Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öbür dünyada kötü ama müslüman insan cennete gidecek sende iyi ve müslüman değilsen cehenneme gideceksin mantığıyla bakanlar var. İşte o yanlış, bilemeyiz iyi yaşayıp git. Din olmasa adam öldürürdüm diyenler çok bu ülkede. Geçen İnstagram'da din olmasa adam öldürürdüm diyen vardı bir sürü.

Tanrı var mı yok mu bilemem, bir yanım var derken öbür yanım yok diyor ama şundan eminim, dinler tamamen zırva ve insan eliyle yazılmış insanları kontrol etmek kendilerine bağlamak için uydurulmuştur.
Elbette. Onlar zaten saçmalıktan ibaret. Üstteki arkadaşın dediği gibi insanlar ya korktuğu için ya da bir şeye sığınmak amacıyla inanıyorlar.

Büyük ihtimalle cahiliye devrindeki suçları önlemek amacıyla yazılan kanunlardır.

Tanrı var mı yok mu bilemem, bir yanım var derken öbür yanım yok diyor ama şundan eminim, dinler tamamen zırva ve insan eliyle yazılmış insanları kontrol etmek kendilerine bağlamak için uydurulmuştur.
Yok bu dediğiniz tam olarak biraz anlamsız. Yani en azınından, kanıtınız yokken böyle direkt kestirip atmak, doğru bir yaklaşım değil.

Yok bu dediğiniz tam olarak biraz anlamsız. Yani en azınından, kanıtınız yokken böyle direkt kestirip atmak, doğru bir yaklaşım değil.
Tamamen bu, kanıtım var sadece etrafına bakman yeterli, savaşların, çatışmaların çoğu din temelli, İsrail-filistin savaşı misal, Avrupa'nın orta çağdan sonra karışması vs vs. Tamamen kitle toplamak ve o kitleyi istedikleri gibi kontrol etmek için kullanılan bir şey din.

Bu soruyu sorup ortalığı karıştırmaya çalışan biri daha. Bilemeyiz kardeşim, ben agnostiğim.

Tanrı varsa, onu kim yarattı? Bu zincirleme bir şekilde sonsuza dek gidebilir. Sonsuz bir tren gibi.

Tanrı - Tanrı'nın yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - * - *... diye devam eder. Sonu olmasının bir mantığı yok. Sonuçta şuan bu yazıyı yazdığım klavye bile birileri tarafından oluşturuluyor.

Eğer Tanrı yoksa, biz nasıl var olduk?

Zaten ipler orada kopuyor. Kısacası bilemeyiz. Ölmeyi bekleyeceğiz.
Amacım provokasyon değil. Sadece merak ettim. Bu aralar merak ediyorum ve sorguluyorum. Hayatın adil olmadığını ve bu gidişle adil olmayacağını düşünüyorum. Ve benim de haklılık payım var eğer verdiğim örneklere bakarsanız.

Tamamen bu, kanıtım var sadece etrafına bakman yeterli, savaşların, çatışmaların çoğu din temelli, İsrail-filistin savaşı misal, Avrupa'nın orta çağdan sonra karışması vs vs. Tamamen kitle toplamak ve o kitleyi istedikleri gibi kontrol etmek için kullanılan bir şey din.
Tamam da Dünya savaşlarındaki çatışmada mı din temelli? Oradaki giden canların haddi hesabı yok. Gerçek çıkar uğruna gitti canlar. Din için yapılan savaşlarda, çok az can gitmiştir yani.

Bir de şöyle bir şey var, madem biz değersiziz, o zaman tanrı değersiz bir şey neden yaratsın? Hadi yarattı diyelim neden o değersiz şeyin kendisine tapmasını istesin? Bu kadar sonsuz güç ve kudret sahibi tanrı neden böyle değersiz varlıklar yaratıp kendine taptırıyor? Hadi değerliyiz desek bu sefer de tanrının kendisine tapınılmasını istemesi fazlaca insani bir özellik değil mi? İki türlü de sıkıntı gibi duruyor.
@20571 Düşüncelerinizi duymak isterim.
Çünkü itaat ederim diye.

Bu soruyu sorup ortalığı karıştırmaya çalışan biri daha. Bilemeyiz kardeşim, ben agnostiğim.

Tanrı varsa, onu kim yarattı? Bu zincirleme bir şekilde sonsuza dek gidebilir. Sonsuz bir tren gibi.

Tanrı - Tanrı'nın yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - Onun da yaratıcısı - * - *... diye devam eder. Sonu olmasının bir mantığı yok. Sonuçta şuan bu yazıyı yazdığım klavye bile birileri tarafından oluşturuluyor.

Eğer Tanrı yoksa, biz nasıl var olduk?

Zaten ipler orada kopuyor. Kısacası bilemeyiz. Ölmeyi bekleyeceğiz.
Soruların cevabını bilmediğimiz için sormayı bıraksaydık şuanda burada bu mesajı yazamazdık, elimizde sopa mızrakla geyik avlamaya çalışıyorduk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.