Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç öyle argümanlara falan gerek yok. Çok basit.

Bir yaratıcı/ tanrı/

Eğer sırf beni yaratıp sırf ben ona inanmadım diye bana işkence edip cehenneme yolluyorsa ve bu tanrı çok bilge ve affedici birisi ise mantıksızlığın ve saçmalığın daniskası.

Dinden çıkmak için kuranı okumana gerek yok ha. Sadece tek bir mantık bak.

Madem Allah var neden sırf ona inanmıyorum diye beni cehenneme atıyor. Saçmalık. Eğer böyle bir tanrı olsaydı da yaren otu yesin :D aynen kanka ulu bir tanrı olacak, can sıkıntısına insanları yaratacak bide bizi test edecek Arap saçması.

Hiç öyle argümanlara falan gerek yok. Çok basit.

Bir yaratıcı/ tanrı/

Eğer sırf beni yaratıp sırf ben ona inanmadım diye bana işkence edip cehenneme yolluyorsa ve bu tanrı çok bilge ve affedici birisi ise mantıksızlığın ve saçmalığın daniskası.

Dinden çıkmak için kuranı okumana gerek yok ha. Sadece tek bir mantık bak.

Madem Allah var neden sırf ona inanmıyorum diye beni cehenneme atıyor. Saçmalık. Eğer böyle bir tanrı olsaydı da yaren otu yesin :D aynen kanka ulu bir tanrı olacak, can sıkıntısına insanları yaratacak bide bizi test edecek Arap saçması.
İstediğim argüman da buydu zaten benim de hocam, sadece direkt “Allah yok” deyip geçmeni problemli bulmam bu yüzündendi. Ben de tanrıya inanmıyorum ama bir yaratıcı olduğuna ve bizi kendi halimize bıraktığına inanıyorum.

Bilemeyiz. "Filistin'e neden yardım etmiyor?" tarzı argümanlar aşırı saçma olduğu gibi "Tanrı'yı var eden kim?" gibi sorularda saçmadır. Yaratıcının varlığını ne kesin bir biçimde bilebiliriz, ne çürütebiliriz. Eğer böyle olmasaydı zaten buna "Din" demezdik.

Bunu tartışmak oldukça saçma bana kalacak olursa. Neresinden tutarsanız elinizde kalır. Biri çıkar "Büyük Patlama öncesi ne vardı?" der. Diğeri çıkar başka bir şey ortaya atar. Bu böyle uzayıp gider. Bir sonuca varamazsınız. Beyin fırtınası bile yapamazsınız bu konu hakkında. Eğer var olduğunu düşünüyorsanız inancınız dahilince inanırsınız olur biter. Agnostik bir bireyim ancak emin olun bu yorumu sırf Agnostik olduğum için yapmıyorum. Müslüman, Hristiyan olsam yine aynı yorumu yapardım.

Agnostik ateistim sayılırım sanırım Ben açıkçası dinlerdeki tanrıya inanmıyorum sebeplerinden biri ise Bu kadar din olmasi ve dinlerin insanlar tarafından değiştirilmesi Tanrının bu kadar din gonderip sonra insanlar tarafından değiştirilmesi ve Tanrının dinlerin değiştirilmesini engellemek yerine yenisini getirip bir sürü seçenek oluşturup insanların dogru dini bulmasını zorlaştıracağini pek düşünmüyorum mantıkli gelmiyor Zaten insanlar çevresinden öğrendiği inancı benimsemeye aşırı eğilimli varlık bundan dolayı mantık gelmiyor dinler. Gerçi bunlar sadece sebeplerden biri.

Son düzenleme:
Bence yok, umarım yanılıyorumdur da kötülük yapan insanların yanlarına kalmaz.

Peki bizi üstün bir ırk, onlara hizmet edelim diye yarattıysa? Mesela uzaylılar. Onları da kadiri mutlak bir yaratıcı yarattıysa, o yaratıcı bizim de tanrımız olur mu?

Bence vardır ama sandığımız kadar güçlü ve kudretli bir varlık değildir. Hatta eğer klasik teizm dinleri doğruysa, ölünce narşist bir varlıkla bile karşılaşabiliriz.

Agnostisizm anlayış bana mantıklı geliyor yani bilemeyiz.
Ama öte yandan tanrı olsaydı bir kanıt gönderirdi diye düşünüyorum.
Kanıt sayılacak bir şey görmediğim için Ateistim. Benim inancıma göre yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.