Türkler Anadolu'ya geldiği zaman Anadolu'da Bizans ve Ermeni kültürü vardı. Adamların müziği bizimkine değil, bizim müzik onlarınkine benziyor.
Ben Süt Kardeşler film müziğinin ondan önce bir örneği, benzeri olduğunu görmedim de duymadım da. Siz biliyorsanız atın. Lakin bahsi geçen klipte kullanılan müzik gayet Süt Kardeşler filminin müziğine benziyor. Benzemekle kalmamış resmen 10 yaşındaki, müziklerle oynama yapan çocuklara oynama yaptırmışlar gibi. Kültürel etkileşim sonucu benzerlik farklı bir şey, kopyala yapıştır yapmak farklı bir şey.

Ona bakarsanız Anadolu ilk medeniyetleri barındırmış bir bölge. Tam olarak öyle bir şey diyemeyiz. Buradaki kültürün üstüne ne kültürler gelmiş. Aslen Asya'dan gelen bir ırk olarak kendi kültürümüzle gelip de öylece kalmamız imkansız tabii. Türk müziği, Türklerin geneli islama geçtikten sonra gayet de ayırt edilebilir bir müzik olmuş (Aslında Osmanlı'da bir dönem).

Çok karışık konu, ilkel müziklerimiz için "Moğol müziği" diyenler de var, ne de olsa ortak kültür yani Moğol denmesine alınmam. Doğuda işlenen müziklerin çoğu, Ermeni yöresel şarkılarıyla benzer tonlarda. "Benzer" demekten kastım, bir şarkının aynı tonda aynı şekilde sadece remixlenmesi değil :d.

Kürt şarkıları da Ermeni şarkılarına benziyor mesela ama Osmanlı klasikleri Doğudaki devletlerin şu an çaldığı geleneksel hiçbir türe benzemez.

Örneğin Erkin Koray da "esinlendim" diyerek birçok Arap şarkısını yürütmüştür, direkt yürütmüştür yani.
Osmanlı müziği ile Bizans müziği çok benzer. Tam olarak öyle bir şey denilir.

Ben Süt Kardeşler film müziğinin ondan önce bir örneği, benzeri olduğunu görmedim de duymadım da. Siz biliyorsanız atın. Lakin bahsi geçen klipte kullanılan müzik gayet Süt Kardeşler filminin müziğine benziyor. Benzemekle kalmamış resmen 10 yaşındaki, müziklerle oynama yapan çocuklara oynama yaptırmışlar gibi. Kültürel etkileşim sonucu benzerlik farklı bir şey, kopyala yapıştır yapmak farklı bir şey.
Ben başka bir şeyden bahsettim.

Osmanlı müziği ile Bizans müziği çok benzer. Tam olarak öyle bir şey denilir.
Elbette benzer ama Bizans ortadox ilahileriyle Türk ilahileri de mi benzer? Türk ney'iyle Bizans'ın alakası yok mesela, her dönem ya da her tür benzemek zorunda değil.

Bazı dönemler net şekilde "evet bu Türk müziği" diye ayırt edilebilir.

Elbette benzer ama Bizans ortadox ilahileriyle Türk ilahileri de mi benzer? Türk ne'iyle Bizans'ın alakası yok mesela, her dönem ya da her tür benzemek zorunda değil.

Bazı dönemler net şekilde "evet bu Türk müziği" diye ayırt edilebilir.

Dini müzik olarak farklı tabii. Ama genel olarak Türk kültürü burada binlerce yıldır olan halklardan etkilenmiş.

Dini müzik olarak farklı tabii. Ama genel olarak Türk kültürü burada binlerce yıldır olan halklardan etkilenmiş.
Her coğrafyada müzikten etkilenilir, kültür zenginleşir ama sırf aynı aletleri ya da benzer şeyleri kullanıyorsun söylüyorsun diye gidip bir şarkının üstüne remix yaparcasına aynısını çalmazsın.

Bu konuda konuşmadım ama çalıntı olduğu çok barizse yanlış bir şey.
Boş verin hocam, Eurovision'da bile değiliz; her sene SJW'lik ve azınlık ırkları poh pohladıkları bir yer haline geliyor. Gerçi Avrupa'da ne öyle bir yer haline gelmiyor ki? Miss Almanya güzelini gördünüz mü?