Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar olarak "Hayata geliş amacımız ne?" sorusunu sorduk ve karşılık olarak diğer insanlardan "Tanrı sizi bilinmek istediği için yarattı ve birtakım olaylar sonunda sizi imtihan etme kararı alarak dünyaya gönderdi." cevabı verildi. Bunun sonucunda tanrı hayat amacımızı belirlemiş olduğu için "ona inananlar tarafından" önemli bir konumda olmalı.

İnananların tutunacak başka bir gayesi yok. Bu sebeple haklısınız.

Yaradan olduğu için narsistleştiriyorum, o da benim tercihim saygı duyman lazım.
O zaman tanrı şeytan mıdır?

Narsisizm: Kendini fazla beğenmek, çevresindekilerden hayranlık beklemek, herkesi küçük görmek ve başkalarına karşı empati duymamak gibi kişilik özellikleridir.

Sürekli kendisi için çalışmamı isteyen bi' tanrıysa asla ve kati bir suretle olsa bile saygı duymam. Çünkü eğer tanrı varsa adaletin ta kendisidir.

Çin?

Efendim, tanrıyı narsistleştirmeyin.

Ilahi bir güç istemediğim halde biri yaratacak ve sınava sokucak, onun istediklerini yaparsam mutlu olacağım yapmazsam da işgence çekeceğim. Bu bayağı narsistlik.

Evet Cin. Cok guzel bir ornek. Cinde kanun var ancak bu kanunlar dogru mu?

Peki bu kanunlari herkes uyguluyor mu?

Neyse ben Felsefeyi sevsem de insanlarla bu konular hakkinda tartismak, ozellikle Din felesefesi ile tartismak cidden benlik degil. Daha fazla konusmayacagim.

Çin'in kanunları doğru değil. Ancak dinin kanunları da uygun değil.

Neyse ben Felsefeyi sevsem de insanlarla bu konular hakkinda tartismak, ozellikle Din felesefesi ile tartismak cidden benlik degil. Daha fazla konusmayacagim.
Böyle yapmanız oldukça kötü. Gelin konuşun, fikirleriniz zararlı değilse anlatın. Sorun yok.

Ancak dinin kanunları da uygun değil.

Bu yuzden inanmiyorsunuz zaten. Bu kadar.

Böyle yapmanız oldukça kötü. Gelin konuşun, fikirleriniz zararlı değilse anlatın. Sorun yok.

Hocam sanirsam ben tartisma kulturunu bilmiyorum kusura bakmayin. Normalde tartisirim ancak yazarak sanal ortamda tartisamiyorum. Su an olmasa da belki yarin musait bir zamanda yazarim.

Bu yuzden inanmiyorsunuz zaten. Bu kadar.

Hocam sanirsam ben tartisma kulturunu bilmiyorum kusura bakmayin. Normalde tartisirim ancak yazarak sanal ortamda tartisamiyorum. Şu an olmasa da belki yarin musait bir zamanda yazarim.

İnanmıyoruz diye dışlıyormuşçasına konuşmanız hoş değil.

Hocam sanirsam ben tartisma kulturunu bilmiyorum kusura bakmayin. Normalde tartisirim ancak yazarak sanal ortamda tartisamiyorum. Şu an olmasa da belki yarin musait bir zamanda yazarim.
Anladım hocam. :)

Tanrı figürü tarih boyunca önemli olmuştur, bunu birçok sebebe bağlayabiliriz. Bence evrim, yalnızlık, savaşlar, depresyon, desteğe ihtiyaç gibi nedenler insanları evrensel adalete yerine getirdiğini sağlayan Tanrı figürüne veya karma inancına yönlendirebilir. Bence genel olarak Tanrı'ya inanan kişilerin Tanrı figürünü önemli bulmasının nedeni bu.