Detaylar
Kim cevapladı?Kara deliklerin içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz ve kanıtlamak mümkün değil, kuntum mekaniğinin nasıl çalıştığını tam anlamıyla bilmiyoruz buna rağmen yapılan pek çok araştırma ve proje var. Sizin mantığıza göre bunun gibi pek çok şeye inanmamanız lazım.@1138 ıspatlanamayan bir şeye inanmak zaten akıl hastalığıdır, al sana daha ilk dakikada kendi kalene attın golü![]()
Ayrıca tanrının olmadığını binlerce kez ispatlayabildiğini söylediniz lakin sormama rağmen ısrarla açıklama yapmadınız, yoksa sizde mi akıl hastasısınız?
@1138 kara deliklerin içerisinde ne olduğunu bilmediğimize rağmen orada bir şeyler var demiyoruz, sadece bir şeyler bulmak umuduyla araştırılıyor.
Kuantum mekaniğinin nasıl çalışıtğını tam olarak bilinmediğini söylüyorsunuz ama en azından bir şeyler bilenler var ve bu konuda projeler geliştiriliyor.
Tanrının olmadığını kendi yazdığınız mesajı tek cümleyle savunmam bile yetti, bunu kavrayamayacak kadar mı bağnazlaştınız?
Senin bu verdiğin örnekler dışında elle tutulabilir, Tanrının varlığını kanıtlayacak ne var?
Musa'nın denizi yarması mı? Daha musluktan akan suyu bile ayıramıyoruz.
Asayla ayı ikiye bölmek mi? Daha plastik futbol topu bile temas edilmeden patlamıyorken dini kitaplarda yazılan bu fantastik bilim kurgu hikayelerine neden inanayım?
Onun yerine MCU, DC veya Nolan'ın filmerini izleyip oradaki hayali karakterlere inanmak daha sağlıklı, en azından günümüzde mümkün olabilecek şeyleri yapıyorlar
Kuantum mekaniğinin nasıl çalışıtğını tam olarak bilinmediğini söylüyorsunuz ama en azından bir şeyler bilenler var ve bu konuda projeler geliştiriliyor.
Tanrının olmadığını kendi yazdığınız mesajı tek cümleyle savunmam bile yetti, bunu kavrayamayacak kadar mı bağnazlaştınız?
Senin bu verdiğin örnekler dışında elle tutulabilir, Tanrının varlığını kanıtlayacak ne var?
Asayla ayı ikiye bölmek mi? Daha plastik futbol topu bile temas edilmeden patlamıyorken dini kitaplarda yazılan bu fantastik bilim kurgu hikayelerine neden inanayım?
Onun yerine MCU, DC veya Nolan'ın filmerini izleyip oradaki hayali karakterlere inanmak daha sağlıklı, en azından günümüzde mümkün olabilecek şeyleri yapıyorlar
Kara deliklerin içerisinde ne olduğunu bilmememiz kara deliği yok sayacağımız anlamına gelmiyor. Fizik yasaları değişmediği sürece içerisinde ne olduğunu bilemeyeceğiz.@1138 kara deliklerin içerisinde ne olduğunu bilmediğimize rağmen orada bir şeyler var demiyoruz, sadece bir şeyler bulmak umuduyla araştırılıyor.
Onun yerine MCU, DC veya Nolan'ın filmerini izleyip oradaki hayali karakterlere inanmak daha sağlıklı, en azından günümüzde mümkün olabilecek şeyleri yapıyorlar![]()
Kuantum hakkında elbette bir şeyler biliyoruz ki kullanıyoruz. Ancak asıl olayı, elektronlar arası iletişimin nasıl gerçekleştiğini bilmiyoruz. Bilmediğimiz bir şeyi ispatlayamamak onun yokluğuna delil olarak gösterilemez.
Benim takıldığım konu yazdığınız tek mesajın yetip yetmemesi değil, yazdığınız mesajın arkasında durmamanız. Eğer tanrının olmadığı ispatlanabilir yazıyorsan gelip ispatlayacaksın.
Tanrının varlığını kanıtlayacak somut bir şeyim yok. Eğer bir kanıt olsa varlığı kesinleşeceği için herkesin bir dini inancı olurdu. Dediğim gibi adı üstünde inanç, tamamen senin ve aklının arasındaki bir bağ. İstersen saçma bulup inanmassın istersen bir yaratıcı var deyip dini görüşe sahip olursun.
Yüzdelik dilim ele alınırsa en çok suç oranı, sağlık problemleri, akıl hastalıkları vs. dindar kesimden oluşuyor.
