Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Bugün Van ile ilgili bir haber paylaştım fakat onaylanmadı. Nedenini sorduğumda ise aldığım cevap şu: “tartışma yaratabilecek konu olduğu için onaylanmadı. İyi sosyaller.”

Yani burada moderatörün bir suçu yok; kurallar böyleyse onun görevi bu, tamam ama kuralı değiştirme hakkımız varsa, burada iyi bir destek gelirse bu kuralı değiştirelim.

Burası sosyal bir forum değil mi? Konuşup tartışıp yardımlaşıp birbirimizi anlamak için konuşmayacak mıyız? Amacımız bu değil mi?

Artı 11 Eksi
Normal. Benimde onaylanmayan konularım oluyor, olabilir. İnsanlar sinirlenip bir anlık öfkeyle birbirine kırıcı şeyler söylemesin, zaten gün içinde herkes yeterince geriliyor.

Bugün Van ile ilgili bir haber paylaştım fakat onaylanmadı. Nedenini sorduğumda ise aldığım cevap şu: “tartışma yaratabilecek konu olduğu için onaylanmadı. İyi sosyaller.”

Yani burada moderatörün bir suçu yok; kurallar böyleyse onun görevi bu, tamam ama kuralı değiştirme hakkımız varsa, burada iyi bir destek gelirse bu kuralı değiştirelim.

Burası sosyal bir forum değil mi? Konuşup tartışıp yardımlaşıp birbirimizi anlamak için konuşmayacak mıyız? Amacımız bu değil mi?
Artıladım. Zaten forumların temelinde tartışma, eleştiri gibi şeyler vardır. Abartılmadığı sürece güzel bir şeydir.

Tartışma derken büyük ihtimal kavga oluşmaması içindir ama artıladım.

Bu durumun aynısı bu konuda da konuşulmuştu:
Sorun çıkaran kişiler hakkında gereğinin yapılması gerekirken konu komple kilitleniyor ve o zaman yazılan çoğu mesaj boşa gidiyor. Bunu yapmalarının sebebi güya kavgaları engellemek ama bu kavgaları o kavgayı başlatan kişiyi banlayarak de engelleyebilirler. Yani bir kişinin yaptığı taşkınlık, o tartışmadaki herkesi etkilememeli.

Zaten tartışma çıkabilecek konuları mesaj gönderimine kapatıyorlar, niye onaylamamışlar anlamadım. Onaylamayan moderatörün bir açıklaması vardır illaki, art niyetli moderatör yok bu forumda.

Bence onaylanmaması doğru bir karar hocam. Tartışma yaşandıkça forumda küslükler artıyor, bu da ortamın bozulmasına sebep oluyor.

Bence moderatörlerin kontrolü dahilinde konu her türlü açılmalı ve suyu çıktığında müdahele edilmeli. Zaten sapıtanlar olunca direk reportluyoruz. Öneriyi artıladım.
Forumun yeniliğinden dolayı moderatörlerin belli konuları takip etmeye fırsatları olmayabilir. Ona lafım yok.

Tartışma çıkabilecek olsa bile fikir özgürlüğüne müdahale edilmemeli. Buna birkaç istisna getirilebilir sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.