Dinler çok eski zamanlarda insanları kontrol etmek amacıyla ortaya çıkarılmıştır. O zamanlar yazılı hukuk kuralları, savcı ve hakim yok, doğal olarak böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş. İşin garibi sözde seni beni kontrol edenleri kontrol edecek bir mekanizma yok. Farkındaysanız güçlü güçsüzü kontrol ediyor. Güçlüyü kontrol edecek bir mekanizma yok, üzerine de çok kafa yormaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani nasıl kötüyse ne demeye çalıştınız anlamadım?

Eğer tanrı kötü olsaydı neden insanların sapmaması için kitap gönderirdi ki?

Tanrının kendisi neden gelmedi? Hz. Muhammed çok büyük adamdır. Çünkü Arap gibi alt bir toplumu bilim ile geliştirmiştir. Tabii Araplar o öldükten sonra Zerdüştlüğe kayana kadar.

Yani nasıl kötüyse ne demeye çalıştınız anlamadım?

Eğer tanrı kötü olsaydı neden insanların sapmaması için kitap gönderirdi ki?

Neden sapmaması için kitap gönderi? Bunu hangi din için dediğinizi de belirtmeniz lazım, her dinin tanrısı insanlara kitap göndermiyor sonuçta. Bana kalırsa, tekrar diyorum bana kalırsa ve benim fikrimce tanrı varsa bile islamda narsist.

Son düzenleme:
Tanrının kendisi neden gelmedi? Hz. Muhammed çok büyük adamdır. Çünkü Arap gibi alt bir toplumu bilim ile geliştirmiştir. Tabii araplar o öldükten sonra zerdüştlüğe kayana kadar.

Niye gelsin ki sonuçta cennet ve cehennem kavramı var sen ne sanıyorsun ki? Öldüğünde tekrar mı doğucağını falan mı sanıyorsun? Bu iki kavram olduğu için Allah yüzünü göstermez eğer bu yalan dünyada adamakıllı ibadetimizi yerine getirirsek Allah'ı görürüz bu bizim için en büyük armağandır.

Allah bu Dünyada bizi deniyor eğer cennete girersek İnşallah yüzünü gösterecek.

Niye gelsin ki sonuçta cennet ve cehennem kavramı var sen ne sanıyorsun ki? Öldüğünde tekrar mı doğucağını falan mı sanıyorsun? Bu iki kavram olduğu için Allah yüzünü göstermez eğer bu yalan dünyada adamakıllı ibadetimizi yerine getirirsek Allah'ı görürüz bu bizim için en büyük armağandır.

Niye mi gelsin? Varlığını bilmemiz için tabii ki de. Sizin dediğiniz gibi o zaman bir sınav olmazdı herkes inanırdı mantığı da çok saçma. Zaten günümüzde tanrıya inanıpta bolca günah işleyen çok insan var, en azından tanrı kendini gösterse bu sefer ona inanmayanlar ona inanabilir.

Eskiden böyleydi artık kanunlar var.

Kaybedecek birseyi olmayan bir adama kanunlar hicbir sey yapamaz. Ayrica itiraf edeyim ki dinen yasak olan bazi seyler yasak olmasaydi da kanunen yasak olmaya devam etseydi, ben o kanunlardan bazilarini bazen cignemekten kacinmazdim.