Tanrı nasıl oluştu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 199
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 185
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B

Ne yapacağımı biliyorsa benim yaşamamın anlamı nedir? Oluşması gerekmeyen bir madde derken şunu kastettim. Eğer ki sonsuzluk teorisi gerçek ise (düşünmüyorum) bu sonsuz enerjiyi karşılamak için eğer ki bir madde oluşması gerekseydi (örneğin sonsuz elektrik için sonsuz kömür gibi) bu bir paradoksa yol açardı. İşte bu yüzden eğer sonsuzluk var ise evrenin ana maddesi, herhangi iki maddenin karışması gerekmeyen bir madde olmalı. Bu madde her şartta ve durumda varolabilmeli ki sonsuzluğu sağlasın.

@Physic Bu tür konularda konuşmak cidden çok zevkli. Tek sıkıntı hiçbir zaman bir sonuca ulaşmaması. Belkide onu zevkli yapan budur.
Benim için birinin hikayeyi bilmesi çok önemli değil. Ben kendi tercihlerim üzerine hareket ediyorsam bu benim için yeterli. Birinin bir şeyleri bilmesi sizi neden rahatsız etti pek anlayamadım açıkçası.
Evrenimizin bir başlangıcı varsa (yaratılış gibi) bir başlangıç enerjisi de sonradan varolabilir. Evren dışında ne olduğunu bilmiyoruz sonuçta.

Bu soruların insan aklı ile sonuca varılabileceğini düşünmüyorum. Bir şey yaratmayı'da O yarattı. Ama burada kafalar karışıyor ve devamına gidemiyorsun . Hep vardı diyeceğim de, zamanı da o yarattı. Bu yüzden bu soruları düşünme.

Son düzenleme:
Şunu söylemeyi unutmuşum, ne kadar anlamadığımız bir konu olsa da cevaplarımız var, başlık sahibi Müslüman'ım demişti, o yüzden onun cevabı var, Allah yaratılmadı, yarattı, bende buna inanıyorum. Ama anlamadığımız konu burada başlıyor, ne olursa olsun elinde sonunda anlayamıyacağımız bir konu ama zaten kim anlayacağız dedi ki? Ben bir dine sahip olmanın insanın varlığının bir parçası olduğunu düşünüyorum ama kimisi direk yaratıcı yok diyor. O yüzden bu konu hakkında çok düşünme, he bir de bazıları, düşünme diyen kişilere kızgın atıyor, biz sorgulama demiyoruz ki, bu konu anlayamadığımız bir konu, düşünse çok bir şey fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru hatalı. Tanrı mekana ve zamana bağlı değil. Bir şeyin oluşması icin zamana ve mekana bağlı olması gerekir. Zamana ve mekana bağlı olmayan şeye de tanrı diyoruz işte

Her zaman vardı diye bir ifadede bulunmuştum ama Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Yani hatalı anlatmış olabilirim kusura bakmayın, Allah affetsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…