Kernel anti-cheat ve Adobe uygulamaları sorunu beni asla Linux'a geçiremeyecek ama çok özeniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten. Sadece Linux'ta oyun oynayın.

Çoğu şey sorunsuz, hatta ve hatta bazen Vulkan sayesinde frametime daha stabil.

12500H'lı satmış olduğum eski laptopumda Elden Ring oynayamıyordum Windows 11 varken. Bunun sebebi tamamen Elden Ring'in ve Windows Kernel'inin çekirdek yönetim merkezinin berbat çalışmasıydı. 4P core, 8E core var. Elden Ring'deki çekirdek önceliğini ayarlarken deneyim berbat oluyordu. Görev yöneticisinden saçma sapan ayarlar yapmanız gerekiyor, bunu da otomasyona bağlamak için 3. parti idle çalışan şeyler kullanmanız gerekiyor. Windows bu ayarladığınız çekirdek yönetimini kalıcı hale getirmiyor maalesef. Saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz, çekirdeği ben yöneteceksem OS'un ne anlamı kaldı yani. Bir tane işin var onu da adam gibi yap.
Linux'ta oyun kaymak gibi akıyordu. POP_OS kurmuştum ve tertemiz çalıştı her şey.

Proton süper. Çoğu zaman iyi iş çıkarıyor. Daha hiç uyumsuzluk gibi bir şeyle karşılaşmadım. Gerçekten çok nadir sıkıntı yaşattığı oyunlar.

Kernel seviyesinde çalışan anticheat?
Eğer bir oyun kernel seviyesi anticheat kullanıyorsa ve Linux kullanıyorsa çözüm basit. Oynamayın direkt.
Benim sistemimde benden üst seviye bir erişim düzeyine sahip kapalı kaynak bir 3. parti yazılımı asla ve asla çalıştırmam. Oyun bunu zorunlu tutuyorsa oyunu da oynamam. Çok basit çözüm. Bazı şeyleri normalleştirmemek gerek.

Bence kendinize güzel bir Linux dağıtımı bulun ve deneyin. Elimde bir Steam Deck var, hiçbir yazılım seviyesinde sorunla karşılaşmadım. Bence siz de Linux'ta oyun oynamaya bir şans verin. Windows kullanmaya neredeyse hiçbir insanın ihtiyacı yok. Açık kaynak, özgür, verilerinizi pazarlamayan ücretsiz bir yazılım tercih edin. Kendinize güzel bir distro bulun ve bilgisayarınızın asıl sahibi siz olun.

Sağlıcakla kalın. :)
Başta Linux'a geçme sebebim geliştirme aşamasında kolaylıklarıydı ve oyun oynama seçeneğinin kısıtlı olmasıydı.

Riot oyunlarını bırakmaktı amacım da onlar da gelirse şaşırmam artık.:D

CS2 gibi oyunlardaki FPS ve latency durumları nasıl @mr.esat ?
Görünür bir fark var mı?
CS2'nin native Linux portu çok iyi değil maalesef. Valve'den beklemeyeceğim bir hata yani. Ama oynanıyor. Fena değil. Windows'ta daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Proton ile girerseniz de sanırsam resmi sunucularda oynayamıyorsunuz gibi bir durum söz konusu.