Birisinin merhametli olması için gerçek olması lazım. Eğer gerçekse ve tanrıya merhametli deniliyorsa yalandır. İnanan ve dua edenlerin acı çekmesine izin vermezdi. Sadece izleyip bakıyorsa insanların acı çekmesini sevdiğinden yapıyordur. O yüzden nefret ederdim. Ama gerçek olmadığı için pek düşünmüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Silverback Gorilla
Üstün
Birisinin merhametli olması için gerçek olması lazım. Eğer gerçekse ve tanrıya merhametli deniliyorsa yalandır. İnanan ve dua edenlerin acı çekmesine izin vermezdi. Sadece izleyip bakıyorsa insanların acı çekmesini sevdiğinden yapıyordur. O yüzden nefret ederdim. Ama gerçek olmadığı için pek düşünmüyorum.
Konuda “ tanrı var mı” “ Allah var mı” diye soru sorulmuyor.
- Makaleler
- 3
Sana tavsiyem inandığın Tanrı’nın sözünü dinle ve oku.@Sensei ben dediğiniz gibi bir tanrıya inanmıyorum. Benim tanrım egolu değil böyle saçma sapan şeylerle de uğraşmaz.
“İncil’in ilk emri sev, Tevrat’ın yaşat, Kur’an’ın oku. Hristiyan sevmedi, Yahudi yaşatmadı, Müslüman okumadı.”
-Aamir Khan.
Dinlerin tanrısı elbette merhametli değil, hatta bana göre son derece egoist bir varlık. Bana göre Tanrı merhametli olsa bu merhameti sadece inananlara değil inanmayanlara da gösterirdi. Sadece inanan kişilere gösterse bile dünya üzerindeki dindar ülkelerin durumu belli. Kendine inananlara bile merhamet etmiyor.
EzioAuditore21
Yetkin
Dünyadaki birçok nimet ahenk ve uyuma tesadüf ya hepsi kozmik patlama yüzünden diyip geçiştirmek ve hoşgörü var ama cezalandırılıyoruz diyip işin içinden sıyrılmak doğru değil bana göre.
Kendinden zayıf varlıklar yaratıp onlara irade verip günde 5 kere önünde eğilmeyeni yakmak bence gayet de ego göstergesi ama sen bilirsin
Nedenini anca Muhammed bilir.
Daha garibi sonsuz güç sahibi bir varlık olmasına rağmen insanları imtihan ediyor güya. Tanrı zaten her şeyi bilen bir varlık değil mi? Geleceğimizi de biliyor zaten, neden bizi imtihan etme gereksinimi duyuyor.
İnanmayan cehennemlik mi ve dediğiniz şey cidden öyle mi? Hiç incil ve tevrat filan okumadığım için söylüyorum yanlış anlamayın diye belirtiyorum.Hristiyanlık'da tanrıya inanmak yeterli. İbadet falan gerekmiyor. Zorunlu değil. Müslüman da olsam cennete gidebiliyorum mesela. Ek not olarak yazdım.
Birisi senin varlığını reddetse sende cezalandırırsın?Arkadaşlar, İslam dini hoşgörü dini değil mi? Tanrı da merhametli değil mi? O zaman neden cezalandırılıyor?
EzioAuditore21
Yetkin
Şems-i Tebrîzîye sordular; Madem ki kader var neden bu çaba?Daha garibi sonsuz güç sahibi bir varlık olmasına rağmen insanları imtihan ediyor güya. Tanrı zaten her şeyi bilen bir varlık değil mi? Geleceğimizi de biliyor zaten, neden bizi imtihan etme gereksinimi duyuyor.
- Şems-i Tebrîzî dedi ki; * Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir.
- Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir,
- Öyleyse, ne hayatın hakimisin, ne de hayat karşısında çaresiz.
akame
Çalışkan
Tam olarak değil. İsa çok merhametlidir. Çok günahkar olmadığın sürece affeder.İnanmayan cehennemlik mi ve dediğiniz şey cidden öyle mi? Hiç incil ve tevrat filan okumadığım için söylüyorum yanlış anlamayın diye belirtiyorum.