Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyoruz. Ama muhtemelen yok. Anlatıldığı gibi bir tanrı varsa tanrı değildir. Veya kötü bir tanrıdır.

Bir de şöyle bir şey var, madem biz değersiziz, o zaman tanrı değersiz bir şey neden yaratsın? Hadi yarattı diyelim neden o değersiz şeyin kendisine tapmasını istesin? Bu kadar sonsuz güç ve kudret sahibi tanrı neden böyle değersiz varlıklar yaratıp kendine taptırıyor? Hadi değerliyiz desek bu sefer de tanrının kendisine tapınılmasını istemesi fazlaca insani bir özellik değil mi? İki türlü de sıkıntı gibi duruyor.
@20571 düşüncelerinizi duymak isterim.

Sınanıyoruz işte başkan bu kadar şeyi düşünmeni de hesaba katıyor olmalı tanrı bizi yaratan bir varlık değil bir ilahi güç siz varlık sanıyorsunuz galiba.

Tanrı masum çocukların ölmesine göz yumup, herkesin eşit yaratıldığını iddia ediyor. O zaman zengin niye fakirin parasını çalma peşinde?

Tanırının insanlarla ilgilenmediği gayet açık.

Var kardeşim ben kimseye kendi dinimden örneklendirme yapmak istemiyorum fakat bu sitenin bile bir kurucusu olmasa bu site varolamazdı benim dinim İslam dinidir ama tanrı kavramını tam olarak anlamanız gerekiyor mesela Recep Baltaş olmasaydı bu siteyi kim kuracaktı tanrı olmasaydı bizi kim yaratacaktı gibi düşünüyorum tamamen kişisel yorumum.
Yanlış anlamayın fikrinize saygısızlık etmek istemem. Ama "şu kalemin bile bir yaratıcısı varsaaağ..." diye giden örnekler sıktı artık.

Bu soruyu sorup ortalığı karıştırmaya çalışan biri daha. Bilemeyiz kardeşim, ben agnostiğim.

Tanrı varsa, onu kim yarattı? Bu zincirleme bir şekilde sonsuza dek gidebilir. Sonsuz bir tren gibi.

Tanrı - Tanrı'nın yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - * - *... diye devam eder. Sonu olmasının bir mantığı yok. Sonuçta şuan bu yazıyı yazdığım klavye bile birileri tarafından oluşturuluyor.

Eğer Tanrı yoksa, biz nasıl var olduk?

Zaten ipler orada kopuyor. Kısacası bilemeyiz. Ölmeyi bekleyeceğiz.

Son düzenleme:
Sınanıyoruz işte başkan bu kadar şeyi düşünmeni de hesaba katıyor olmalı tanrı bizi yaratan bir varlık değil bir ilahi güç siz varlık sanıyorsunuz galiba.
Böylesine bir ilahi güç neden kendisine tapınılmasını istiyor? "İstemek" insani bir eylem gibi sanki.

Bu soruyu sorup ortalığı karıştırmaya çalışan biri daha. Bilemeyiz kardeşim, ben agnostiğim.

Tanrı varsa, onu kim yarattı? Bu zincirleme bir şekilde sonsuza dek gidebilir. Sonsuz bir tren gibi.

Örnek: Tanrı - Tanrı'nın yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - * - *...

Eğer Tanrı yoksa, biz nasıl var olduk?
Bu kısım gaiba quantum mekaniğe giriyor bunu da fizikçiler bile çok anlamıyor diye okudum. Fizikçiler de sözel mantık yerine iş kuantuma gelince formüllere gore ezber yapıyorlar demek istiyorum. Zaman gelecekten de geçmişe doğru akıyormuş yanlış anlamadıysqm ancak videonun tamamını izlemedim.

Bence Tanrı biraz manevi bir kavram. Aynı insanların bir sorunu olduğu zaman biriyle konuşma ihtiyacı olduğu gibi Tanrı da insanoğlunun çıkmaza girdiği zaman kendine dayanak oluşturmasıdır. Yani Tanrı var ya da yok bunu kesin olarak söyleyemeyiz ancak benim için Tanrı'nın var olduğunu düşünmek içime rahatlama veriyor. Şu an dinlerin her biri siyasal amaçlarla kullanılıyor olduğundan insanoğlu "Bu din böyleyse ben dinsizim." tasvirlerinde bulunuyor lakin gerçek din alimlerini dinleyecek olursak(ki bence şu an bulunmamakla birlikte.) Yaşar Nuri Öztürk vb. gerçekten dinin mantığını anlamış oluyoruz. Benim varlığım önemsiz değil ben Tanrıya sadece ibadet etmek için yaratılmadım. Eğer ki yaratıldaydım 3 büyük dinin ilk emirleri "Yaşat, Sev, Oku" olmaz, ibadet et olurdu. Bakınız ki Yahudi yaşatmadı, Hristiyan sevmedi, Müslüman okumadı...

Var. Olmaması kaçınılmaz yani.

Lakin hani neden kendini göstermiyor gibi sorulara bir yanıtım yok doğrudan.

Tanrı var mı yok mu bilemem, bir yanım var derken öbür yanım yok diyor ama şundan eminim, dinler tamamen zırva ve insan eliyle yazılmış insanları kontrol etmek kendilerine bağlamak için uydurulmuştur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.