Tanrı var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 122
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    tanrı var
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanki film dizide geçen bir replik gibi en son cümleniz. Tanrı bu kadar mutlak ve güçlüyse bizim gibi değersizlerin itaat etmesi neyine?

Sen yeter ki kendine bak, elbet bir tanrıya ihtiyaç duyacaksın. Doğrun veya yanlışın da onun sayesinde belirlenecek.

Kararların veya hükümlerin belirleyicisi, tanrıdır. Bu da yeri gelir aile olur, yeri gelir kazanç olur. İnsanın eğrisi ile doğrusu arasındaki farkı belirleyen, onun tanrısıdır ve ne yazık ki tanrısız insan yoktur. Kişi, "ben" diyorsa da tanrısı, kendidir.

Kavram, yalnızca eğri ve doğrunun ayrımı hakkındadır. Bu da dışarıdaki ile ilgilidir.

Tanrı kavramının ifadesini masalsı bir bakışla değerlnedirmek mümkün değildir. İnsanın davranışları üzerinden bir değer belki anlamaya vesile olabilir.

Son düzenleme:
Bana tek saçma gelen şey şu.
Gücün her şeye yeten böyle müthiş bir tanrısın diyelim. İstediğin her şeyi 0.01 salise bile sürmeden yapabiliyorsun.
Ama senden katrilyonlarca, hatta çok daha küçük et ve kemik yığınından oluşan canlılar oluşturuyorsun, ve sırf egonu tatmin edebilmek için onlara kendine tapman gerektiğini, eğer taparlarsa onlara cennette kadın ve şarap vereceğini, eğer tapmazlarsa ne kadar iyi bir insan olursa olsun cehenneme atacağını söylüyorsun.
Sizce tanrı gerçekten ego, kin gibi insani duygulara sahip bir varlık mı? Tanrı neden insani duygulara sahip olsun ki? Mesela neden bizim gibi kızsın, hıncını alamasın, egosunu tatmin etsin, kin tutsun? Bunlar insanı özellikler. O zaman tanrıyla bizim aramızdaki fark ne? Onun istediği şeyi yaratabilmesi mi? Teknik olarak bu kavram ne istediğimize bağlıdır. İnsanoğlu olarak biz de istediğimizi yaratabiliriz.
Peki tanrının sadece ama sadece bizi bilinçli yapmasındaki sebep nedir? Bu olay tıpkı Minecraft'a benziyor. Evrendeki tek bilinçli canlı bizleriz, ve diğer bütün canlıları zekamız sayesinde alt edebiliyoruz. Peki burada diğer bütün canlıların suçu ne? Sırf bizim karnımız doyacak o olacak bu olacak diye inek tavuk neden kesiyoruz? Tanrı bize kocaman bir et yığını veremiyor mu? Ya da sırf derileri için leoparları, sırf dişleri için filleri. Tanrı bize şöyle güzel bir et yığını verse, yıllar geçse de bozulmayacak falan.
Veya Doğu Türkistan'daki, gazzedeki insanlara neden yardım etmiyor? Onlar da kendi dinine tapmıyor mu? Herhangi bir duayı kabul etmesini biliyor, insanların ölmesine gelince görüldü atıp bırakıyor mu?
Mesela İslam'da şu tarz ayetler var;

Tanrı gerçekten bu kadar aciz bir varlık mı? Ki burada tanrısal bir eylem de yok, sadece insan işkenceleri bunlar. Dağlamak falan.

Derin bir konu ve uzun uzun yazmadan demek istediğimi asla anlatamam fakat zamanım olmadığından maalesef yazamayacağım. Ben inanıyorum birçok alanda Tanrının varlığını net şekilde hissettim, şu haksızlık meselesi (gazze'deki insanların zalimce öldürülüp işkenceyi yapanların sefalarını sürmesi gibi) ve diğer başka örneklerden dolayı deistliğe veya teistliğe inanmıyorum bu dünyada yanlarına kalıyorsa bunun sonrası da olmalı ve adalet yerini bulmalı, teistliği reddedince de geriye en mantıklı kalan seçeneğin islam olduğu görüşündeyim. İslama mensup kişilere insanların değiştirdiği kendi kendilerine ekleme yaptığı hadisleri veya tesfirlere irtibat etmemesini öneririm, mezhep saçmalıklarına vs. inanmayın hepsinde ayrı çelişkiler var Kur'an'ın yettiği görüşündeyim ve 1-2 ayet hariç kafama takılan pek bir nokta olmadı şahsen. Dediğim gibi bunlar derin konular ve derin araştırma şart herkese göre kendi doğduğu din doğru ama şüphesiz tek bir gerçek var onu da biz insanlar olarak kanıtlayamayız sadece inanabiliriz, kanıtlayabilecek olsak herkes inanırdı ve imtihan geçersiz kalırdı.

Tanrı var mı yok mu bilemeyiz ama kutsal kitaplara bakarsak kesinlikle yok belki de kutsal kitap göndermeyen mutlak kadir yaratıcı vardır onu da bilemeyiz. 1 yıldır kafayı yordum çelişkiler kitabı resmen ve kutsal kitaplar.

Varmış. Yanlış biliyormuşuz, hata etmişsiz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…