Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
Greatest
Uzman
Takıp çıkarınca ONT'ye ne oluyor tam olarak. Değiştirselerde ben eski model ONT vereceklerini sanmıyorum, yeni ONT'de önlem almışlar, Backup ile telnet açamıyorum, Backup bölümü yok.
Evinizdeki cihaza değil ONT'nin sinyal aldığı cihaza (OLT) zarar veriyorsunuz
Eski model ONT istediğiniz yazınızı kaçırmışım. Ellerinde olsa bile vereceklerini sanmıyorum bende dediğimi yapsanızda.Takıp çıkarınca ONT'ye ne oluyor tam olarak. Değiştirselerde ben eski model ONT vereceklerini sanmıyorum, yeni ONT'de önlem almışlar, Backup ile telnet açamıyorum, Backup bölümü yok.
Fickle Willow
Başarılı
2. el bulabilsem direk alacağım, yeni verilen ONT'lerde bence bir şeyleri arayüz'de fake gösteriyorlar, her şeyi doğru şekilde yaptım ancak O2-3 arasında geziyor.Eski model ONT istediğiniz yazınızı kaçırmışım. Ellerinde olsa bile vereceklerini sanmıyorum bende.
Greatest
Uzman
2. el bulabilsem direk alacağım, yeni verilen ONT'lerde bence bir şeyleri arayüz'de fake gösteriyorlar, her şeyi doğru şekilde yaptım ancak O2-3 arasında geziyor.
Bende bir türlü solda 2.5G ONT kullanamadım ONT üzerindeki bilgiler doğru fakat cwmp yani kendi sunucuları üzerinden bir konfigürasyon oltye iletiliyor o şekilde doğrulama oluyor, cwmp sunucu kapalı sistem erişimim olmadığı için konfigürasyon nasıl iletiliyor bilmiyorum, içeriğini öğrensem bile elimdeki ONT cwmp destekli olmadığı için bir şey yapılamıyor. Yakında TurkNet geleceği için artık uğraşmayı bıraktım.
Fickle Willow
Başarılı
Dediğiniz Sol için mi?Bende bir türlü solda 2.5G ONT kullanamadım ONT üzerindeki bilgiler doğru fakat cwmp yani kendi sunucuları üzerinden bir konfigürasyon oltye iletiliyor o şekilde doğrulama oluyor, cwmp sunucu kapalı sistem erişimim olmadığı için konfigürasyon nasıl iletiliyor bilmiyorum, içeriğini öğrensem bile elimdeki ONT cwmp destekli olmadığı için bir şey yapılamıyor. Yakında TurkNet geleceği için artık uğraşmayı bıraktım.
Greatest
Uzman
Evet ayrıca şu da var konuda bir arkadaş solda başarmış yani bölgeden bölgeye doğrulama ve cihazlar değişiyor olabilir.
Fickle Willow
Başarılı
@muuzoo 'Yu diyorsanız bana bayağı yardım etti ancak hala o3'ten çıkamadım.Evet ayrıca şu da var konuda bir arkadaş solda başarmış yani bölgeden bölgeye doğrulama ve cihazlar değişiyor olabilir.
Hocam sizdede aynı sorun olmuştu gibi hatırlıyorum, kaç dBm alıyorsunuz?Eğer talimatlarda verdiğiniz firmware ise bunu denedim.
Bende crc hatası yazısını görmüştüm ama dediğiniz gibi B Class gponlarda -27 -28 değerlerine kadar çalıştığını okuyunca ihtimali eledim.
Aliexpress deki satıcıda tüm ayarlarımı istedi. Gönderdiklerimi inceleyip ploam password neden yazmadın dedi. Bende boş olduğunu göstermek için huawei gpon şifre sayfasını gönderdim. Dünden beri geri dönmedi.
Son düzenleme:
Fickle Willow
Başarılı
Satıcı ile iletişime geçtiğimde normal bağlantı için -21 diyor, -25dbm için bağlantı çok zor dendi. Eğer yapabilirsem Firmware atmayı deniyorum. Tabii yapabilirsem.
Kendorf
Çalışkan
Ben baya denedim hepsinde sonuç aynı.Satıcı ile iletişime geçtiğimde normal bağlantı için -21 diyor, -25dbm için bağlantı çok zor dendi. Eğer yapabilirsem Firmware atmayı deniyorum. Tabii yapabilirsem.![]()
Yeni konular
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-