Steam platformu tüm oyun platformlarından içerik, topluluk ve çeşitlilik olarak her türlü üstün, bu bir gerçek. Epic Games arayüz olarak da server konusunda da benim için çok geri kalan bir platform. En büyük özelliği bedava oyun dağıtıyor diye tercih edecek değilim. Benim birinci sıramda tabii ki de Steam var ikinci olarak da GOG platformunu kullanıyorum.

Bende de durum bu. İlla Steam'de olacak. Steam'in ucuz alma imkanları çok. Mesela RTX 5 serisi alanlar 1500-1700 liraya Resident Evil keyi sattılar. Bazen bakiyesinden indirimle gift yapanlar falan var. Bana bu şekilde Steam mantıklı geliyor.

Açıkçası ben de Steam'i tercih ediyorum. DC falan kullanmama gerek kalmıyor. Sesli sohbet, yazışma açısından oldukça kullanışlı. Ayrıca maç sonrası profile mesaj bırakılması olayını da motive edici buluyorum.

Son düzenleme:
Epic'e kimse bayılmıyordur muhtemelen ama aynı ürüne daha fazla para verme durumu bana mantıklı gelmiyor. Ama bütçeniz elveriyor demek ki, çok da kasmamak lazım bazen.

Workshop diye bir nimet var, Cities Skylines Epic'te bedavaya almama rağmen Steam üzerinden satın almayı düşünüyorum, ve daha birçok oyunu aynı şekilde.

Ben de Steam üzerinden gittim, Epic'te de dolu dolu oyunlar var fakat büyük oyun kütüphanem Steam'de; 1000'den fazla oyunum var, bir de level falan kastım, 100 level oldum. Profili güzelleştirmek için aslında güzel de oldu fakat çok para harcatıyor.

3123331.webp

Şöyle oldu mu cidden güzel bir görüntü çıkıyor ortaya fakat artık saldım; dolarla oyun vs. almak yoruyor cebi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer platformlarda zaten sahip olduğum oyunları Steam de ucuza görünce bir de buradan alıyorum. Ve Epic'le fiyat farkı %30'dan fazla değilse Steam'den alıyorum genelde, fazlaysa ikisinden de almıyorum ucuzlayınca alırım. Eneba Greenmangaming tarzı sitelerden Steam key bulmak daha mantıklı geliyor.