Bu topluluk inandığı Allah'ın verdiği sağlığı, adaleti, aklı yitirince, o Allahın varlığını kabul etmeyen bilime, adalete, sağlık sistemine başvuruyor.
Kutsal kitaplarda bilimle özdeşleşen şeyler yazıyor mu? Evet.
Peki günümüzde bilime yönelik daha detaylı içerikler yazan yazarlarda mı Peygamber oluyor?
Özellikle bu konuda Allah'ın gönderdiği kutsal kitapların hepsini hiçe sayıp sadece İslam için gönderildiği savunulan kitabı kabul eden bir topluluğa mı inanmak mantıklı ve sağlıklı bir düşünce? Varsın ben deli olayım böyle bir şeye inanacağıma
Yazdığım 4 paragraftan sadece bir cümleye cevap veren birisi ile daha fazla konuşmak istemiyorum, iyi sosyaller.Yüzdelik dilim ele alınırsa en çok suç oranı, sağlık problemleri, akıl hastalıkları vs. dindar kesimden oluşuyor.
Bu topluluk inandığı Allah'ın verdiği sağlığı, adaleti, aklı yitirince, o Allahın varlığını kabul etmeyen bilime, adalete, sağlık sistemine başvuruyor.
Peki günümüzde bilime yönelik daha detaylı içerikler yazan yazarlarda mı Peygamber oluyor?
Özellikle bu konuda Allah'ın gönderdiği kutsal kitapların hepsini hiçe sayıp sadece İslam için gönderildiği savunulan kitabı kabul eden bir topluluğa mı inanmak mantıklı ve sağlıklı bir düşünce? Varsın ben deli olayım böyle bir şeye inanacağıma![]()
Bunlar böyle. Baksana doğru düzgün sohbet bile edilmiyor.İspatlanamayacağı için inanç diyoruz zaten. Yukarıdaki mesajları okusan anlarsın.
Ayrıca ispatlama gibi bir iddiamız yok ama sen ispatlayacağını belirttin, bekliyoruz.
Hayır en çok suç oranı ABD, Meksika'dır. Ne anlatıyorsun sen?Yüzdelik dilim ele alınırsa en çok suç oranı, sağlık problemleri, akıl hastalıkları vs. dindar kesimden oluşuyor.
Özellikle bu konuda Allah'ın gönderdiği kutsal kitapların hepsini hiçe sayıp sadece İslam için gönderildiği savunulan kitabı kabul eden bir topluluğa mı inanmak mantıklı ve sağlıklı bir düşünce? Varsın ben deli olayım böyle bir şeye inanacağıma![]()
- Makaleler
- 5
Büyük patlamayı ne tetiklediği ve ne ondan önce olduğunu kimse bilemez, düşünemez ve insan aklıyla hesaplanamaz. Tanrı için de aynısı geçerli.Arkadaşlar. Son zamanlarda kafamı kurcalayan sorulardan biri bu. Müslüman birisiyim.
Şimdi evreni tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı?
Veya kendi kendine mi oluştu? Veya hep mi vardı?
Hep varsa hep varın ötesinde ne vardı?
"Eninde sonunda, bir şey hiçlikten var olmuş olmalı." Sofie'nin Dünyası kitabından bir alıntıyla başlamak istedim. Tanrı, ezeli ve ebedidir. Bizim aciz zihinlerimiz onun nasıl var olduğunu tamamen kavrayamaz, bunu kabul edelim. Big Bang Teorisine inanan arkadaşlar, büyük patlamanın kendiliğinden oluştuğuna inanabiliyorsa; Tanrı'nın varoluşunun bir kaynağı olmadığına da inanabilmeli.Arkadaşlar. Son zamanlarda kafamı kurcalayan sorulardan biri bu. Müslüman birisiyim.
Şimdi evreni tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı?
Veya kendi kendine mi oluştu? Veya hep mi vardı?
Hep varsa hep varın ötesinde ne vardı?
Böyle konuşmak doğru olmaz. Hayatımda ilk defa bu kadar seviyeli bir din-bilim tartışması yaşadım. Normalde dini savunanlar, dini görüşü olmayanlara karşı biraz dik konuşurlar ve üslupları çok iyi olmaz (bu durum tam tersi içinde geçerli, tek taraflı algılanmasını istemem). Arkadaşın bu tarz tartışmalardan sıkıldığını için böyle cevaplar verdiğini düşünüyorum.Bunlar böyle. Baksana doğru düzgün sohbet bile edilmiyor.