- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Sorularıma niye cevap vermediniz ki hocam? Cevap bekliyorum.
Hocam vereceğim en doğru cevap şu olur bence. Tanrı(ben Allah diyorum) olup olmadığını öldükten sonra diğer taraf varsa(bence kesinlikle var) o tarafta görebiliriz. Bence tanrı kesinlikle var, tüm her şeyi yarattı, onun eşi ve benzeri yoktur, o hem ezeli hem ebedidir, o biz öldükten sonra diğer tarafta bizi hesaba çekecek ve yaptıklarımıza karşılık olarak mükafat veya ceza verecek. Siz isterseniz kendi inancınıza inanmaya devam edebilirsiniz. Dediğim gibi benim fikrim ve söyleyeceğim en doğru söz budur.
Deniz744
Başarılı
Hocam vereceğim en doğru cevap şu olur bence. Tanrı(ben Allah diyorum) olup olmadığını öldükten sonra diğer taraf varsa(bence kesinlikle var) o tarafta görebiliriz. Bence tanrı kesinlikle var, tüm her şeyi yarattı, onun eşi ve benzeri yoktur, o hem ezeli hem ebedidir, o biz öldükten sonra diğer tarafta bizi hesaba çekecek ve yaptıklarımıza karşılık olarak mükafat veya ceza verecek. Siz isterseniz kendi inancınıza inanmaya devam edebilirsiniz. Dediğim gibi benim fikrim ve söyleyeceğim en doğru söz budur.
Hocam anlamıyor musunuz RP mi yapıyorsunuz yoksa anlamak mı istemiyorsunuz bilmiyorum.
Biz ölünce göreceksek ölene kadar bana olan faydası nedir?
Öldükten sonra ruhunuzun çıkıp tanrıyla görüşeceğini size düşündüren şey nedir?
Neden eşi ve benzeri olmasın ki? Ona bu hakkı veren şey nedir?
Hocam muhtemelen yaşınız küçük, bu tarz felsefi konulara hiçbir soruya cevap vermeden aynı argümanla cevap vermeniz sizin de açınızdan kötü. Ailenizin size aşıladığı bu tanrı inancına şu anlık sahip çıkıyor olabilirsiniz, fakat bu inancı sorgulamadan yaşamanız çok büyük hata, kuranda bile sorgulayın denmiş.
Hocam anlamıyor musunuz RP mi yapıyorsunuz yoksa anlamak mı istemiyorsunuz bilmiyorum.
Biz ölünce göreceksek ölene kadar bana olan faydası nedir?
Öldükten sonra ruhunuzun çıkıp tanrıyla görüşeceğini size düşündüren şey nedir?
Neden eşi ve benzeri olmasın ki? Ona bu hakkı veren şey nedir?
Hocam muhtemelen yaşınız küçük, bu tarz felsefi konulara hiçbir soruya cevap vermeden aynı argümanla cevap vermeniz sizin de açınızdan kötü. Ailenizin size aşıladığı bu tanrı inancına şu anlık sahip çıkıyor olabilirsiniz, fakat bu inancı sorgulamadan yaşamanız çok büyük hata, kuranda bile sorgulayın denmiş.
Hocam 20 yaşımdayım. Profilime bakma gereği bile duymadan hemen işinize gelmeyen bir fikre yaşınız küçük damgasi yapıştırıyorsunuz. Aramızda sadece 1 yaş var. Akıl yaşımda emin olun yüksektir. Ayrıca felsefeyi olabildiğince anlamaya çalışırım genelde başarısız olup sevmesemde. Bu arada sık sık dinimle, inancımla ve inandığım tanrıyla ilgili kendime sorular sorarım. Bunu sık sık yaparım. Ama inancımdan gayet memnunum ve şuna eminim ki bu inancımdan vazgeçmeyeceğim. Yaratıcıya eşi benzeri olmaması hakkını veren şey de zaten yaratıcı olmasıdır.
Deniz744
Başarılı
Hocam 20 yaşımdayım. Profilime bakma gereği bile duymadan hemen işinize gelmeyen bir fikre yaşınız küçük damgasi yapıştırıyorsunuz. Aramızda sadece 1 yaş var. Akıl yaşımda emin olun yüksektir. Ayrıca felsefeyi olabildiğince anlamaya çalışırım genelde başarısız olup sevmesemde. Bu arada sık sık dinimle, inancımla ve inandığım tanrıyla ilgili kendime sorular sorarım. Bunu sık sık yaparım. Ama inancımdan gayet memnunum ve şuna eminim ki bu inancımdan vazgeçmeyeceğim. Yaratıcıya eşi benzeri olmaması hakkını veren şey de zaten yaratıcı olmasıdır.
