Niye mi gelsin? Varlığını bilmemiz için tabii ki de. Sizin dediğiniz gibi o zaman bir sınav olmazdı herkes inanırdı mantığı da çok saçma. Zaten günümüzde tanrıya inanıpta bolca günah işleyen çok insan var, en azından tanrı kendini gösterse bu sefer ona inanmayanlar ona inanabilir.

Allah yüzüne göstermez çünkü o bir yaradandır, peygamberler göndererek Allah'ın var oldğunu kanıtlamaya çalıştılar, mucizelerle vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim için olması veya olmaması pek önemli değil. Bu sebeple size sormak istedim. Tanrı neden önemli?
İnsanlar olarak "Hayata geliş amacımız ne?" sorusunu sorduk ve karşılık olarak diğer insanlardan "Tanrı sizi bilinmek istediği için yarattı ve birtakım olaylar sonunda sizi imtihan etme kararı alarak dünyaya gönderdi." cevabı verildi. Bunun sonucunda tanrı hayat amacımızı belirlemiş olduğu için "ona inananlar tarafından" önemli bir konumda olmalı.

Bugün ne kadar çok tanrı konusu açıldı yahu.
İnanç insanın gerek duyduğu bir şeydir, aciz durumda yalvarmak için vesaire. Ya da ölümün son olduğunu düşünmek acı verir insana.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan gibi bir canlı sona inanmak istemez arkdaşlar. Her ne kadar reddetsek bile herhangi bir tanrı bilinçaltımızda yatıyor. Mutlaka bir yerden aşılandı yani.

Sen bilirsin, insan her zaman bir din ile iç içe olmak ister yani kalbinin çok derinliklerinde olsa bile vardır o.

Alakası bile yok, tamamen o kişinin nasıl büyütüldüğüne bağlı, eğer o kişiye daha 6 yaşındayken tanrı çok yücedir, her zaman kalbimizin derinliklerindedir ve hep bizimledir dersen muhtemelen hayatının geri kalanında da öyle "hissetmesi" normal.

Niye gelsin ki sonuçta cennet ve cehennem kavramı var sen ne sanıyorsun ki? Öldüğünde tekrar mı doğucağını falan mı sanıyorsun? Bu iki kavram olduğu için Allah yüzünü göstermez eğer bu yalan dünyada adamakıllı ibadetimizi yerine getirirsek Allah'ı görürüz bu bizim için en büyük armağandır.

Allah bu Dünyada bizi deniyor eğer cennete girersek inşallah yüzünü gösterecek.

Sürekli kendisi için çalışmamı isteyen bi' tanrıysa asla ve kati bir suretle olsa bile saygı duymam. Çünkü eğer tanrı varsa adaletin ta kendisidir.

Kaybedecek birseyi olmayan bir adama kanunlar hicbir sey yapamaz. Ayrica itiraf edeyim ki dinen yasak olan bazi seyler yasak olmasaydi da kanunen yasak olmaya devam etseydi, ben o kanunlardan bazilarini bazen cignemekten kacinmazdim.
Çin?

Allah yüzüne göstermez çünkü o bir yaradandır, peygamberler göndererek Allah'ın var oldğunu kanıtlamaya çalıştılar, mucizelerle vs.

Efendim, tanrıyı narsistleştirmeyin.

İlk Çağ'dan beri insanlar ölüm korkusundan dolayı kendi tanrılarını yaratmışlar. Buna anlamlar yüklemişler. Sonrasında ritüeller derken bütün dinler birbirlerinden etkileniyor. Yani korktuklarından dolayı önemli olmuş.

İlk Çağ'dan beri insanlar ölüm korkusundan dolayı kendi tanrılarını yaratmışlar. Buna anlamlar yüklemişler. Sonrasında ritüeller derken bütün dinler birbirlerinden etkileniyor. Yani korktuklarından dolayı önemli olmuş.

Korktuklarından değil, insanları yönetmek için.