Excalibur

Uzman
Öncelikle herkese merhaba, bilgisayarıma M.2 SSD almak istiyorum ama seçenekler arasında kayboldum.
  • 1. Adata Legend 900 Max 1 TB SSD (2804 TL)
  • 2. Kioxia Exceria Plus G3 1TB (2.249 TL)
  • 3. mushkin gamma SSD (mkn SSD ga 1TB-D8) (3247 TL)
Bu SSD'lerden 3. seçenek DRAM var diğerlerinde yok fiyata değer mi?
DRAM olmamasına rağmen 1. seçenek okuma yazma hızları yüksek 1 ile 3 arasında ne fark var?
Her şeye rağmen 2. seçenek fiyatı için alınmaya değer mi?
MSI X570 gamıng Plus anakart var PCI 4.0 destekli şu an Adata XPG SX8200 Pro aSX8200PNP-512g SSD takılı 3500 2000 değer veriyor alacağım SSD yedek mi olmalı yoksa bu SSD'yi mi yedek yapmalıyım. Siz olsanız ne yaparsınız teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DRAM onem veriyorsaniz 3. secenegi alin derim. 1 ve 2. seceneklere gelirsek, 1. secenek fiyatina layik iyi bir performans veriyor bence ama ote yandan 2. secenegi bir daha dusunun derim. Zira gordugum kadariyla 2.3k civarina Crucial P3 Plus satan yerler de varmis. Kioxia marka SSD'nin okuma yazma orani 5000/3900 MB/s. Crucial P3 Plus ise 5000/4200 MB/s gibi bir seydi. 2.3-2.4k fiyata bulabilirseniz 2. secenek yerine P3 Plus dusunmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar özellikle bu üç marka model takıntım yok bana mantıklı gelen bunlar oldu fiyat konusunda 2 3 k arası düşünüyorum. Kioxia Exceria G2 hızları benim paylaştıklarımdan düşük DRAM olmasının ne avantajı kalıyor anlamadım.

Arkadaşlar özellikle bu üç marka model takıntım yok bana mantıklı gelen bunlar oldu fiyat konusunda 2 3 k arası düşünüyorum.

Arkadaşlar özellikle bu üç marka model takıntım yok bana mantıklı gelen bunlar oldu fiyat konusunda 2 3 k arası düşünüyorum. Kioxia Exceria G2 hızları benim paylaştıklarımdan düşük DRAM olmasının ne avantajı kalıyor anlamadım.

Arkadaşlar özellikle bu üç marka model takıntım yok bana mantıklı gelen bunlar oldu fiyat konusunda 2 3 k arası düşünüyorum.
Bütçe çıkarsa https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...4g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1639319475.html bunu al

Degil aslinda.

SSDleri hiza gore secmeyin.

Disk icinde onemli olacak sey diskin once saglamligi sonra hizidir eger ozel bir ihtiyac yoksa. Saglamlik da hem ic yapi hem de bilesenlerden gelir. Bu parcalara ise icindeki hafiza cipinin tipi, katman sayisi ve dayanikliligi, diskin islemcisi, icinde opsiyonel olarak bulunan DRAM, HBM ve bunun boyutuyla olculur.

Attiginiz disklerden G3 olan butce kistasli secim durumlarinda gayet kabul edilebilir bir disk, DRAM bulunmaz fakat HBM ile az da olsa toparlar. Rakipleri WD Blue SN580 ve Kioxia Exceria G2 gosterilebilir ve bence bu ikisi daha guzel disklerdir.

Mushkin imparator. High end bir disk ve her seyi cicek gibi. Fazla bilinmeyen fakat eski bir USA markasidir.

Atilan KC3000 hepsinin babasi. Eger cok param var diyorsaniz alin ama bence Mushkin'e kiyasla secilmesi icin sebep yok.

Adata diskler ise genel olarak ya kabul edilebilir ya da kepaze oluyor, ben sevmiyorum.

Peki ben o mucizevi sorayim, siz bu diskle ne yapacaksiniz, yapacaginiz ise ve ciddiyetinize gore disk onerelim.

@Caner Uncu

Degil aslinda.

Ssdleri hiza gore secmeyin.

Disk icinde onemli olacak şey diskin once saglamligi sonra hizidir eger ozel bir ihtiyac yoksa. Saglamlik da hem ic yapi hem de bilesenlerden gelir. Bu parcalara ise icindeki hafiza cipinin tipi, katman sayisi ve dayanikliligi, diskin islemcisi, icinde opsiyonel olarak bulunan DRAM, HBM ve bunun boyutuyla olculur.

Attiginiz disklerden G3 olan bütçe kistasli secim durumlarinda gayet kabul edilebilir bir disk, DRAM bulunmaz fakat HBM ile az da olsa toparlar. Rakipleri WD blue SN580 ve Kioxia Exceria G2 gosterilebilir ve bence bu ikisi daha guzel disklerdir.

Mushkin imparator. High end bir disk ve her seyi cecek gibi. Fazla bilinmeyen fakat eski bir USA markasidir.

Atilan KC3000 hepsinin babasi. Eger cok param var diyorsaniz alin ama bence Mushkin'e kiyasla secilmesi icin sebep yok.

Adata diskler ise genel olarak ya kabul edilebilir ya da kepaze oluyor, ben sevmiyorum.

Peki ben o mucizevi sorayim, siz bu diskle ne yapacaksiniz, yapacaginiz ise ve ciddiyetinize gore disk onerelim.

@Caner Uncu

Çok açık ve net yazmışsınız teşekkürler şu an Adata kullanıyorum memnunum Adata odaklı düşündüm ama şans diyorsunuz artık eledim. Kingston orijinal olmayan ürünü fazla ucuzunu almayın güvenilir satıcı olsun diyorlar fiyatlar 3600 TL çıkıyor mushkin 3250 TL Amazon'da 1 adet kalmış. Oyun odaklı hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum kullanım amacım bu. Siz olsanız hangisini seçersiniz.