Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
Kendorf
Çalışkan
7 çeşit firmware denedim huawei ve alcatel olarak en hızlısı son paylaşılan ama hepsinde aynı problem var. bazısında image0 bazısında ise image1 kullanılıyor ama ne hikmetse hangi image kullanılıyorsa onu değiştiremiyorum. Yani değiştirsemde reboot sonrası kullanılan image seri numarası default ayara dönüyor.
Konuda adı çok geçen Alcatel-Lucent almıştım, görsellere baktığımda aynı sürümü kullanıyoruz sanırım. OpenWrt SFP 7.5.3
Alcatel ilk bilgi ekranını paylaşır mısınız?
Kendorf
Çalışkan
Sol kullanıyorum hocam, paylaştığınız resimlerdeki işlemleri yaptım. Keenetic arayüzünden sağlayıcı girişini başka bir girişe atayıp arayüze girdim ben. Sanırım başka bir arkadaştada olmuş yaşadığım sorun. Nasıl çözebiliriz peki?
Aynı sorunu yaşıyoruz. Bağlantı durumu O2 O3 arası mekik dokuyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Alcatel kullananların çoğunda sorun var anladığım kadarıyla. Şu yazılımı deneyiniz bunu ben kendim düzenledim sonrada imaj aldım:7 çeşit firmware denedim huawei ve alcatel olarak en hızlısı son paylaşılan ama hepsinde aynı problem var. bazısında image0 bazısında ise image1 kullanılıyor ama ne hikmetse hangi image kullanılıyorsa onu değiştiremiyorum. Yani değiştirsemde reboot sonrası kullanılan image seri numarası default ayara dönüyor.
tt-ma5671a.image
drive.google.com
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Equipment ID, ISS tarafından verilen ONT'nin seriali olması gerekiyor zaten.Bu arada Equipment ID'yi değiştiremiyorum direk GPON SN oluyor. Değiştirmek için bir komut var mı? + VLANID alıyorum 100/103
Fickle Willow
Başarılı
O2 O3 arası benimki de geziyor. Vlanıd alabildim, ancak internete bağlanmıyor. @muuzoo ile aynı cihazı kullanıyorum TP-Link MC220l Media converter ile Alcatel lucent g-010S-P, kendisi ONT'deki bilgileri yazdığında direk O5 bağlanmış. ONT modeliniz tam olarak nedir?7 çeşit firmware denedim huawei ve alcatel olarak en hızlısı son paylaşılan ama hepsinde aynı problem var. bazısında image0 bazısında ise image1 kullanılıyor ama ne hikmetse hangi image kullanılıyorsa onu değiştiremiyorum. Yani değiştirsemde reboot sonrası kullanılan image seri numarası default ayara dönüyor.
@muuzoo'ya sorduğumda kendisindede image0 ve omci versiyonları yazdığı ile aynı, ancak image1 kendini sıfırlıyormuş. Sanırım varsayılan Interface'yi değiştirmemize izin vermiyor.
Hocam Sol'ün verdiği cihaz HG8010HV6-10 ve yedekleme ve yükleme menüleri mevcut değil, kısıtlanmış. Nasıl kırabiliriz bir bilginiz var mı? Yapabilirsek telnet ile bağlanıp doğru verilere bakabiliriz bence.Alcatel kullananların çoğunda sorun var anladığım kadarıyla. Şu yazılımı deneyiniz bunu ben kendim düzenledim sonrada imaj aldım:
tt-ma5671a.image
drive.google.com
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Hangi şifreyle arayüze ulaşıyorsunuz? telecomadmin/admintelecom denediniz mi?O2 O3 arası benimki de geziyor. Vlanıd alabildim, ancak internete bağlanmıyor. @muuzoo ile aynı cihazı kullanıyorum TP-Link MC220l Media converter ile Alcatel lucent g-010S-P, kendisi ONT'deki bilgileri yazdığında direk O5 bağlanmış. ONT modeliniz tam olarak nedir?
@muuzoo'ya sorduğumda kendisindede image0 ve omci versiyonları yazdığı ile aynı, ancak image1 kendini sıfırlıyormuş. Sanırım varsayılan Interface'yi değiştirmemize izin vermiyor.
Hocam Sol'ün verdiği cihaz HG8010HV6-10 ve yedekleme ve yükleme menüleri mevcut değil, kısıtlanmış. Nasıl kırabiliriz bir bilginiz var mı? Yapabilirsek telnet ile bağlanıp doğru verilere bakabiliriz bence.
muuzoo
Uzman
Dün gece @Fickle Willow ile ilgilli baya yazıştık. Durum tespitlerimi bildireyim belki faydası olur. Dün gece bir ara ben de O2-O3 durumuna düştüm. Eski yeni gpon üzerinde çalışırken sök tak yaptım birkaç kez. Bir kaç ayar denedikten sonra eski ayarlarıma geri geldim ama yine aynı durum devam etti. Sonra O5 durumuna geçtim ama vlan bilgileri gelmedi, PPPoE oturumu açamadım ama SFP O5 durumunda idi. Gece gücü kesip bıraktım her şeyi.
Sabah baktım tekrar O2-O3 durumu devam etti. Sonra bir ara O2-O5 arasında gitti geldi. Bu yeni durumu araştırınca sorunun fiber hatta olabileceğine dair bir fikir oluştu. Daha önce O2-O3 için de fiber bağlantı problemi olabiilir şeklinde bir şey daha okuyunca sorunun fiber bağlantı, konnektör ile alakalı olduğuna dair inancım arttı.
Check the ODN line. If the optical attenuation is too small, an ONU may go online for a short time and reach the O5 state. However, because the bit error rate is too high, the OLT forces the ONU to go offline after a period of time. You can adjust the optical attenuation to a proper range.
