AhmetBurak

Başarılı
Selamlar, boyum 1.72, kilom ise 94. Spora gidemiyorum, gitsem de ikinci gün pes ediyorum veya verim alamıyorum. Aklımdaki soru şu: Spora gitmeden kilo vermek mümkün müdür? Günlük yürüyorum, eğer çok az yesem kilo verebilir miyim? Bu süreç daha uzun mu sürer? Önerileri olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Neler yapmalıyım, 'şunları yaparsan daha iyi olur' gibisinden önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Günde sadece bir çorba içerek 2 ayda sanırım 4-5 kilo vermiştim fakat sağlıksız bir kilo verme biçimidir bu bilgin olsun.

Mümkün fakat Yonga'nın dediği gibi aralıklı oruç tutman gerekiyor. Yürüyüşte 20 bin adım veya üstü yapsan yeterli olur. Kalori saymayı unutma FatSecret'i öneririm.

Çok az yersen metabolizma patlar, ağırlık antrenmanı yapmazsan vücudun çok sıkı olmaz.

Spor salonuna gitmek zorunda değilsin, çık abi sabahın 6'sında 7'sinde. Bin bisikletine ya da yürü, aç arkaya podcastini takıl ya. Salonda yürümek pek akıl kârı değil zaten, çekeceksin oksijeni ciğerlere.

Çok az yemek yemek gibi sağlıksız şeyler yapmayın. Bu işi profesyoneller eşliğinde yapmanız gerekiyor, devlet hastanesinde randevu alarak yardım alabilirsiniz. Bunun dışında diyet, az beslenme gibi işlere girmeden sadece sağlıklı beslenerek yani şeker, beyaz ekmek ve hazır paketli gıda gibi ürünleri bırakarak da gayet kilo verebilirsiniz.

Çok az yemek yemek gibi sağlıksız şeyler yapmayın. Bu işi profesyoneller eşliğinde yapmanız gerekiyor, devlet hastanesinde randevu alarak yardım alabilirsiniz. Bunun dışında diyet, az beslenme gibi işlere girmeden sadece sağlıklı beslenerek yani şeker, beyaz ekmek ve hazır paketli gıda gibi ürünleri bırakarak da gayet kilo verebilirsiniz.
Hiç de gerek yok profesyonellere falan, diyetisyenlerin de bir nane bildiği yok onu da belirteyim. Sert bir mizac olmuş olabilir seni forumdan severim yanlış anlama lütfen, ama gerçekten 3 ay kendini diyete adayıp spor yapan birisi ortalama bir diyetisyenden şakasız daha donanımlı oluyor. Onun nedenini inan ben de bilmiyorum.

Ketoya geç her türlü kilo verirsin. Kalori açığı yapmana da gerek yok alabildiğin kadar ye.

Ketoya geç her türlü kilo verirsin. Kalori açığı yapmana da gerek yok alabildiğin kadar ye.
Sürekli ketonun bir anlamı yok, 2 günde bile metabolizmayı alt üst ediyor. 40 gün sert diyetin ardından ben aylarca enerjik yaşayamadığım.
İçinde ketonun olduğu bir karb cycle olsa fena olmaz ama.