Makaleler
104
Yer
İstanbul
Şimdi sırayla gidelim:

• Nasıl? Fotoğraf var mı? Benim bugüne kadar "RGB'leri patlayan" sistemim olmadı.
SSD ve RAM, sorun olduğu için değişmemiş. Firma bunları bir iyi niyet göstergesi olarak değiştirmiş.

Lexar marka Çin malı RAM taktılar, mecbur kaldım.
Lexar Çin malı ise (Ki orijinalde bir Amerikan şirketi idi, 2017'de Çinliler satın aldı) Kingston da Çin malı beyefendi. Bkz: Şirketin Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İrlanda, Tayvan ve Çin'de üretim ve lojistik tesisleri bulunmaktadır.

ASUS 4070 ProArt ekran kartı servise gitti geldi 61 derecede calısan ekran kartı 75 derecelerde çalışıyor.
Buna dair kanıt isteyeceğim sizden. Bu noktadan sonra bana inandırıcı gelmedi.
AIDA64 ile FurMark testinde 5dk stress testine hata veriyor. FurMark'ta FPS droplanmalar oluyor ikisini açınca. Tek açınca sorun yok ama 2sinin açınca oluyor.
Şu mesaj bile aslında konuya dair zerre fikriniz olmadığını ortaya koyuyor. İki stres testinin aynı anda çalıştırıldığını ben görmedim. AIDA64 stres testi, işlemciye yük bindirir. Aynı anda Furmark açarsanız, işlemci meşgul olacağından doğal olarak Furmark testinde FPS alamazsınız.
Burada kendinizden bahsediyorsunuz gibi.
Bir de üstüne kasamda göçük var ya.
Tebilon kasanun sizden göçüklü geldiğin ve bunun kamera kayıtları olduğunu belirtti.
Sende görüp aldım güvendim güvenilirdir dedim bu firma beni mahvettin. Aç bıraktınız ya işim gücüm o PC di oda gitti bitti ya bitirdiniz beni. Ekmeğimden ettiniz abi beni siz.
Ne iş yapıyorsunuz, belirtir misiniz? Nasıl bir iş bu, FPS drop yüzünden ekmeğinizden oluyorsunuz.

Ya senin Allah belanı versin ya. Tebilon Sirius 26 aldım senden görüp, yaşamadığım sorun kalmadı. RGB'leri patladı. 1 2 ufak drop yaşadım, dedim bir kontrolden geçsin, SSD ve RAM değişti. Kingston Fury Renegade RAM'lerim vardı 32 GB. SSD de Fury renage gitti değişim uğradı. RAM'lerdan gram şüphelenmedim. Memtest86 yapmıstım 0 sorundu. Lexar marka Çin malı RAM taktılar, mecbur kaldım. ASUS 4070 ProArt ekran kartı servise gitti geldi 61 derecede calısan ekran kartı 75 derecelerde çalışıyor. Tebilon'u arıyorum bana sorun pışpış gülüp gülüp telefonda bu sorun mu diyorlar. AIDA64 ile FurMark testinde 5dk stress testine hata veriyor. FurMark'ta FPS droplanmalar oluyor ikisini açınca. Tek açınca sorun yok ama 2sinin açınca oluyor. Ya beni mahvettin ya. 60k param çöpe gidecek gibi. Oradaki çalışanlar hiçbir şey anlamz bilmez kardeşim. Adamın gram bilgisi yok ya. Uzman diye güvenip alıoz 1 2 sorun oluyor gönderioruz daha da bozulup geliyor. Bir de üstüne kasamda göçük var ya. Ne biçim firma ya bu? Sende görüp aldım güvendim güvenilirdir dedim bu firma beni mahvettin. Aç bıraktınız ya işim gücüm o PC di oda gitti bitti ya bitirdiniz beni. Ekmeğimden ettiniz abi beni siz.

Son düzenleyen: Moderatör:
"1 2 ufak drop yaşadım, dedim bir kontrolden geçsin"

1-2 ufak drop yaşadıktan sonra altındaki sebebi araştırmaya tenezzül bile etmeyip böyle bir yola başvurmanız zaten ne kadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor.

(Daily reminder: alacağınız istisnasız herhangi bir elektronik ürün, dünyanın bilindik en kaliteli marka ve modeli dahi olsa "patlayabilir.")

