Imperium

Uzman
Arkadaşlar herkese iyi günler. Oyunlarda FPS sıkıntım olmamasına rağmen aldığım FPS'e göre frametime değerlerim stabil değil. Oyunlarda nedensiz anlık frametime yükselmeleri yaşıyorum (Örnek verirsem 144Hz'de 6.9ms göstermesi gerekirken saniyelik 6.9 gösteriyor sonra 2.1ms gösteriyor sonra 9.5ms gösteriyor bir saniye sonra 12ms hemen sonra 4.5ms)

Sorunu belki çözerim düşüncesiyle Windows 11 temiz kurulum yaptım. Ekran kartıma DDU yoluyla sürücü yüklemesi işlemini yaptım. BIOS reset attım. BIOS'u güncelledim. EXPO ayarını açtım yetmedi default ayarına getirip kendim bellek zamanlamalarını ayarladım hiçbir yol fayda etmedi. Yardımcı olursanız ve cevaplarsanız çok sevinirim.

Sistemim
  • Ekran Kartı: 4070 Ti Super Aorus Master
  • İşlemci: AMD 7800X3D
  • Anakart: Gigabyte X670e Aorus Master
  • RAM: G.Skill Trident Neo Z5 6000MHz CL30 32 GB EXPO RAM
  • PSU: Corsair RM850X Shift 850W tam modüler güç kaynağı
  • Sıvı Soğutma: Corsair H150i iCUE Link LCD AiO 360mm

Windows 11 hangi sürümü kurdunuz? 24H2 kurmanız gerek.

Resmi olarak çıkmış mıydı bilmiyordum. 23H2 kurmuştum ben. Tekrardan o zaman bu sürümü yükleyeyim. Bilgilendirmeyi yapacağım, anında cevap verdiniz çok teşekkür ederim. Galiba son Windows 23H2 güncellemesinden sonra yaşandı bu olay ama ben de nedenini tam anlamadım.

Windows 11 hangi sürümü kurdunuz? 24H2 kurmanız gerek.

@Recep Baltaş Windows 24h2yi yükledim ve az önce oyun testini de yaptım sorun cidden ortadan kalktı inanılmaz gerçekten windowsun resmi olarak en son verdiği 23h2 güncellemesinden sonra bu sorun yaşanmış gerçekten demek ki 😅 Çok teşekkür ederim denemediğim şey kalmamıştı anında yardımcı oldunuz.

Bu arada size son bir sorum var AMD bios ayarları videosunda Gigabyte anakart kullandığınız için özellikle sormak istedim. Bios ekranından EXPO ayarını seçtiğimizde alttaki görseldeki gibi iki tane seçenek çıkıyor “EXPO High Bandwidth Support” ve “Low Latency Support” olarak bunları seçmeli miyim ? Yalnızca bir tanesini mi seçmeliyim ? Siz ne önerirsiniz bu konuda ?

Dosya Ekleri

• IMG_7570.webp
    IMG_7570.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme: