Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk resimde irtibatta olduğunuz kişi Amazon değil diye tahmin ediyorum; satıcı ile irtibattasınız sanırım. Direkt Amazon'la iletişim kurun.

Yok hocam Amazon. Zaten satan da Amazon sadece iade çıkıyor diyor, tüketici haklarına başvurma hakkım var sanırım isterse uzun sürsün ben indirim var diye kandırılmasam bu ürünü almazdım, beklerdim

Amazon'dan çok sık alışveriş yapan birisiyim benzer bir olay benim de başıma geldi. Size birkaç sorum var.

1) Satıcı Amazon mu?
2) Ürünün satış resminde hangi ürünün resmi var?
3) Fatura nasıl kesilmiş?
Screenshot 2025-03-24 at 11.05.12.webp
Screenshot 2025-03-24 at 11.06.21.webp

Açıklamada ve mesajlarda belirttiğim gibi ürünün satıcısı amazon.com.tr aynı şekilde fotoları da ekledim Steel Legend fotosu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani indirimli olarak görünen bir ürünü aldiysan ve sana yanlış urun gonderdiyseler iadeyi kabul etmeyip değişip talep etmeniz gerekir. Amazon bu mağduriyeti de uzatma konusunda diretiyorsa tüketici mahkemesine verilebilir. Bu Amazon iyice diğer yerlere benzemeye başladı. Bizim de pahalı bir piyanomuzu göndereceğiz diyip gondermemislerdi. Kandırdılar sonra da dalga geçer gibi iptal edip 50 lira kupon verdiler.

Yok hocam Amazon. Zaten satan da Amazon sadece iade çıkıyor diyor, tüketici haklarına başvurma hakkım var sanırım isterse uzun sürsün ben indirim var diye kandırılmasam bu ürünü almazdım, beklerdim

Açıklamada ve mesajlarda belirttiğim gibi ürünün satıcısı amazon.com.tr aynı şekilde fotoları da ekledim Steel Legend fotosu.

Hocam Amazon satıcılı olmadığı için bir fiyatlandırma hatası görünüyor.
Ürünü satan satıcı muhtemelen X870 kartlardan sadece 1 model olduğunu düşünüyor :) Bilgisizlik sonucu oluşan bir hata gibi geldi bana.

Hocam Amazon satıcılı olmadığı için bir fiyatlandırma hatası görünüyor.
Ürünü satan satıcı muhtemelen X870 kartlardan sadece 1 model olduğunu düşünüyor :) Bilgisizlik sonucu oluşan bir hata gibi geldi bana.

İnsanı çileden çıkartmak için yapıyorsunuz sanırım artık. 10 kere satıcının kim olduğu yazıldı ve ekran resmi paylaşıldı cevap bile vermemek lazım da işte insan gibi davranıyoruz.

Hocam 1 ay iade sürem var benim acelem yok zaten kartı dün aldım koydum kenara en ekren bayramdan sonra takardım sisteme, bugün arkadaşım aynısından almak isteyince uyandım farklı ürün geldiğine dün fark etmemiştim bile, hatta kalsa bile dert değil kullanırım da adamlar bildiğin bu ürün bu fiyata düştü %18 indirim kampanyalı diye müşteriyi yanıltıyor bi hakkım var mı konu ile alakalı merak ettim.
THH'ne giden davaların 1 aya biteceğini sanmam. Sıraya göre alıyorlar diye biliyorum. 6 aya kadar uzayabiliyor. Hakkınız vardır elbette. Ama uğraşmaya değer mi size kalmış.

Belli ki bir karışıklık olmuş. İade edin işte.
Hangi sebebe bağlı olarak bunu kabullenmemiz gerekiyor? Sen karpuz yemek için gidip kavun alıyor musun? İcap var kabul var, satıcı ifasını olması gerektiği gibi yerine getirememiş ve bundan sorumlu.

Yoksa Amazon sıkıntı çıkarmaz.
Bu da ilginç. Çıkmış işte. Nasıl veriyorsunuz bu güvenceyi? Bana ikinci el ürün yolladılar, iade ettim. İadeyi ürünün kullanılmış olduğu gerekçesiyle reddettiler. :D Bu yaşadığım problemlerin sadece en absürt olanı.

Halkımız şu örneği bile anlamakta zorlanıyor gibi görünüyor. Sen gidip 4.000 TL'lik bir kulaklığı indirimde 3.000 TL'ye aldığında koskoca Amazon sana "bir karışıklık olmuş da biz ondan halihazırdaki fiyatı 3.000 TL olan bir kulaklık gönderdik" mi diyor? Sen o ürünü almışsın, kargo beklemişsin üstüne şimdi iade ettirmeye çalışıyorlar ve iaden onlara gidecek de, o para bankana geçecek de derken 1 haftalık bir süreç ve alacağı anakart da uçacak. Bir karışıklık olmuş falan yok, Amazon'sun sen. Sattığın malı bilmiyor musun, yoksa müşterileri mi dolandırıyorsun?

Bu da ilginç. Çıkmış işte. Nasıl veriyorsunuz bu güvenceyi? Bana ikinci el ürün yolladılar, iade ettim. İadeyi ürünün kullanılmış olduğu gerekçesiyle reddettiler. :D Bu yaşadığım problemlerin sadece en absürt olanı.

Amazon'a fazla, saçma bir güven var. Amazon satıcılı bir piyano sipariş ettik, güncel fiyatı 15.000 TL civarı falandı. Ortalama 1.5-2 hafta kargoya vermediler ve bizi oyaladılar. Aradık, yazdık her şeyi yaptık. Göndereceklerini söylediler, bir de dilerseniz iptal edebilirsiniz dediler. En son kendileri iptal edip dalga geçer gibi 50 TL kupon verdiler. Gidip başka siteden tekrar aldık tabii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.