Çözüldü Superonline FTTH fibere geçince internetin hızı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RipTurco

Çalışkan
Normalde Superonline FTTB fiber 100 Mbps kullanıyordum, binaya 1000 Mbps FTTH fiber geldi. Yine Superonline altyapısında geçtim, geldiler kurulum yaptılar ONT ile ( modem ve internet hız paketim hala aynı) ama ne oldusa ONT ile kurulum yaptıklarından beri 100 Mbps'lik internetim ne ethernet kablosuyla ne Wi-Fi ile 9 Mbps'yi geçmiyor. Keenetic modem kullanıyordum onlar görüp hızımı sabitlemiş olabilir mi başka modem yasak olduğu için?Hem Keenetic'le hem de kendi verdikleri modemle test yaptım hız 9 Mbps'yi geçmiyor, bir fikri olan var mı çözerler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normalde Superonline FTTB fiber 100 Mbps kullanıyordum, binaya 1000 Mbps FTTH fiber geldi. Yine Superonline altyapısında geçtim, geldiler kurulum yaptılar ONT ile ( modem ve internet hız paketim hala aynı) ama ne oldusa ONT ile kurulum yaptıklarından beri 100 Mbps'lik internetim ne Ethernet kablosuyla ne Wi-Fi ile 9 Mbps'yi geçmiyor. Keenetic modem kullanıyordum onlar görüp hızımı sabitlemiş olabilir mi başka modem yasak olduğu için? Hem Keenetic'le hem de kendi verdikleri modemle test yaptım hız 9 Mbps'yi geçmiyor, bir fikri olan var mı çözerler mi?

ONT ile modem arasındaki Ethernet kablosunu değiştirip dener misin?
Normalde Superonline FTTB fiber 100 Mbps kullanıyordum, binaya 1000 Mbps FTTH fiber geldi. Yine Superonline altyapısında geçtim, geldiler kurulum yaptılar ONT ile ( modem ve internet hız paketim hala aynı) ama ne oldusa ONT ile kurulum yaptıklarından beri 100 Mbps'lik internetim ne Ethernet kablosuyla ne Wi-Fi ile 9 Mbps'yi geçmiyor. Keenetic modem kullanıyordum onlar görüp hızımı sabitlemiş olabilir mi başka modem yasak olduğu için? Hem Keenetic'le hem de kendi verdikleri modemle test yaptım hız 9 Mbps'yi geçmiyor, bir fikri olan var mı çözerler mi?

Çözüm

Maalesef öyle bir şansım yok sanırım çünkü ONT cihazının ortadaki portuna takılı kablo modemin kırmızı WAN portuna takılı olan internet kablosu, onu değiştiremem diye biliyorum. Diğerleri güç kabloları zaten, modemde LAN portuna takılı olan da benim PC'ye giden etharnet kablosu.

Dosya Ekleri

• modem bozuk.webp
    modem bozuk.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 77
  • ont.webp
    ont.webp
    38,5 KB · Görüntüleme: 70
Maalesef öyle bir şansım yok sanırım çünkü ONT cihazının ortadaki portuna takılı kablo modemin kırmızı WAN portuna takılı olan internet kablosu, onu değiştiremem diye biliyorum. Diğerleri güç kabloları zaten, modemde LAN portuna takılı olan da benim PC'ye giden etharnet kablosu.

Değiştirebilirsin hocam, şöyle yap: ONT'den modemin WAN portuna giden kabloyu PC'ye taktığın Ethernet kablosu ile değiştir sonra Wi-Fi 5 GHz üzerinden hız testi yap bakalım.

Değiştirebilirsin hocam, şöyle yap: ONT'den modemin WAN portuna giden kabloyu PC'ye taktığın Ethernet kablosu ile değiştir sonra Wi-Fi 5 GHz üzerinden hız testi yap bakalım.

Tamamdır hocam gün içerisinde deneyip sonucu paylaşacağım, çok sağ olun.

Modemle ONT cihazı arasındaki kabloyu değiştirdim sorun çözüldü hocam, çok sağ olun.

Dosya Ekleri

• modem hız.webp
    modem hız.webp
    54,2 KB · Görüntüleme: 85
Geri
Yukarı Alt