Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shanverdy

Uzman
Dünden beri CS 2 ve Valorant’ta çok fazla hissedilen paket kaybı yaşıyorum. SansürOnline müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim; bana port açma veya statik IP önerdiler. Aylardır bazı programlara girmek amacıyla Cloudflare Zero Trust kullanıyorum ve bu VPN’i sadece 1-2 programa erişmek için açıyorum. Aylardır hiçbir sorun yaşamıyordum. Zaten bu programı kapatıp test de yaptım, sonuç yine aynı çıktı.

İnternet konuları hakkında geniş bir bilgiye sahip değilim; aşağıdaki testi de araştırma yaparak öğrendim ve yaptıktan sonra sorunun benim tarafımda olmadığını gördüm. Nasıl çözebileceğimi bilmediğim için buraya yazmak istedim.

Müşteri hizmetleri kısmına gelecek olursak, port açma veya statik IP bir günde oluşan bir sorunda ne gibi bir fark yaratabilir, bunun hakkında bir bilgim yok. Arkadaşım da aynı ISS’yi kullanıyor ve o da aynı şekilde Cloudflare Zero Trust kullanıyor, ancak o böyle bir paket kaybı yaşamıyor. Yani olayın benim tarafımda olmadığı neredeyse kesin gibi. Bir de aynı testi arkadaşımda da yaptık; bende ekte gördüğünüz 0’dan 5’e kadar sıralanan test adımları, arkadaşımda 21’e kadar gidiyor. Onun yaptığı test 500 saniye sürerken benimki 100 saniyede bitiyor. Bunun sebebini de bilmiyorum.

Başka gerekli bir bilgi vermem gerekiyor mu bilmiyorum ancak anladığım kadarıyla sorunu aktarmaya çalıştım.

cmd.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CMD’ye girilen 2-3 tane Windows komutu ile ISP’nin performansından kaynaklanan sorunu çözemezsiniz. Girilen komutlar da saçmalık.
Zaten herhangi bir çözüm olmadı. Bugün daha kapsamlı anlamaya başladım sanırım sadece yurt dışı sunucularda sorun devam ediyor. Rainbow Six, CS 2 gibi oyunlarda pingim anlık 600 civarına çıkıp düşüyor, Valorant için kapsamlı bir test yapmadım. Videoda yapılan işlemler sorunu çözmüyor kısacası. SuperOnline kullanıp aynı sorunu yaşayan var mı acaba?

Nasıl çözdüğünüzü açıklar mısınız? Video yarın bir gün kaldırılırsa mesajınız, çözüme yönelik anlam kazanır.
Haklısınız yazmam gerekirdi ancak şu an herhangi bir şekilde çözüm yok, daha doğrusu yokmuş. ISS kaynaklı sorun ancak bunu ISS'ye nasıl anlatacağım? Yani müşteri hizmetleriyle konuştuğumda bana yapılan testlerde sorun olmadığını söyleyip duruyorlar.

Sorunu 1-2 gündür test ediyorum. Yaşanan problemin WARP açıkken arada bir kötü bağlantı yaşanmasına bağlı olarak yaşandığını düşünüyorum, buradaki kötüden kasıt SuperOnline kısıtlamalarıyla çakışacak bir işlemdir. WARP yerine yeni bir program buldum ve ilk başta ücretsiz kullanarak bir deneme yaptım tünelleme gayet iyi çalışıyor. Windscribe diye bir VPN ve bu programı bir sürü programın arasından seçtim, ardından sitelerinden 130 TL aylık ücretle custom paket oluşturabildiğiniz bir kısım var, buradan Bulgaristan ve Almanya sunucularından VPN + olarak kısıtlı olan veriyi sınırsız veri olarak değiştirerek aylık 3 dolara satın aldım. Şu anlık sıfır sıkıntı devam ediyor, taahhüt süresi bitene dek bu şekilde idare etmeyi planlıyorum. Konuyu okuyan ve aynı sorunu yaşayan varsa çözebilmesi adına bunları söyleyebilirim.

Neden böyle yaptığıma gelecek olursak GoodbyeDPI tarzı programlarda hiçbir şekilde stabil kullanım deneyimi yaşayamadım dolayısıyla böyle VPN kullanmak hem basit hem de performanslı oluyor diyebilirim.
Modeme reset attınız mı?
Modeminizi yenilediniz mi?
Modeme hem müşteri hizmetleri 2 kere reset attı hem ben kendim attım düzelme yok. Yapay zekadan yardım almayı da denedim o da bana yurt dışı sunucularına ICMP engeli tarzı bir şey olduğunu söyledi ne olduğunu bilmiyorum ancak bu tarz bir analiz yaptı.

Bu adımları yaptım şimdi özellikle CS sunucularında bi denemek istiyorum. Valorant'ta az önce hiçbir sorun yoktu, SuperOnline yurt dışı sunucularda özel bir kısıtlama yapıyor olabilir mi diyeceğim ama SuperOnline kullanan diğer arkadaşım hiçbir sorun yaşamadan oynuyor, arada bir paket kaybı yaşıyor sanırım ama çok çok nadir ve oyun kıracak derecede değil ayrıca saniyelik oluyor.

Şimdi CS 2'de bir test yaptım şu anlık ölüm maçı girdiğimde herhangi bir problem oluşmadı ancak çözüldüğünü düşünmüyorum yarın tekrar aynı problemi yaşayacağım muhtemelen. Şu anlık problem yok konuyu uzatmaya gerek yok, attığınız videodan sonra şu anlık stabil şekilde oynanıyor teşekkür ederim. @Ömer_Yeter

Son düzenleme: