Tanrıyı anlayamamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JoseMourinho
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
@Yonga bu yönüyle ilgili dediğini biliyorum şunu da eklemek istiyorum. Araplar birçok yerde yalnızca dinle idare edilebilecek bir toplum şeklinde geçer. Tarihte güçlü devletleri İslam devletiyle olmuştur. Düzgün bir idare kurulmuştur.

Her ne kadar tarihten anlamasam da bu idareyi çok onurlu bir idare veya bir imparatorluk olarak adlandıramayacağım.

İslam onlar için bir araç oldu da diyebilir miyiz? Her anlamda.

Hz.İbrahim'de kafamı karıştıran noktalardan biri de üstüne gittiğinde bu kadar kafada soru işareti bırakan bir varlık için ''çok sevdiği'' oğlunun canına bir an düşünmeden bile kıyacak olması. Bana göre İbrahim ya deli ya da kendini kurtarmak için oğlunun bile ölümüne göz yumabilecek bencil birinin teki.

Her ne kadar tarihten anlamasam da bu idareyi çok onurlu bir idare veya bir imparatorluk olarak adlandıramayacağım.
Neden? Çok genel bir yazı olmuş. Biraz açman lazım.

Ya aslında burada Allah'ın emirlerine uymayı ve doğru yola, hidayet ermeyi anlatıyor bu kıssa temel olarak. Hz. İbrahim de nasıl anlatayım aslında çok büyük bir Peygamber. Bencillikten ziyade, Allah'a teslimiyetini sunmuştur.

Canını tereddüt etmeden derken zorlandığıdan bahsediyor mu?

Yani Allah, Hz. İbrahim'i imtihan etmiş ve sonradan onun oğluna merhamet mi göstermiştir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…