Burada AIDA ile beraber drop sorunu short's tada kaç derece olduğu var. Ayrıca kasanın görüntülerine atacagım. Ben zaten elektronik ürün rgbleri mavi ekran sonrası yanmıyordu. Dedim elektrik olur. Arada drop alıyordum oyunlarda ve ses kartımı PC geç algılıyordu bu sorunlardan bahsettim. Garantiye gönderdim. Ama daha da sorunlarla karsılaşıyorum. Aldıgım tavır kahkaha atarak telefonda cevap vermeler uyuz gibi konuşmalar suçu bana atmalar. Ne yapabilirm ben bu PC'de oyun oynayarak gelirimi sağlıyorum. Ve oyun oynayarak PC 60 bin TL kazanıp bu PC'yi aldım. Ekran kartı diyorum 73 74 75'lere geliyor adam bu sorun mu diyor, bana ASUS Dual modelleri görmüyor. Bu sıcaklıkları 61 dereceyi geçmiyordu FurMark'ta ekran kartı ben aldıgımda test ettim. O kadar bilgisiz değilim. Değerlerine batkım normaldi. Servisten sonra elime gelince 74 derecelere geliyor. Gelmiş bana sorun var diyemessin gibi konusma tavırları yani belli bir süre sonra kabul etsem zarar görecek ekran kartı. Garantisi bittikten sonra elimde patlasa bu sorunu görmezden gelsem neden 2. bir ekran kartı alma gereği duyayım ki benim yerimde sen olsan böyle mi yaparsın.

1-2 ufak drop yaşadıktan sonra altındaki sebebi araştırmaya tenezzül bile etmeyip böyle bir yola başvurmanız zaten ne kadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor.

(Daily reminder: Alacağınız istisnasız herhangi bir elektronik ürün, dünyanın bilindik en kaliteli marka ve modeli dahi olsa "patlayabilir.")

Olabilir dostum ben zaten bunu demiyorum. Benim sorunumun çözülmesini istiyorum anladın. Adam bana sorunumu çözmüyor üstüne daha da sorunla karşılaşıyorum. Empati yap, benim yerimde olsan bu durumlarla karşılaşsan ne dersin.
Sadece ekran kartını test ediyorum gene 71 72 dereceleri görüyor. Tabii ki 61 derecede çalışırken video almadım ama siz ekran kartının böyle çalıştığını benden daha iyi biliyorsunuz. Tabii ki bu ekran kartının servisten sonra 74 dereceleri görmesi ömründen ömür gitti yıprandı. 1 gün de OCCT'de açık bıraktıklarını sölediler. Hotspot 75 derecelerdeyken 100 derecelerde çalıştı. Kısaca ekran kartı 74 drece hotspot 100 derece. Bana macunu kurumuştur diyorlar 1 haftada nasıl macunu kuruyabilir ekran kartının? Ben 5 yıl 1660 Ti kullandım 62 derecenin üstüne yaz aylarında bile çıkmıyordu. 1 kere bile bakım yaptırmadım. Bana ekran kartını bakım yani içi acılacak gibi tamir gibi şeyler sunuyolar tabii ki kabul etmiyorum aynısı ile değişim istiyorum. Ve tamamen sorunların ortadan kalkmasını diliyorum.

RAM olayına gelince ben Memtest86'da test etmiştim RAM'lerı. Benim şüphelendiğim anakart veya SSD idi. SSD değişti bir şey demiyorum. Ama Kingston Fury renagade 6000 MHz RAM'larım vardı ellerinde Kingston olmadıgı için Lexar marka RAM verebilecekleri söledir. Tabii ki Kingston tercih ederdim. Bana ya kabul edeceksiniz ya da RAM'leri aldıgınız fiyatta para iadesi vereceğiz dediler bende mecbur kaldım arada kalite farkı görülür derecede zaten ki Kingston bilerek seçim olarak aldım yoksa PC'yi komple almazdım. Özelleştirerek aldım yani. Lexar marka RAM XMP'ye dayanamadı daha.

Üstüne daha da sorunlar yaşıyorum kasam yamulmuş suçu bana atıolar. Senin düşürmedigini nereden bilelim gibi gibi. Ben PC'yi aldıgım gibi yatagın üzerine koyuorum ki elimden düşse o kadar sert bir yeri göçürtemem yani. Ben çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum ama oradaki çalışanlar benden daha bilgisizler. İç kutuda hasar var göründüğü gibi ama dış kutuda hasar yokmuş ne hikmetse yeni kutuya koyup göndermişler ama dış kutuda hasar yokmuş gösterebilirlermiş. İç kutuda aynı forklift bıçak izi var gibi duruyor daha önce depo elemanı forklift kullanıyordum aynı o bıçak izlerinden biri gibi duruyor sadece benim tahminim. Forkliftle bir bıçağı altına sokmuş ama diğerini sokamamış ve oraya girmiş gaza başmış tabii bir de kasanın oldugu kısma gelmiş ekran kartıda diğer tarafta Allah'tan oraya girmemiş. Benim düşüncem bu konuda bu nedir bilemiyorum ama öyle gibi duruyor sadece.

