Tanrı var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 122
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    tanrı var
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tüm dinlerin kutsal kitaplarını okudum bazıları gelip değişik islam forumlarından bakıp yorum yazıyorlar bu çok yanlış insan ağzından bakılıp burada savunma yapamazsın kendi dinin ile alakalı bir şey merak ediyorsan aç kutsal kitabını oku kardeşim sen milletin ağzına bakıp yaşayacaksan yaşama daha iyi böyle yaşam olmaz ben bu yüzden internette konuşan hiç bir hocayı dinlemiyorum hepsi farklı şeyler söylüyor insan neye inanacağını şaşırıyor benim için kutsal kitap da ne yazıyorsa o dur ben Ahmet Mehmet'in ağzına bakarak yaşam sürmem.

Bence var. Bu kadar şey tesadüf eseri oluşamaz bence.

Gitmek faaliyetide insansı bir durum değil midir?

Kendisinin olan yerden nereye gidecek.

Tanrıdan ziyade bir yaratıcının olduğunu ve bizi kendi halimize bıraktığını düşünüyorum ben.

Tanrı neden kendinden milyarlarca hatta belki de trilyonlarca küçük organ ve et yığınları yapıp kendi haline bıraksın?

Tanrı neden kendinden milyarlarca hatta belki de trilyonlarca küçük organ ve et yığınları yapıp kendi haline bıraksın?
Koskoca, kainatı yaratan bir tanrı neden Ortadoğu'da okuma yazma bilmeyen birini peygamber yapsın ? Bunu geçtim, bunca şeyi yaratan tanrı, bir kadının çarşaf giyip giymediğine mi bakıyor yani, mesela ? Bu mu imtihan ? Aklı olan zaten, iyiliği kötülüğü ayırt edebilir, dinin vasfı nedir tam olarak ?

Koskoca, kainatı yaratan bir tanrı neden Ortadoğu'da okuma yazma bilmeyen birini peygamber yapsın ? Bunu geçtim, bunca şeyi yaratan tanrı, bir kanıdın çarşaf giyip giymediğine mi bakıyor yani, mesela ?
Bana en saçma gelenler de bunlar, çarşaf demiyor o ayette ama sonuçta kapanın diyor. Cahiliye dönemiyle ilgili olabilir mi?

Anahtar görünümlü muz tadı veren bir çorba ne kadar var olabilirse tanrı da o kadar var olabilir. Yokluk ispat etmek zor hatta imkansıza yakın olduğu için tanrı inancı günümüze kadar geldi maalesef.

Tanrının var olup olmadığı kesin değildir.
Tanrı olmadan evren nasıl var olabilir? Tanrı nasıl var oldu?
Bu iki soru arasında gidip geliyorum. Muhtemelen hiç bir zaman öğrenmeyeğiz. Öğrenmeye de gerek yok.

İfadeler: 144
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…