Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
Fickle Willow
Başarılı
Ben normalde stok ONT ile Keenetic Hopper kullanıyorum, Sadece PPPoE bilgilerini girdim ve çalışıyor. Diğer hiçbir şeye ellemedim.Bendeki tüm ayarlar bunlar hocam. Bir de başka bir forumda kullanacağınız router'ın NTP ayarlarını superonline NTP serverlarını kullanacak şekilde güncelleyin yazmış. Kullandığım openwrt yüklü Armor G5'in ntp ayarlarını ona göre değiştirdim. Ama bir etkisi var mıdır emin değilim. NTP sadece zaman bilgisi için kullanılan bir servis aslında. MTU ayarımda 1492, orjinal modemde olduğu gibi.
Hocam az önce MC220L ile çalıştırdım ancak 192.168.1.10 a giremiyorum yanıt vermesi çok uzun sürdü diyor. Yardımcı olabilir misiniz SFP alcatel.Bendeki tüm ayarlar bunlar hocam. Bir de başka bir forumda kullanacağınız router'ın NTP ayarlarını superonline NTP serverlarını kullanacak şekilde güncelleyin yazmış. Kullandığım openwrt yüklü Armor G5'in ntp ayarlarını ona göre değiştirdim. Ama bir etkisi var mıdır emin değilim. NTP sadece zaman bilgisi için kullanılan bir servis aslında. MTU ayarımda 1492, orjinal modemde olduğu gibi.
Son düzenleme:
muuzoo
Uzman
192.168.2.10 deneyebilir misiniz?Bazı modüller 192.168.1.10 bazıları 192.168.2.10 şeklinde. Satıcı bunu sayfasına yazmış ama gözden kaçabiliyor. Bendeki modül 192.168.2.10 ile çalışıyor mesela. Birde çalışması için fiber bağlantısını da yapmış olmalısınız. Fiber takılı değilse de çalışmıyor modül.Ben normalde stok ONT ile Keenetic Hopper kullanıyorum, Sadece PPPoE bilgilerini girdim ve çalışıyor. Diğer hiçbir şeye ellemedim.
Hocam az önce MC220L ile çalıştırdım ancak 192.168.1.10 a giremiyorum yanıt vermesi çok uzun sürdü diyor. Yardımcı olabilir misiniz SFP alcatel.
Fickle Willow
Başarılı
statik ip ataması olarak ne yapmalıyım?192.168.2.10 deneyebilir misiniz?Bazı modüller 192.168.1.10 bazıları 192.168.2.10 şeklinde. Satıcı bunu sayfasına yazmış ama gözden kaçabiliyor. Bendeki modül 192.168.2.10 ile çalışıyor mesela.
EDIT: 192.168.2.100 yaptım arayüze girebildim, teşekkürler.
image0_version bende kendini sıfırlıyor ancak omci ve image1 ONTnin yazılım numarası. Aynı şeyleri yaptım O3 alıyorum.Evet evet normalde MAC adresi 12 hanelidir zaten 6 çift şeklinde.
image0_version ve omci_version aynı girdiğim versiyon, image1_version başka bir şey.
Edit: bendede O2-3 arasında geziniyor.
Son düzenleme:
muuzoo
Uzman
Hangi sağlayıcı sizinki acaba ? Hocam daha önce paylaştığım resimlerdeki şekilde ayarlarınızı yaptınız değil mi eğer SOL ise? Bir de farkeder mi bilmiyorum ama her seferinde arayüze erişmek için kablo bağlamamak adına ben router üzerinden statik bir rota tanımladım ki hem router'a hem de sfp modüle aynı anda erişebileyim. Kurulum yaparken de bu şekilde birleşik olarak kurulum yapmıştım.statik ip ataması olarak ne yapmalıyım?
EDIT: 192.168.2.100 yaptım arayüze girebildim, teşekkürler.
image0_version bende kendini sıfırlıyor ancak omci ve image1 ONTnin yazılım numarası. Aynı şeyleri yaptım O3 alıyorum.
