Güzel ilerliyoruz, peki sınırsız güce sahip Tanrı bu taşı hem zamandan ve mekandan münezzeh kılıp hem hacmini ve fiziksel varlığını yok olmayacak şekilde yaratabilir mi?
Mekandan münezzeh dememizin sebebi, bir objenin fiziksel hacmi olmayışı zaten. Fiziksel varlığı olacaksa niye mekandan münezzeh olsun ki? Fantazi mi?

Güzel kardeşim. Tek söylediğin zamandan ve mekandan münezzeh olan bir tanrı. Bunun üzerine nasıl tartışabiliriz? Bunu söylediğin her yerde tartışma biter çünkü öyle bir şey yok. Ne kanıtlanabilir, ne konuşulabilir, ne algılanabilir... Hiçbir şey yapılamaz. Ben çıkıp yoğurt beyaz desem, biri çıkıp yoğurt zaman ve mekandan münezzehtir dese o tartışma orada biter. Argümanının anlamsızlığını ifade etmeye çalışıyorum ki tartışma ilerlesin. Tek yaptığın tartışmayı olmayan, soyut bir noktaya çekip zihinleri manipüle etmek.
Mekana ait olan bir Tanrının nesini tartışacağız güzel kardeşim benim, noksan olur ya hani. Sen eli ayağı olan Zeus hakkında mı konuşmak istiyorsun, onu mu çürüteceksin? Burada Zeus'a inanan mı var? Semavi dinlerin Tanrısı mekandan münezzeh. Semavi dinleri çürütmek istiyorsan inanmasan da onlar nasıl inanıyorsa o inancı o şekilde kabul edeceksin önce. Çürütme, tartışma gibi bir derdin yoksa o halde benimle niye laf dalaşına giriyorsun? Ben Müslümanım. Bana yunanın tanrısını çürütsen ne çürütmesen ne, ben onu savunmuyorum ki.

Farkındaysan sorularu tekrar tekrar soruyorsun. İnsana özgü sıfatları tanrıya atfediyorsun.
Tanrıya insana özgü sıfatlar yüklememizin sebebi belki onu asla anlayamayacak olmamızdır, insanlık sınırsız güce hiç ulaşmadı ve bunu idrak edecek iradeye şu an sahip olmayabiliriz. Bu çok normal.

Basit insan algısı ve bilinciyle, Tanrı gibi kompleks bir kavramı insanlaştırmaya çalışınca ortaya çok basit paradokslar çıkıyor. Ölüm, kaldırma, zaman ve mekan vb. kavramlar Dünya üstünde bulunan, insan aklı ile türetilmiş kavramlardır. Tanrı dediğiniz konsepti gereği, aklınız ve hayalinizdeki her soruyu kuşkusuz şekilde tasarlayabilecek, yapabilecek bir varlıktır.

İnsan aklıyla düşündüğünüz şeyleri Tanrı konseptine yığmak, basit zihinlerde paradoksun oluşmasına neden olur. Ne insan iradesi ne de zihni Tanrı'yı kavramaya, anlamlandırmaya yeter. Bu sorulara asla tatmin edici yanıtlar bulamayacak insanlık. "Neden?" diye sorulduğunda da kesin bir cevap veremeyiz, çünkü Tanrı'yı kavrayamayız. Arada böyle yorumları, uzaktan okumak hoş bir keyif veriyor. Herkese esenlikler dilerim, benim fikrim bu şekildedir.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim. Tek söylediğin zamandan ve mekandan münezzeh olan bir tanrı. Bunun üzerine nasıl tartışabiliriz? Bunu söylediğin her yerde tartışma biter çünkü öyle bir şey yok. Ne kanıtlanabilir, ne konuşulabilir, ne algılanabilir... Hiçbir şey yapılamaz. Ben çıkıp yoğurt beyaz desem, biri çıkıp yoğurt zaman ve mekandan münezzehtir dese o tartışma orada biter. Argümanının anlamsızlığını ifade etmeye çalışıyorum ki tartışma ilerlesin. Tek yaptığın tartışmayı olmayan, soyut bir noktaya çekip zihinleri manipüle etmek.
Tanrı dediğin şeyin kanıtlanabilir/kanıtlanamaz olduğunu mu düşünüyorsun? 😀😀
Zaten tanrı dediğin şey tamamen inanç ile alakalı, zamandan bağımsız olmasa inanç meselesi olmazdı.

Tanrı da neden kendimden daha ağır bir taş yaratayım diye düşündüğü için yaratmıyordur. İki tarafın da mantığı şu: Ne gerek var?
Veya yarattığı zaman olacak şeylerin sonuçlarını veya yaratmasının sebeplerini vs. önceden bildiği için yapmıyordur. Sonuçta sonsuz güç ve iradesi olduğundan bahsediyoruz.