Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Son 4 gündür çok uykuluyum. Yani böyle kafamı kaldıracak halim yok. Kitap okuyup notlar almam, blog yazmam lazım. Ayrıca dijital çizim derslerine falan başlamam lazım ama anlamadım. Kafamı kaldıracak halim yok ya. Bu konuyu açmak için bir enerji buldum ama böyle, tabiri caizse at gibi kafam önüme eğik ayakta uyuyorum. Kısır döngüye girdim. Uykum açılsın diye kahve içiyorum ama daha çok uykum geliyor. Ayrıca kafein bağımlısıyım. Bu da etki ediyor.

Nasıl çıkacağım bu uykululuktan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kahve içme veya enerji içeceği içmemelisin ve spor ve aktive yapman lazım örnek bisiklet sür ya da koşuya çık aktif olarak 1 saatliğine bile aktif ol kapalı alanlarda olma perdeni açık tut ve odanı havalandır.

Kahve içme veya enerji içeceği içmemelisin ve spor ve aktive yapman lazım örnek bisiklet sür ya da koşuya çık aktif olarak 1 saatliğine bile aktif ol kapalı alanlarda olma perdeni açık tut ve odanı havalandır.
Adana'dayım. Ben de istiyorum dışarı çıkmayı ama şakasız söylüyorum, dışarıda 10 dakika kalsan terliyorsun. Öyle böyle değil, su gibi oluyorsun.

Adana'dayım. Ben de istiyorum dışarı çıkmayı ama şakasız söylüyorum, dışarıda 10 dakika kalsan terliyorsun. Öyle böyle değil, su gibi oluyorsun.

Terlemek toxic dışarı atmak demek ve bu da işe yarar ben mesela bisiklet rallisi yaparım ama sıcak olsa da maske ve kask ve mont giyerim ve terlerim ve ciddi ciddi sıcak bayağı ama işe yarıyor gene de çıkmanı öneririm.

Terlemek toxic dışarı atmak demek ve bu da işe yarar ben mesela bisiklet rallisi yaparım ama sıcak olsa da maske ve kask ve mont giyerim ve terlerim ve ciddi ciddi sıcak bayağı ama işe yarıyor gene de çıkmanı öneririm.
Akşama doğru üşenmezsem çıkayım, en azından hava daha iyi olur.

Polifazik uyku deneyebilirsin. İlk başta, o kadar az uyku yeter mi diye düşünüyorsun, ama kısa uykular çok iyi oluyor ve kısa uykudan sonra yeniden enerjini toplamış hissediyorsun. Sonrasında da işlerine devam ediyorsun. Bizzat Everyman uyku modelini 1.5 haftadır sürdürmekteyim. Şu anlık bir sorun yok. Herhangi ciddi bir sorun olursa bırakırım.

Ayrıca kahvenin bugüne kadar uykumu açtığına ve enerji verdiğine hiç şahit olmadım günlük içmen gereken suyu içmeye özen göster oda biraz enerjik tutmaya yarıyor.

@4284 ya zaten uyuyabilsem şu an, biliyorum ki uyandığımda daha iyi olacağım. Ama uyumak ile uyuyamamak arasındaki o ince çizgideyim.

Kan değerlerine baktırmalısın. Muhtemel bir vitamin eksikliği olabilir. B vitaminlerine özellikle baktırmanı öneriyorum.