Fickle Willow
Başarılı
Sol kullanıyorum hocam, paylaştığınız resimlerdeki işlemleri yaptım. Keenetic arayüzünden sağlayıcı girişini başka bir girişe atayıp arayüze girdim ben. Sanırım başka bir arkadaştada olmuş yaşadığım sorun. Nasıl çözebiliriz peki?Hangi sağlayıcı sizinki acaba ? Hocam daha önce paylaştığım resimlerdeki şekilde ayarlarınızı yaptınız değil mi eğer SOL ise? Bir de farkeder mi bilmiyorum ama her seferinde arayüze erişmek için kablo bağlamamak adına ben router üzerinden statik bir rota tanımladım ki hem router'a hem de sfp modüle aynı anda erişebileyim. Kurulum yaparken de bu şekilde birleşik olarak kurulum yapmıştım.
muuzoo
Uzman
Şu an aklıma yen bir fikir gelmedi hocam. Benim elimdeki orjinal ont cihazı HG8010v2 idi. Sizin elinizdeki nedir acaba? O2-O3 durumları arasındaki geçişler için:Sol kullanıyorum hocam, paylaştığınız resimlerdeki işlemleri yaptım. Keenetic arayüzünden sağlayıcı girişini başka bir girişe atayıp arayüze girdim ben. Sanırım başka bir arkadaştada olmuş yaşadığım sorun. Nasıl çözebiliriz peki?
- The ONU status changes between O2 and O3.
- O3 Serial number: The OLT sends a serial number (SN) request to the ONU. The ONU sends its SN to the OLT. After receiving the ONU’s SN, the OLT allocates a temporary ONU-ID to the ONU.
Son düzenleme:
Fickle Willow
Başarılı
Aynı cihazın V6’sı var bende, PLOAM felan hiç girmedim çünkü ont’de boştu.Şu an aklıma yen bir fikir gelmedi hocam. Benim elimdeki orjinal ont cihazı HG8010v2 idi. Sizin elinizdeki nedir acaba? O2-O3 durumları arasındaki geçişler için:
This problem probably occurs if no PLOAM message is received by the OLT, or CRC errors occur in the received PLOAM messages. The possible causes include ONU exception or poor fiber contact.
- The ONU status changes between O2 and O3.
Şeklinde bir açıklama yapmışlar. Acaba altyapımızdaki OLT kurulumları mı farklı?
- O3 Serial number: The OLT sends a serial number (SN) request to the ONU. The ONU sends its SN to the OLT. After receiving the ONU’s SN, the OLT allocates a temporary ONU-ID to the ONU.
muuzoo
Uzman
Equipment ID olarak şunu dener misiniz? HG8010Hv6Aynı cihazın V6’sı var bende, PLOAM felan hiç girmedim çünkü ont’de boştu.
Bendeki cihazın v2 olmasına rağmen telnet ile içine bağlanıp Equipment ID sorgulattığımda HG8010H şeklinde cevap vermişti. Fakat sizdeki cihaz sanıyorum yukarıda bahsettiğim şekilde cevap döndürüyor olabilir.
Fickle Willow
Başarılı
Deneyeyim hemen hocam. Ayrıca bende image0_version kendini otomatik sıfırlıyor benim yaptığım kalmıyor.Equipment ID olarak şunu dener misiniz? HG8010Hv6
Bendeki cihazın v2 olmasına rağmen telnet ile içine bağlanıp Equipment ID sorgulattığımda HG8010H şeklinde cevap vermişti. Fakat sizdeki cihaz sanıyorum yukarıda bahsettiğim şekilde cevap döndürüyor olabilir.
Maalesef hala O2-3 arasında gidip geliyor, ve image0_serial ne kadar değiştirsemde değişmiyor. SSHten fw_printenv yazıp sizde bakabilir misiniz. image1 ve omci değişsede image0 değişmiyor.Equipment ID olarak şunu dener misiniz? HG8010Hv6
Son düzenleme:
muuzoo
Uzman
Deneyeyim hemen hocam. Ayrıca bende image0_version kendini otomatik sıfırlıyor benim yaptığım kalmıyor.
Maalesef hala O2-3 arasında gidip geliyor, ve image0_serial ne kadar değiştirsemde değişmiyor. SSHten fw_printenv yazıp sizde bakabilir misiniz. image1 ve omci değişsede image0 değişmiyor.
Bende de image0_version ve omci_version aynı girdiğim versiyon, image1_version başka bir şey.