Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. Nisan 2023'te bir fitness salonuna yazıldım ve 1 ay boyunca düzenli gittim. Daha sonrasında dengem bozuldu ve gitmemeye başladım. Bazı aylar ayda 7-8 kez, bazı aylar ayda 2-3 kez, bazen de hiç gitmedim. Şimdi tekrardan başlamak istiyorum.

Sorularım şunlar;

• Bunun devamlılığını nasıl sağlayabilirim?
  • %22 civarında yağ oranım var, nasıl beslenmeliyim? Veya full-body mi yoksa bölgesel antrenman mı yapmalıyım?
  • Böyle bir kişide (spor yapıp bırakmış) gözle görülebilir bir fark kaç ay sonra oluşur?
  • Protein tozu veya kreatin kullanmama gerek var mı? Günde yeterli protein alamazsam protein tozuna başvurabilir miyim?

Sorularım bunlar, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Disiplin
2-Protein ağırlıklı. Kalori açığı bırakarak.
3- 3-4 (Ciddi değişimler 1 seneden sonra başlar.)
4-O parayı ete harcamanı tavsiye ederim, protein tozundansa tavuk göğsü almayı seçiyorum.

• Bunun devamlılığını nasıl sağlayabilirim?
Başlamak gerekiyor. Şahsen spor yapmadığım zamanlar şu sözü aklıma getiriyorum ve motive konusunda isime yarıyor, aklında bulunsun; "kendini kötü hissediyorsan, mutsuzsan, hava yağmurlu veya karliysa koşuya çık; duşunu aldiktan sonra fark edeceksin ki buna değecek."
Bir süre sonra zaten alışkanlık olmaya başlıyor, gitmezsen rahat edemiyorsun.
  • %22 civarında yağ oranım var, nasıl beslenmeliyim? Veya full-body mi yoksa bölgesel antrenman mı yapmalıyım?
Split yerine full body basla, iyice alıştığın zaman tercihine göre seçim yaparsin. Ayrıca yağ oranın yuksek, antrenman sonuna 30-45 dakikalik kardiyo ekle, koşu veya bisiklet olabilir. Antrenman öncesinde yaparsan enerjin düşer, sonrasinda yapman kaslarında biriken laktik asiti de dağıtır, ağrılara da iyi gelir.
Protein agirlikli beslenmen gerekir.
  • Böyle bir kişide (spor yapıp bırakmış) gözle görülebilir bir fark kaç ay sonra oluşur?
İlk 3-6 aya kadar hızla gelisirsin. Kısa boylular uzunlara nazaran daha hızlı gelisir.
  • Protein tozu veya kreatin kullanmama gerek var mı? Günde yeterli protein alamazsam protein tozuna başvurabilir miyim?
Protein alımın yetersizse protein tozu kullanmanda sakınca yok. Kreatin de güzel supplement, patlayıcı güç verir ve kaslarında kaslarında su depolar kullanabilirsin.