Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jediking

Üyecik
Aynı işlemler Superonline fiber için de geçerli olur mu sizce? Yoksa farklı bir yöntem mi takip etmek gerek?

Download ve upload hızı sınırsıza ulaşıyor sanırım bunu yaptığımızda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.

2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:

Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan

Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek :)

1.webp

2.webp

Screenshot from 2024-11-12 23-01-32.webp
Aynı işlemler Superonline Fiber içinde geçerli olur mu sizce ? Yoksa farklı bir yöntem mi takip etmek gerek ?

Download ve Upload hızı sınırsıza ulaşıyor sanırım bunu yaptığımızda.
ONT ve Router’da Root erişimi sağlanabilirse neden olmasın.

Yok yav, bir şey olmaz :D Maşallah'ın var. Kendi yazdığım mesajlara bakıyorum. Santral tarafında kullanılan cihazlar ve işlevleri dışında verdiğim bilgi yok, bir nevi boş konuşmuşum esasında. Her şeyi kendin yaptın, kendin halletin, kendin çözdün. Bu hobi ötesinde bir şey.

Unutmadan not: Pazartesi gel Telekom'da işe başla :hehehe:
- Gel buraya, sen ne güzel konular açıyorsun.
1731266837667.webp

Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.

2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:

Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan

Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek :)

1.webp

2.webp

Screenshot from 2024-11-12 23-01-32.webp

Çözüm
Artık radyasyondan yatamaz haldeyim paylaştıklarım buz dağının görünür kısmı :)

SFP'yi nerereden temin ettiniz?
Aliexpress'de modifiye firmware yüklenmiş halde satan şu satıcıdan aldım. Doğrudan rootlanmış olduğu için ilk rootlama işlemleri ile uğraşmadım ben.

Aliexpress'de modifiye firmware yüklenmiş halde satan şu satıcıdan aldım. Doğrudan rootlanmış olduğu için ilk rootlama işlemleri ile uğraşmadım ben.

Eğer halen Türkiye'ye gönderim yapıyorsa çok iyi! En azından kullanıcılar uğraşmaz.

Eğer halen Türkiye'ye gönderim yapıyorsa çok iyi! En azından kullanıcılar uğraşmaz.
Zaten en büyük kısıt o oldu. TR gönderim yapan pek satıcı yok maalesef. Aslında bir de VSOL V2802RH cihazı var harici ONT 2.5G çıkışı olan ama TR gönderim yapmıyorlar. Yurt dışında yaşayan bir arkadaşa sipariş ettim ama elime ulaşması yılbaşını bulur muhtemelen.

Zaten en büyük kısıt o oldu. TR gönderim yapan pek satıcı yok maalesef. Aslında bir de VSOL V2802RH cihazı var harici ONT 2.5G çıkışı olan ama TR gönderim yapmıyorlar. Yurt dışında yaşayan bir arkadaşa sipariş ettim ama elime ulaşması yılbaşını bulur muhtemelen.
İyi ki almamışsınız V-SOL ürünleri çok kalitesiz. Sorun yaşanılması kaçınılmaz. Bu arada Türkiye'de V-SOL getiren birkaç firma vardı?

Attığım AliExpress linkindeki satıcıda G-010S-P için Custom Firmware yüklenmiş gönderim yapıyor. Ben de o şekilde aldım ve TR gönderimi var hala. Huawei MA5671 ile birebir aynı cihazlar hatta birbirlerine aynı yazılımlar yüklenebiliyor. Aşağıda MA5671 ile aynı olan modüllerin isimleri mevcut.

Firmware is interchangeable with:​

Evet donanımsal olarak aynı ürün fakat umarım içindeki yazılım ISS ile uyumludur. Deneme yapılmadan direk bunu alın demem doğru olmaz elbette karar size aittir.

Hızlı güncelleme yapayım. 2.5G Medya dönüştürücü elime ulaştı. Şu an SFP arayüzü 2.5G oldu. Kullandığım Armor G5 Wan girişi de 2.5G hızında. Aynı cihazın 10G arayüzünü 10G switch üzerinden bilgisayarıma bağladım. Bilgisayar üzerinde de 2.5G ethernet kartı takılı şu anda. Fast.com testi yaptım hızlıca birkaç kez 1 Gbps hız verdi.Detaylı testleri ekipmanı toplayıp çeki düzen verdikten sonra yapacağım.

@muuzoo Hocam merhaba, SOL için ekstra ayar var mı? Alcatel için.
Bendeki tüm ayarlar bunlar hocam. Bir de başka bir forumda kullanacağınız router'ın NTP ayarlarını superonline NTP serverlarını kullanacak şekilde güncelleyin yazmış. Kullandığım openwrt yüklü Armor G5'in ntp ayarlarını ona göre değiştirdim. Ama bir etkisi var mıdır emin değilim. NTP sadece zaman bilgisi için kullanılan bir servis aslında. MTU ayarımda 1492, orjinal modemde olduğu gibi.