Dostum fikirlerini biraz daha iyi uslüpta söylesen daha iyi olmaz mı?
Kötü bir şey söylediğimi düşünmüyorum sen eğer ki öyle anladıysan kusura bakma hocam.
Dostum fikirlerini biraz daha iyi uslüpta söylesen daha iyi olmaz mı?
Bir Tanrı'nın var olmadığını düşünen ama ateizm gibi net bir yargı sunmayan felsefi görüş kısaca.
Ben sana fikirlerinde katılıyorum ama karşı taraf onunla dalga geçtiğini sanabilir. O yüzden demiştim. Benlik sıkıntı yok.Kötü bir şey söylediğimi düşünmüyorum sen eğer ki öyle anladıysan kusura bakma hocam.
Ben sana fikirlerinde katılıyorum ama karşı taraf onunla dalga geçtiğini sanabilir. O yüzden demiştim. Benlik sıkıntı yok.
Nasıl yarattığı detaylı şekilde anlatılsa anlayabileceğimizi düşünmüyorum. Yukarıdaki mesajda dediğim bir inancı olsun olmasın big bang öncesi ne olduğunu anlamamız mümkün değil. Zaman ve mekan büyük patlama ile başladığı için öncesi farklı bir boyuttu.Peki neden ayetler tanrıyı, ibadetleri, peygamberleri anlatıyorda tanrının bunları nasıl yarattığını anlatmıyor?
Tanrıın yaptıklarını algılabiliyoruz ama nasıl yaptığını ve kendisini algılayamıyoruz. Evren sürekli genişliyor. Bence ileriki nesiller bu yoldan evrenin başlangıç noktasına kadar bulabilirler.Nasıl yarattığı detaylı şekilde anlatılsa anlayabileceğimizi düşünmüyorum. Yukarıdaki mesajda dediğim bir inancı olsun olmasın big bang öncesi ne olduğunu anlamamız mümkün değil. Zaman ve mekan büyük patlama ile başladığı için öncesi farklı bir boyuttu.
Dini açıdan anlatmanın müslümanlar dışında bir alıcısı olamayacağı için elimden geldiğince daha genel konuşacağım.Tanrıın yaptıklarını algılabiliyoruz ama nasıl yaptığını ve kendisini algılayamıyoruz.
Evrenin başlangıç noktasını bulmak, evrenin ilk halini görmek için ışıktan binlerce kat daha hızlı gitmeliyiz. İleride fiziği bile alt üst edecek bir güce sahip olursak ki bu imkansız işte o zaman olabilir.Bence ileriki nesiller bu yoldan evrenin başlangıç noktasına kadar bulabilirler.