Buna kimse bilemez, hatta hiçbir zaman bilemeyeceğiz. İnsanlık tarihinde teknoloji ne kadar ilerleme yaparsa yapsın, yine de sonuç olarak bulamayacağız

Tanrı yoktur.

Vardır dediğinde kanıtlanamıyor, çıkmaza giriyorsun, her seferinde "Tanrı hep vardı, yaratılamaz." döngüsünde dönüp durursun. Kutsal kitaplarda peygamber olarak adı geçen insanları dahi toplasan buna cevap veremez.

Ama Tanrı yoktur dediğin zaman bunu ıspatlamanın milyon tane yolu vardır. E o zaman ne diye cevabı olmayan bir şeye inanalım?

Arkadaşlar. Son zamanlarda kafamı kurcalayan sorulardan biri bu. Müslüman birisiyim.
Şimdi evreni tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı?
Veya kendi kendine mi oluştu? Veya hep mi vardı?

Hep varsa hep varın ötesinde ne vardı?
Hem böyle sorularla uğraşıyorsun hem Müslümanım diyorsun? Kuranda ne yazıyorsa o. Tek bir harfine bile şüphe duyarsan sıkıntı demektir. Sen o halde ailenden Müslümansın. Umarım doğrusunu en kısa zamanda bulursun.

Allah'ı kim yarattı?” diye sordular. Bu soru üzerine Cebrail cevap olarak, Allah'tan İHLÂS SURESİ'ni getirdi. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Bu ve benzeri sorular Allah hakkındaki bilgi ve inanç yetersizliğinden kaynaklanıyor.

Birçok görüş var çoğu felsefi görüşler tabii. Ben deiste yakın bir Müslüman olarak cevaplamak isterim. Şimdi öncelikle tanrı kavramı nedir? Tanrı her şeye gücü yeten sonsuzluktur. Sonsuz kavramı ise insanın kavrayamadığı bir kavramdır. Neden kavrayamıyoruz? Çünkü beynimiz sonsuzluğu kavrayabilecek kapasiteye sahip değil. Evrimleşiyoruz ama, illaki bir gün değişecek. İşin içinde sonsuzluk olduğu sürece ve biz bu kavramı anlayamadığımız sürece tanrı kavramı bizim için ütopya veya inanç olarak kalmaya devam edecek. Birçok dinde söylenir ki Tanrı bize sonsuz bilgisinden bir parça verdi. Bu verdiği bir parça ise sonsuz matematik. Tanrı nasıl oluştu ne oldu diyebilmem için öncelikle beynimin öncelikle kavrama yeteneği gelişmeli. Tanrı var mı? Bence var. Birkaç kitapta okuyup aklıma yatan bir bilgiyi söylemek isterim. Bir patlama olabilmesi için bir pozitif bir de negatif enerji(ya da daha az pozitif) olmalıdır. Örneğin hidrojen bombası veya atom bombası ya da yanma. Evren oluşumundan(bigbang) arta kalan negatif enerjinin maddeler üstünde bıraktığı etkiyi ölçüp burada negatif enerji ve negatif maddeyi gözlemleyebiliyoruz. Peki pozitif madde nerede? Ben bunun Tanrı olduğunu düşünüyorum.(Başka bir şey olduğu kanıtlanana kadar) Elbet başka insanlar başka şekilde düşünebilir. Ben böyle düşünüyorum sen farklı düşünebilirsin. Elbet şu da var. Dinlerin doğru olduğunu düşünmüyorum pek. Çünkü Yahudilere göre Yahudi olmayan cennete gidemeyecek ya da diğerlerinde. O halde tüm dinlerin dediği iyilikleri yapan (sev-oku-koru vb.) ama dinlere inanmayan iyi insanlara ne olacak? Yanacaklar mı? Ben insan olduğum halde Tanrı olsam bunun kabul edilir olacağını düşünürdüm ki sonsuz bilgeliği ve affediciliği olan Tanrı mı yapmayacak?
Eğer kafana yatan bir şeyler olduysa ne mutlu bana. Kafanda sorular oluştuysa yine ne mutlu bana. Sorularını yazabilirsin zamanım oldukça(ki şu an dahiliye stajındayım çok vaktim olmuyor) birlikte oturur araştırırız.