Arayüzden baktığımda optik zayıflamam -23db civarlarında idi. Normalde çalışırken HG8010daki değerler -18, -19 civarında. Gİdip sadece fiber kabloyu çıkardım, hem SPF modüle hem de fiber kabloya şöyle bir üfledim
geri taktım. Hemen O5 durumuna geçti ve zayıflama değerlerim -19 a düştü her zaman ki değerlerine. Sistem daha önce paylaştığım ekran görüntüsündeki ayarlarla sorunsuz bağlandı hemen.
O2 - O3 sorunu yaşayan arkadaşlar acaba hat zayıflama değerlerini paylaşabilir mi?
Sabah baktım tekrar O2-O3 durumu devam etti. Sonra bir ara O2-O5 arasında gitti geldi. Bu yeni durumu araştırınca sorunun fiber hatta olabileceğine dair bir fikir oluştu. Daha önce O2-O3 için de fiber bağlantı problemi olabiilir şeklinde bir şey daha okuyunca sorunun fiber bağlantı, konnektör ile alakalı olduğuna dair inancım arttı.
- The ONU status changes between O2 and O3.
- The ONU status changes between O2 and O5.
Check the ODN line. If the optical attenuation is too small, an ONU may go online for a short time and reach the O5 state. However, because the bit error rate is too high, the OLT forces the ONU to go offline after a period of time. You can adjust the optical attenuation to a proper range.
Arayüzden baktığımda optik zayıflamam -23db civarlarında idi. Normalde çalışırken HG8010daki değerler -18, -19 civarında. Gİdip sadece fiber kabloyu çıkardım, hem SPF modüle hem de fiber kabloya şöyle bir üfledim
O2 - O3 sorunu yaşayan arkadaşlar acaba hat zayıflama değerlerini paylaşabilir mi?
Son düzenleme:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Bence ondan kaynaklı değil. GPON -27 dBM kadar çalıştırabiliyor. Kaldı ki Türkiye’de -20 dBM altında değer alan çok az kişi var. Bence güvenlik sistemi sizi atıyor. Ek olarak OpenWRT arayüzünde O5 yetkisi gidince SFP’yi yeniden başlat gibisinden bir seçenek vardı onuda açabilirsiniz.Dün gece @Fickle Willow ile ilgilli baya yazıştık. Durum tespitlerimi bildireyim belki faydası olur. Dün gece bir ara ben de O2-O3 durumuna düştüm. Eski yeni gpon üzerinde çalışırken sök tak yaptım birkaç kez. Bir kaç ayar denedikten sonra eski ayarlarıma geri geldim ama yine aynı durum devam etti. Sonra O5 durumuna geçtim ama vlan bilgileri gelmedi, PPPoE oturumu açamadım ama SFP O5 durumunda idi. Gece gücü kesip bıraktım her şeyi.
This problem probably occurs if no PLOAM message is received by the OLT, or CRC errors occur in the received PLOAM messages. The possible causes include ONU exception or poor fiber contact.
- The ONU status changes between O2 and O3.
Check whether the ONU is added to the OLT. You can run the display ont info command on the OLT to check whether the ONU is added. Before an ONU is added, the ONU status keeps changing.
- The ONU status changes between O2 and O5.
Arayüzden baktığımda optik zayıflamam -23db civarlarında idi. Normalde çalışırken HG8010daki değerler -18, -19 civarında. Gİdip sadece fiber kabloyu çıkardım, hem SPF modüle hem de fiber kabloya şöyle bir üfledimgeri taktım. Hemen O5 durumuna geçti ve zayıflama değerlerim -19 a düştü her zaman ki değerlerine. Sistem daha önce paylaştığım ekran görüntüsündeki ayarlarla sorunsuz bağlandı hemen.
Kendorf
Çalışkan
Alcatel kullananların çoğunda sorun var anladığım kadarıyla. Şu yazılımı deneyiniz bunu ben kendim düzenledim sonrada imaj aldım:
tt-ma5671a.image
drive.google.com
Eğer talimatlarda verdiğiniz firmware ise bunu denedim.
Bende crc hatası yazısını görmüştüm ama dediğiniz gibi B Class gponlarda -27 -28 değerlerine kadar çalıştığını okuyunca ihtimali eledim.Bence ondan kaynaklı değil. GPON -27 dBM kadar çalıştırabiliyor. Kaldı ki Türkiye’de -20 dBM altında değer alan çok az kişi var. Bence güvenlik sistemi sizi atıyor. Ek olarak OpenWRT arayüzünde O5 yetkisi gidince SFP’yi yeniden başlat gibisinden bir seçenek vardı onuda açabilirsiniz.
Aliexpress deki satıcıda tüm ayarlarımı istedi. Gönderdiklerimi inceleyip ploam password neden yazmadın dedi. Bende boş olduğunu göstermek için huawei gpon şifre sayfasını gönderdim. Dünden beri geri dönmedi.
Fickle Willow
Başarılı
Denedim, sadece cihazın altındaki bilgiler ile girebildim.Hangi şifreyle arayüze ulaşıyorsunuz? telecomadmin/admintelecom denediniz mi?
Birazdan kontrol edeceğim.O2 - O3 sorunu yaşayan arkadaşlar acaba hat zayıflama değerlerini paylaşabilir mi?
Edit: HG8010Hv6-10 cihazında veriler şu şekilde:
TX Optical Power: 2.31 dBm 0.5 to 5 dBm
RX Optical Power: -26.99 dBm -27 to -8 dBm
SFP’de -27.35dBm
Ek'siz SFP'de -26.08 dBm
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-