Superonline’da ping sorunu

the_darkenesss

Başarılı
Arkadaşlar, 1000 Mbps hattım var, her şeyi iyi hoş da pingi pek cazip gelmedi. Eski Türk Telekom VDSL hatta Keenetic modem + QoS ile Valorant'ta 21-22 ping alıyordum. Şimdi Superonline'da Ankara IPS'i gelirse 25, İstanbul IPS'i gelirse 27 oluyor. Açıkçası sinirime gitmedi değil. Yapabileceğim bir şey var mı, yoksa direkt Superonline'ın route durumuyla alakalı bir şey mi? Exit lag gibi şeyleri denedim, maksimum 24'e düşürdü ama o da dalgalı, sabit değil.

Statik IP alarak bu durum düzelir mi? Orduda oturuyorum IP'm ya İstanbul'ya da Ankara oluyor.

Birazıcık şans işi. Rota aynı kalırsa hiç bir şey değişmez, uzarsa ping artar. Kısalır ise düşebilir ama çok küçük bir ihtimal bu. Hatta olacağını sanmam.

Statik IP kullanan biri olarak Tekirdağ'da otururken İzmir sunucusu atanmıştı bana ve Pingim artmıştı doğal olarak. Bir süredir ise tekrardan Statik IP kullanımına geçtim, İstanbul sunucusu atandı bu sefer. Rotam değişmediği için Pingim değişmedi. Şans işi birazıcık da.

Fakat Statik IP'den bağımsız konuşacak olursak bu ping yüksekliği SansürOnlayn Route ve Sunucularındaki QoS ayarları ile alakalı. Yapılabilecek bir şey yok gibi. Varsa bizi de yeşillendirsin bilgili arkadaşlar. ^_^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…