Ben yurt disinda yasiyorum okulda erkek cinsel organi konusu gelince bu soruyu ogretmen cevaplamisti. Sunnetli ve sunnetsiz arasinda hiçbir sekilde fark olmadigini soyledi.

Değerli zamanınızı çalmayayım.
Okumada ya da görmede sıkıntı var gibi. Ben size CDC raporu gönderdim. CDC - Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (Centers for Disease Control and Prevention). Neyin tarafından, neyin safsatasından bahsediyoruz burada?

Üstelik ben size makale atın derken random Noname bir olaydan bahedin demedim. 2021'de Danimarka'da 1 tane makale yayınlanmadı ya hani. Daha net kanıtlara ihtiyacımız var. Doğruysa bulması zor değildir.

Aradınız taradınız gene beni videoya gönderdiniz. Ben kendinizi rezil etmeyin diye bilerek onları görmezden gelmiştim. @senuzulme ve @Theafricanus Aramızdaki fark şu; Ben araştırıp kendim ÖĞRENİP bildiğimi savunuyorum, siz ise BAŞKASINDAN DUYDUĞUZU savunmaya çalışıp savunamıyorsunuz.

Yazık ki videoda verilen kaynaklarının daha ilkinde, yani bana karşı @Theafricanus 'nun sunduğu daha ilk kaynağın ikinci paragrafında şu yazıyor;

İngilizcesi:

Eki Görüntüle 7675

Türkçesi:
Eki Görüntüle 7676

Bilmediğini bilmek er kişinin hakkı. Er kişi olun. Zaman kaybettiriyorsunuz insanlara.
Peki ya sünnetin faydalarının gerçekten de cerrahi komplikasyonların (genel) riskinden daha ağır bastığı gösterilebilseydi? Öyle olsa bile, CDC testi yine de yanlış tasarlanmış olurdu. Çünkü tedavi amaçlı olmayan cerrahiyi (yani hastalık veya deformite yokluğunda yapılan cerrahiyi) değerlendirmek için kullanılan standart sezgisel yöntem "cerrahi komplikasyon riskine" karşı fayda değil, zarar riskine karşı faydadır (23, 24). Bu durumda, ilgili zararlardan en az biri sağlıklı, işlevsel ve erotojenik penis yapısının doğal kaybı olacaktır (25, 26), yetişkin organında yaklaşık 30-50 cm2 yoğun innerve, elastik genital doku (12, 27). Bu doku s*ks ve ön sevişme sırasında manipüle edilebildiğinden, bir dizi eşlik eden duyu algısına neden olduğundan (28) ve penisin hassas başını aşınmaya ve zamanla kurumaya karşı koruduğundan (25), cerrahi olarak çıkarılması, sünnet uygun şekilde yapılsa bile tartışmalı bir dizi olumsuz sonuç doğurur (19).

Translated with DeepL.com (free version)
kesim.webp

Değerli zamanınızı çalmayayım.

Peki ya sünnetin faydalarının gerçekten de cerrahi komplikasyonların (genel) riskinden daha ağır bastığı gösterilebilseydi? Öyle olsa bile, cdc testi yine de yanlış tasarlanmış olurdu. Çünkü tedavi amaçlı olmayan cerrahiyi (yani hastalık veya deformite yokluğunda yapılan cerrahiyi) değerlendirmek için kullanılan standart sezgisel yöntem "cerrahi komplikasyon riskine" karşı fayda değil, zarar riskine karşı faydadır (23, 24). Bu durumda, ilgili zararlardan en az biri sağlıklı, işlevsel ve erotojenik penis yapısının doğal kaybı olacaktır (25, 26), yetişkin organında yaklaşık 30-50 cm2 yoğun innerve, elastik genital doku (12, 27). Bu doku s*ks ve ön sevişme sırasında manipüle edilebildiğinden, bir dizi eşlik eden duyu algısına neden olduğundan (28) ve penisin hassas başını aşınmaya ve zamanla kurumaya karşı koruduğundan (25), cerrahi olarak çıkarılması, sünnet uygun şekilde yapılsa bile tartışmalı bir dizi olumsuz sonuç doğurur (19).

Translated with DeepL.com (Free version)
Eki Görüntüle 7747

Anlamadim.

Peki ya sünnetin faydalarının gerçekten de cerrahi komplikasyonların (genel) riskinden daha ağır bastığı gösterilebilseydi?
Ya hacım o sünnete özel değil, her ameliyatta olan bir risk. Ben geçen sene motorla kaza geçirip bacağa titanyum taktırdım, bana ameliyata girmeden önce bacağın mikrop kaparsa keseriz bilgin olsun diye kağıt imzalattırdılar. Her cerrahi müdahale risk ile gelir. Hala da ihtimal var. Enfeksiyon kaparsa bacaksızım. Bunun üzerinden metal implantasyonları gereksiz mi derdik?

Yukarıdaki alıntıda sunulan şeyler hala tartışmalı, ispatlanan şeyler değiller. Ben size ispatlananları söyledim. Enfeksiyona karşı koruyor mu? Evet. Öncesi sonrası duyu kaybı kesin ve ispatlı mı? Hayır. bitti gitti. Tamamen mükemmel bir olay demedim ki bana komplikasyon risklerinden bahsediyorsun.

Ya hacım o sünnete özel değil, her ameliyatta olan bir risk. Ben geçen sene motorla kaza geçirip bacağa titanyum taktırdım, bana ameliyata girmeden önce bacağın mikrop kaparsa keseriz bilgin olsun diye kağıt imzalattırdılar. Her cerrahi müdahale risk ile gelir. Hala da ihtimal var. Enfeksiyon kaparsa bacaksızım. Bunun üzerinden metal implantasyonları gereksiz mi derdik?

Yukarıdaki alıntıda sunulan şeyler hala tartışmalı, ispatlanan şeyler değiller. Ben size ispatlananları söyledim. Enfeksiyona karşı koruyor mu? Evet. Öncesi sonrası duyu kaybı kesin ve ispatlı mı? Hayır. Bitti gitti. Tamamen mükemmel bir olay demedim ki bana komplikasyon risklerinden bahsediyorsun.

Hangimiz hastanede sünnet oluyor? Faydası zararlarına çok ağır basmadıkça bu kadar riskli bir ameliyat geçirmek çok zararlıdır zarar verdiğinden değil riskinden. İyi düşünülmeli ve sonuçta bir organ izinsiz şekilde çok büyük değişime uğratılıyor bence komik gelebilir ama insan 18 yaşının altında sünnet olmamalı. Bu arada geçmiş olsun.