1000MIKRogram alıyorum günde sadece.
Yetişkinler için 4000'e kadar alınabiliyormuş.

Melatoninden çekiniyorum hocam. Zamanla vücut ihtiyaç haline getirir diye.
Sürekli almanı önermiyorum zaten dediğim gibi uykunun tutmayacağına ya da daha çok ders çalışacağın zamanlarda aralıklı bir şekilde alabilirsin zararı olmaz ihtiyaç haline gelmesi için uzun süre kullanman gerekiyor.

D vitamini ve magnezyum tam olarak organları nasıl yoruyor? Bilmediğimden soruyorum. Magnezyum fazlası zaten vücuttan atılır. D3 ise kemik sağlığı ve bağırsak içindir. Bir kapsülde zaten 1000 mg var. Tutup günde 4 tane içmeyecek herhalde.
Kreatinden bahsetti sanırsam yanlış anlamadıysam?

D vitamini ve magnezyum tam olarak organları nasıl yoruyor? Bilmediğimden soruyorum. Magnezyum fazlası zaten vücuttan atılır. D3 ise kemik sağlığı ve bağırsak içindir. Bir kapsülde zaten 1000 mg var. Tutup günde 4 tane içmeyecek herhalde.
Fazlasının hepsi atılamıyor maalesef, sırf meyve yiyerek karaciğerini kaybeden insanlar var. Her şeyin fazlası zarardır, eğer kan değerleri stabilse alması yanlış.

Kreatinden bahsetti sanırsam yanlış anlamadıysam?

Yok, dümdüz vitaminlerden bahsetmiş. Neyse...

Konu sahibi için konuşayım, yetişkin bir insan için bahsettiğiniz değerler bile en güvenli sınır. Mesela D3 için günde 1 kapsül yani 1000 mg yazıyor ama 4000 bine kadar normal kabul edilir. Yani siz tutup her gün düzenli magnezyum bisglisinat ve D3K2 alırsanız organlarınıza bir şey olmaz :D Olumlu etkisini görürsünüz. Bilginize.

Magnezyum minarel zaten sindirime uğramaz.

Fazlasının hepsi atılamıyor maalesef, sırf meyve yiyerek karaciğerini kaybeden insanlar var. Her şeyin fazlası zarardır, eğer kan değerleri stabilse alması yanlış.
Günde 1 kapsül hiçbir sıkıntı çıkartmaz.
Yok, dümdüz vitaminlerden bahsetmiş. Neyse...
Şöyle diyeyim, 6 ayda bir kontrol ile istediği her vitamini kullanabilir aslında. Süregelen bir insanlık evrimi var ve herkesin bünyesi gayet farklı. Kimileri günde 200 gr protein tüketip hiçbir sıkıntı yaşamazken, ben 50 gram ile bile spazm içinde kalıyorum.

Dediğiniz gibi bir ara gidip değerlerime baktırmak da iyi olur.
Tam olarak ne diyeceğim? Bütün vitamin değerlerimi öğrenmek istiyorum gibisinden mi?
Sağlık ocağı yapıyordur değil mi?

Tam olarak ne diyeceğim? Bütün vitamin değerlerimi öğrenmek istiyorum gibisinden mi?
Sağlık ocağı yapıyordur ama kapsamlı olmayabilir. Sen gene istersen gidebilirsin, ben dahiliyeyi tercih ederdim.

Bu işi naçizane uzun bir süredir yapıyorum ve kendimi bu konuda bilgili sayarım. Supp üzerinden değil de vitamin özelinde konuşuyorsak avuç avuç içmedikçe bir zarar görmezsiniz. Öyle aşırı dozu olan bir durum değil. Yine içiniz rahat etsin diye elbette kan değerlerinize baktırın ama çok da atla deve değil yani.

1772457018695.webp

Bu işi naçizane uzun bir süredir yapıyorum ve kendimi bu konuda bilgili sayarım. Supp üzerinden değil de vitamin özelinde konuşuyorsak avuç avuç içmedikçe bir zarar görmezsiniz. Öyle aşırı dozu olan bir durum değil. Yine içiniz rahat etsin diye elbette kan değerlerinize baktırın ama çok da atla deve değil yani.

Eki Görüntüle 230325
Ben de uzun süre yaptım, şu an ara verdim. Bayağı oldu lakin gerçek hayatta da işi abartan, sedanter denilebilecek arkadaşlarım da hiçbir sıkıntı yaşamadı ama bu sporu yaparken alınan protein, yağ ve karbonhidrat bağırsakları gerçekten yoruyor. Önerebileceğim tek şey bağırsaklarına çok dikkat etmen.