Salonda da aylarca spor yaptım, şuanda da evde yapıyorum. Ben şahsen evi tercih ediyorum.
Dediğin salonu bilmiyorum ama:
Salonda herkes o iş için orada olduğundan ve yıllarını bu işe vermiş abilerimiz, ablalarımız olduğundan daha bir motive oluyorsun. Salonlarda da genelde hocalar oluyor, danışmak ve yardım istemek için seçeneğiniz olması çok iyi. Bir hareketi bilmiyorsanız ya da yanlış yapıyorsanız uyarıyorlar.
Ama ben salonlarda özellikle belli saatlerde yaşanan çok dolu olma olayını, havalandırmalarının genelde tam verimli çalışmamasını, aletlerin eski ve bakımsız olmasını ve oturup dinlenmek için bile zaman zaman sıra beklenmesi olayını sevmediğimden artık evde çalışıyorum. Zaten neyi nasıl yapacağımı bildiğimden yardım almamı gerektirecek bir şey olmuyor zaten. Motivasyon konusunda da zaten biraz içe kapanık biri olduğumdan açıkçası evde daha rahat ediyorum.
Ama evde spor yapacaksanız taş gibi irade lazım, kaytarmamanız lazım. Mümkünse varsa yakın çevrenizde bir arkadaşınız onunla salona gitmek daha iyi oluyor o yüzden.
Bu arada dambıl ve barlar için ben şu mağazanın ürünlerinden aldım. Çok iyi değiller, plastik ve içi kum dolu ağırlıklar ama hem ucuzlar hem de iş görüyor bence. Barların metal olması bir artıydı benim için.