Peki hocam yaratıcı bir başka yaratıcı yaratamaz mı? Eğer hayır yaratamaz derseniz o zaman yaratıcının gücü sonsuz değildir, evet yaratabilir derseniz de o zaman ebedi, tek ve yaratılmamış ifadesi boşa çıkıyor.
Kısaca yaratıcıya tanınan bu joker hakkın hiçbir manası yok, akıl yaşınızın yüksek olduğuna dair derin şüphelerim var, hiçbir soruya yanıt vermeden aynı argümanı farklı kelimelerle sunup duruyorsunuz. İngilizce konuşan insanların yanında sürekli yes yes deyip arada no da demekten başka hiçbir farkı yok yaptığınız eylemin.
Peki hocam yaratıcı bir başka yaratıcı yaratamaz mı? Eğer hayır yaratamaz derseniz o zaman yaratıcının gücü sonsuz değildir, evet yaratabilir derseniz de o zaman ebedi, tek ve yaratılmamış ifadesi boşa çıkıyor.
Kısaca yaratıcıya tanınan bu joker hakkın hiçbir manası yok, akıl yaşınızın yüksek olduğuna dair derin şüphelerim var, hiçbir soruya yanıt vermeden aynı argümanı farklı kelimelerle sunup duruyorsunuz. İngilizce konuşan insanların yanında sürekli yes yes deyip arada no da demekten başka hiçbir farkı yok yaptığınız eylemin.
Hocam kurduğunuz cümle bir kere saçma."yaratıcı" dediğimiz varlık istediği zaman anında istediği seyi yaratabilir. Buna kimsede karışamaz. Ama neden yaratsın? Neden kendisi varken gücü, bilgisi her şeye yetiyorken farklı bir yaratıcı yaratsın ki? Bence bana laf ediyorsunuz ama siz benden daha absürt cümleler kurup bu cümleler ile bana karşı mesajlar atıyorsunuz.
Llama
Yetkin
Tanrı seni yaratıp sana ayrı, yalıtılmış bir bilinç verdiyse, sen bu bilinçle yoktan var olup da sana bilinç veren Tanrıyı reddediyorsan bu Tanrıya yapılan bir kötülüktür ve sana işkence yapıp cehenneme yollayabilir, gayet rasyonel.Eğer sırf beni yaratıp sırf ben ona inanmadım diye bana işkence edip cehenneme yolluyorsa ve bu tanrı çok bilge ve affedici birisi ise mantıksızlığın ve saçmalığın daniskası.
Dinden çıkmak için kuranı okumana gerek yok ha. Sadece tek bir mantık bak.
Mali Demokratoğlu
Yetkin
O zaman sana göre; Allah varsa da her şeyi bilemez. Eğer bilseydi, dediğin gibi mantıken cennet-cehennem kavramı mantıksız olurdu.Hocam Allah herkese özgür irade vermiş, Filistin’e bugün saldırıyorlar yarın bir gün ahirette hesabını soracaklar, eğer Allah herkesin hayatına yardım etseydi dünya cennet olurdu yaşamanın anlamı kalmazdı.
incii
Uzman
Ben olduğunu düşünüyorum, Rum 1-5 beni ikna ediyor ancak diğer dinler ve özellikle kitapları olan İbrahimi dinler seni ikna etmiyor olabilir. Laf etmem, sadece senin de hakikate ulaşman için sana arada bir bahsederim ancak zorla inan demem. Sen de bana neden tanrının olmadığını söyleyebilirsin 7/24 söylemediğin sürece. İki kişi medeni şekilde tartışabiliriz ancak taraflardan birisi veyahut ikisi de hakaret etmeye başladıysa o din tartışması değil sidik yarışına döner.
Radikal söylemlere gerek yok, ateist arkadaşlarım var ve onlarla neredeyse hiç din konuşmuyoruz. Zaten o da belli bir zamana kadar koyu Müslümandı ancak şuan değil.
Bu konu 10 sayfa uzadıysa şahsen iki taraf da medeni bir tartışma değil sidik yarışı yapmış.
Radikal söylemlere gerek yok, ateist arkadaşlarım var ve onlarla neredeyse hiç din konuşmuyoruz. Zaten o da belli bir zamana kadar koyu Müslümandı ancak şuan değil.
Bu konu 10 sayfa uzadıysa şahsen iki taraf da medeni bir tartışma değil sidik yarışı yapmış.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.