CS2'nin native Linux portu çok iyi değil maalesef. Valve'den beklemeyeceğim bir hata yani. Ama oynanıyor. Fena değil. Windows'ta daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Proton ile girerseniz de sanırsam resmi sunucularda oynayamıyorsunuz gibi bir durum söz konusu.
Native kötü onu biliyorum ama Proton performansı iyiydi deniyordu. Resmi sunucuda oynanmıyorsa Windows'a bağımlıyız mecbur.

Bugün tam 1 hafta oldu Nobara kullanmaya başlayalı. Windows 11'deki o ağırlık, oyunların açılmasındaki yavaşlık, FPS düzensizliği... Hepsi gitti. Bazı şeylerden feragat etmem gerekti ama gerçekten çok iyi ve stabil çalışıyor. 780 FPS görünce CS2'de şok olmuştum çünkü Windows 11'de 650'yi görünce üzülmüştüm, böyle bir donanıma sahip olup yüksek sonuç alamayınca. Hala alışma aşamasındayım, GoodbyeDPI kuramadım fakat çözeceğim. Gerçekten oyun için muazzam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni oyunlar kadar eski oyunlarda iyi çalışıyor Linux'ta. Hatta bana kalırsa Linux'ta daha kolay eski oyunları açıp çalıştırmak Windows'a göre.

Bugün tam 1 hafta oldu Nobara kullanmaya başlayalı. Windows 11'deki o ağırlık, oyunların açılmasındaki yavaşlık, FPS düzensizliği... Hepsi gitti. Bazı şeylerden feragat etmem gerekti ama gerçekten çok iyi ve stabil çalışıyor. 780 FPS görünce CS2'de şok olmuştum çünkü Windows 11'de 650'yi görünce üzülmüştüm, böyle bir donanıma sahip olup yüksek sonuç alamayınca. Hala alışma aşamasındayım, GoodbyeDPI kuramadım fakat çözeceğim. Gerçekten oyun için muazzam.
Linuxta zapret var goodbye dpi yerine. Muazzam bir araç.

Başaramadım kurmayı maalesef. Forumda yardım konusu açacağım bununla alakalı.
Boş bir vakit bulursam rehber yazmayı düşünüyorum ben de.

@UfukBey, birisi böyle yapmış.
Kendim denemedim ama işinizi görebilir.
Ben rehber yaparsam manuel adımları göstereceğim. Çok önceden yaptığımı hatırlıyorum rehber ama güncellemek lazımdır muhtemelen. Yaparsam haber ederim.

Son düzenleme:
Boş bir vakit bulursam rehber yazmayı düşünüyorum ben de.

@UfukBey, birisi böyle yapmış.
Kendim denemedim ama işinizi görebilir.
Ben rehber yaparsam manuel adımları göstereceğim. Çok önceden yaptığımı hatırlıyorum rehber ama güncellemek lazımdır muhtemelen. Yaparsam haber ederim.
Teşekkür ederim, çalıştırabildim. :)

5 yıldan fazladır Linux oyuncusuyum zaten. Tavsiyeniz için teşekkürler. Bu arada en sevdiğim oyunlar eski oyunlar. 2002 - 2013 yılları arasında çıkmış bazı oyunları çok seviyorum.

Teşekkür ederim, çalıştırabildim. :)
Güzel. Kendi zapret rehberini yarıladım. İlk fırsatta tamamlayacağım inşallah.

@UfukBey,
Yaptım hocam ilgilenirseniz.

Son düzenleme:
Native kötü onu biliyorum ama Proton performansı iyiydi deniyordu. Resmi sunucuda oynanmıyorsa Windows'a bağımlıyız mecbur.

Skill Issue.

Screenshot_20250124_112805.webp