Detaylar
Kim cevapladı?O da hem çocuk sevgisi hem de çok sabır isteyen bir bölüm yahu.
Ali De Niro
Üstün
Görsel iletişim tasarım:
Belli programları öğrenerek rahatça okunacak ve para kazandıracak bir bölüm.
Gastronomi ve mutfak sanatları:
Aşçılığa ilgisi varsa okuması ve çalışması zor ama seven insan için çok para kazandıracak bir bölüm.
Çizgi film ve animasyon:
Belli programları öğrenerek rahatça okunacak ve para kazandıracak bir bölüm. Oyun sektörüne de kayabilir.
İletişim ve tasarımı:
Görsel iletişim tasarımın aynısı sadece bölüm ismi farklı.
Okul öncesi öğretmenliği:
Okuması zor bir bölüm değil ama bu mesleği yapacak kişide çocuk sevgisi ve sabır olması şart. Bu bölüm mezunları KPSS'de diğer öğretmenliklere göre daha kolay atanıyor diye biliyorum.
Türkçe öğretmenliği:
Türkçe seven insan için kolay okunacak bir bölüm ama devlete atanmak imkansıza yakın. Özel kurumlarda öğretmenlik yaparak ve özel dersler vererek güzel bir gelir elde edilebiliyor.
Belli programları öğrenerek rahatça okunacak ve para kazandıracak bir bölüm.
Gastronomi ve mutfak sanatları:
Aşçılığa ilgisi varsa okuması ve çalışması zor ama seven insan için çok para kazandıracak bir bölüm.
Çizgi film ve animasyon:
Belli programları öğrenerek rahatça okunacak ve para kazandıracak bir bölüm. Oyun sektörüne de kayabilir.
İletişim ve tasarımı:
Görsel iletişim tasarımın aynısı sadece bölüm ismi farklı.
Okul öncesi öğretmenliği:
Okuması zor bir bölüm değil ama bu mesleği yapacak kişide çocuk sevgisi ve sabır olması şart. Bu bölüm mezunları KPSS'de diğer öğretmenliklere göre daha kolay atanıyor diye biliyorum.
Türkçe öğretmenliği:
Türkçe seven insan için kolay okunacak bir bölüm ama devlete atanmak imkansıza yakın. Özel kurumlarda öğretmenlik yaparak ve özel dersler vererek güzel bir gelir elde edilebiliyor.
Öyle ama bölümü okurken sana bir çocuğun bir hareketi neden yaptığını, çocuk psikolojisini vs. genel olarak öğretecekler ve bir süre sonra alıştıktan sonra çok zorlanacağını düşünmüyorum.O da hem çocuk sevgisi hem de çok sabır isteyen bir bölüm yahu.
Yine de güçlü bir mental isteyen meslek, doğruya doğru herkes yapamaz.
Psikoloji EA puanı ile alıyor.
220K almıştı yukarıda yazdığım gibi. Bir umut yok galiba?
Şunu belirtmeyi unuttum: Annem bir okulda çalışıyordu ve orada Özel Eğitim Öğretmenleri vardı, bir sınıfta iki öğretmen oluyormuş ve hiçbir şey yapmıyorlarmış neredeyse ufak tefek şeyler öğretiyorlarmış ve dersler veriyorlarmış lakin çocuklar deli deli hareketler yapmadıkları sürece diğer öğretmenliklerden daha kolaymış, annemin gözlemlerine göre böyle yani ekstra yaptıkları hiçbir şey yok çok rahat bir meslekmiş.220K almıştı yukarıda yazdığım gibi. Bir umut yok galiba?
Öğretmen olduğu için de, özel eğitim gerektiren çocuklar öğretmenlerine karşı eğer seviyorlarsa daha bir bağlı oluyorlar ve sorun yaratacak hareketler yapmıyorlar, söz dinliyorlar kısacası.
Maaşı falan da ortalama, farklı iş imkanları da var bence okunabilir bir bölüm. Yine de çocuklarla olan iletişim çok önemli, dominant olamazsa çok sorun yaşayabilir sınıfta.
Son düzenleme:
Biraz zor, 200 binden sonrası ekteki gibi.220K almıştı yukarıda yazdığım gibi. Bir umut yok galiba?
Dosya Ekleri
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-