Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
Fickle Willow
Başarılı
Hocam size bir şey söyleyeyim mi, gerçekten ben hiçbir şey anlamadımOnlar da salmış, bir daha toplanırlarsa profilinize yazarım.
SOL'ün NOC'a iletişimi olan bir kişi lazım tam anlamak için esasında. Yani hangi bölgede hangi konfigüre yaptıklarını, L2 mi L3 mü kaynaklı olduğunu. Misal Telekom'da L2 AAA Cihazı SSG/BNG ZTE ZXR10 serisi kullanıyor Auth durumu sadece adres-port ile ilişkili. L3 cihazlarda Nokia MF ve FX serisi Acsses Node kullanıyor, erişimi buradan veriliyor. Trafiği L3 seviyede Nokia XRS Core Router'lere getiriyor. Core şebeke'de herhangi bir şey yok esasında da olamaz Network topolojisi esasında böyle. Ancak SOL, L2 yani ONT/OLT arasında mı yoksa L2 ile yönlendiriyorlarsa, L3 SSG'de mi farklı Auth kullanıyor orası meçhul.![]()
Çok nadir bölgelerde oluyor muhtemelen onu diyorum. 3 farklı bölgede denedik, olmadı. KYTECHNGAMİNG deneyip başarırsa herhalde SOL'de başaran 2.kişi olacak.Hocam size bir şey söyleyeyim mi, gerçekten ben hiçbir şey anlamadımTam olarak bizim ne yapmamız gerekiyor?
Fickle Willow
Başarılı
Peki bağlantının neden başarısız olduğunu anlayabiliyor muyuz? Yani dediğiniz sistemin olup olmadığını anlar mıyız?Çok nadir bölgelerde oluyor muhtemelen onu diyorum. 3 farklı bölgede denedik, olmadı. KYTECHNGAMİNG deneyip başarırsa herhalde SOL'de başaran 2.kişi olacak.
muuzoo
Uzman
Desenize hocam tek atımlık kurşunum var mış onu da vurmuş oldum. Şansımın hepsini burada kullandım galibaÇok nadir bölgelerde oluyor muhtemelen onu diyorum. 3 farklı bölgede denedik, olmadı. KYTECHNGAMİNG deneyip başarırsa herhalde SOL'de başaran 2.kişi olacak.
Merhaba arkadaşlar. Alcatel lucent g-010S-P satin aldım. Onu'yu mevcut lan bloguma tasidim. ONT'den bilgileri aldım. Sol userid ve Pass aldım.
Onu ve ONT Switch'te takılı, bir noktadan sonra gidemedim, beynim de yandı.
Sevgi ve saygılarımla.
Onu ve ONT Switch'te takılı, bir noktadan sonra gidemedim, beynim de yandı.
Sevgi ve saygılarımla.
Son düzenleyen: Moderatör:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Evet yapanlar mevcut.
Son düzenleyen: Moderatör:
keskinlikursat
Çalışkan
Sayın Profesör,
Süperonline 1000 mbps baglantısı için, PPPoe mevcut, GPON bilgileri mevcut.
MA5671A SFP ve Mikrotik mevcut SFP nin config ayarları konusunda yardımlarınızı rica ederim, Videonuzu da izledim,Youtube da güzel olmuş fakat bir türlü baglantı saglayamadım,yardım etmenizi rica ederim.
bizim SFP Bükülmedi
Saygılarımla.
@Majdev,
Sayın Profesör,
MA5671A SFP ve Mikrotik mevcut SFP nin config ayarları konusunda yardımlarınızı rica ederim, Videonuzu da izledim,Youtube da güzel olmuş fakat bir türlü baglantı saglayamadım,yardım etmenizi rica ederim.
bizim SFP Bükülmedi
Saygılarımla.
@Majdev,
VLAN id : 100 girdim SFP ye SFP seri numarası LAN ve WAC MAC girdim, mikrotikten pppoe çevirdim baglandı. Senin verdigin bilgiler sayesinde
SFP büküldü
teşekkürler
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Rica ederim ne demekSayın Profesör,
bizim SFP Bükülmedi
Saygılarımla.
@Majdev,
VLAN id : 100 girdim SFP ye SFP seri numarası LAN ve WAC MAC girdim, mikrotikten pppoe çevirdim baglandı. Senin verdigin bilgiler sayesinde
SFP büküldü
teşekkürler
HSGQ SFP modülü ile "Ubiquiti Cloud Gateway Fiber" cihazını kullanarak başarıya ulaştım. 950Mb civarında hız alıyorum nadiren 1.1'i de gördüğüm oldu. Şimdilik TV+ cihazını çalıştırmayı başaramadım. Keenetic modem ve aynı SFP modülü ile TV'yi çalıştırmayı başarmıştım. Ubiquiti'de bu ayarları nasıl yapabilirim fikri olan varsa çok sevinirim.
Daha önce Nokia ONT vardı ve Huawei SFP ile hiçbir şekilde bağlanamamıştım ve sanırım fake o5 alıyordum.
@Majdev ve forumda emek veren herkese çok teşekkürler.
Daha önce Nokia ONT vardı ve Huawei SFP ile hiçbir şekilde bağlanamamıştım ve sanırım fake o5 alıyordum.
@Majdev ve forumda emek veren herkese çok teşekkürler.