• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Tanrı, kendi ürettiği varlıkları neden kötü diye cezalandırıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O benim de sinirimi bozuyor, bunun hakkında fikir yürütürüm ama çelişir hepsi. Benim görüşüm " Tanrı varsa inanan inansın müslüman, hristiyan ayrımı yapılmasın"

Tanrı kimseyi eşit yaratmıyor. Örnek olarak en basitten doğuştan sakat olanlar verilebilir. Daha derin olacak şekilde belirli alanlarda zihni daha yatkın olanlar verilebilir. Hatta otizm bile sayılır. Yola taş atma örneği de tamamen yetiştirilme ile alakalı doğuştan bir şey değil. Eğer iyi bir şekilde yetişmiş olsaydı o taşın o yola atılmayacağını bilirdi.

Asıl soru, oraya taş atmayan hatta taşı alıp kenara koyan Hristiyan cehennemde yanarken o taşı atan Müslüman neden cezasını çekip cennete gidiyor?

Geleneksel İslam'da bu dediğin doğru ama gerçek İslam'da öyle değil. Hrsitiyan ve Yahudiler de cennete gidebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
O benim de sinirimi bozuyor, bunun hakkında fikir yürütürüm ama çelişir hepsi.
Mesela şimdi bu hikayeyi iyice dinleyin.

Bir kişi var, Müslüman değil, dini Hristiyanlık.

Kendisi maddi durumu kötü olan herkese yardım eder, arkadaşlarına sevdiği hediyelerden ısmarlar. Engelli bireyler için bedava sandalye dağıtır.

Bir tane Müslüman var, kızı taciz etti, çaldı çırptı.

Hristiyan olan adam sonsuza kadar cehennemde.

Müslüman olan adam ise cezasını çekince cennete girecek.

Alın size adalet bunu kim mantık çerçevesine koyabilir?

Bunun aynısını gittim dinci akrabalarıma anlattım. Ciddiyim ve haklısınız.

Benim görüşüm " Tanrı varsa inanan inansın müslüman, hristiyan ayrımı yapılmasın"
Aynen öyle.

Ha namaz kılmış ha kilisede durmuş ha ayin yapmış ne fark eder hepsi tanrıya ibadet ediyor.

Ama yok Arapça konuşup eğilmek zorundasın yoksa kim olursan ol tacizci cennete iyi insanlar cehenneme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…