Not: OCCT Power testi yapınca Intel işlemci 180 watt ve 90 wattları sürekli inip inip çıkıyor AIDA'da bu sorun olmuyor o yüzden AIDA ve FurMark açıyorum ki ilk aldığımda böyle drop gibi sorun yoktu. Garantiye yolladım ve geldikten sonra bu sorunları yaşıyorum. Üstüne kasma da cabası. PC kasma videosunda ekran kartı sıcak olmuyor çünkü %100'den bir anda %50'lere %30'lara düşüyor bazen yer yer %5'lere geliyor sağlıklı çalışmıyor açıkçası.
Tek derdim sorunların çözülüp düzelmesi bu kadar yani.

Sadece senin DDR5 sonrası yapılması gerekenler videondakileri yaptım bu kadar. Başka herhangi ayar bulunmuyor. Sizin videonuzdan görüp güvenerek aldım ben böyle davranış böyle sorunlar yaşacağımı bilsem zaten almazdım. Sizi kesinlikle suçlamıyorum ama anlaştığınız firma böyle bir firma umarım kısa bir sürede sorunum düzelir. Arkadaşların bilgileri benden bile daha kötü ben zaten cok bir şey anlamıoyurm basit bir şekilde sorun olduğunu sölüyorum. Sadece sizden yardım istiyorum firmayla iletişime geçip.

OCCT testi ekran kartı. 73 derece. ASUS ProArt 4070.

Bu videoda çalışıyor ki Power testi böyle yapılıyor. Benden daha iyi bildiğinizi biliyorum. Ve PC ilk geldiğinde test etigimde AIDA ve FurMark ikisini birlikte çalıştırdığımda herhangi bir FurMark'ta kasma drop GPU usage düşmesi gibi sorunlar yaşamıyordum. Ki garantiye vermeden öncede test etmiştim herhangi böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Kasanın daha önce gitmeden 2 gün önceki videosunuda yükeleyim hani benim öyle bir hasarı evde çekiple oraya vurmadığım sürece kasa elimden düşse bile yaratmam imkansızdır. Burdada kargoya vermeden 1 2 gün önce benden rgbleri yanmıyor diye video istenmişti. Ben de attım. Nasıl böyle bir hasar verebilirim. Orada hasarlı geliyorsa darbeli ise gereğini yapması gerekmiyor mu suçlu benmi oluyorum? Bana sadece camı koymayın cam kırılabiliyor ve cam kırıkları parçalara zarar verebilir bu mesululiyeti biz kabul etmiyoruz bende risk almadım camı koymadım.

İlk aldığımdada RAM'ler de hata var gösteriyordu. BIOS güncellememe rağmen eski sürüm BIOS'ta yapmıyordu. düşürdüm vs. bir sürü sorunu düzeltip uğraştım yaptığım oldu yani sadece araştırıp bulabildiğim kadarını yaptım. Forumlarda konu açtım direk aramadım. Ben elimden geleni yaptım elimden gelmeyen bir şey var ise nasıl yapabilirim?

Ben benden bilgisizler kelimesini Tebilon çalışanlarına söledim.

Not: Oyunlar oynayarak kendimi ileri seviyelere taşıdığımdan ve 2 tane bilgisayarım oldugundan dolayı arada Knight online, Rise online, CS:GO FACEIT puan kasıp oradan skin alıp ByNoGame ve kastıgım gbleri oyuneksten satarak kazanç sağlıyorum. O bilgisayarım ana bilgisayar onunla vakit geçiyorum ve benim için evlat gibi.

Ekmek teknem diyebiliriz yani kısacası.

Siz ufacık oyunda drop yerken can sıkıcı olmadığımınımı sölüyorsunuz anlamadım açıkçası ne iş yapıyorsunuz demişsiniz ama ufacık bir hatam drop vs. olması benim ilerlememi ölmemi sağlıyor ne kadar ayakta kalırsam o kadar kazanırım. Rise online ve Knight Online araştırabilirsiniz.

Kasayı da komple şu an tebilona geri gönderdim onların elindedir.

Arkadaşlarımla PUBG turnuvalarına bile giriyorum yani.

Dosya Ekleri

• fail aida.webp
    fail aida.webp
    148,2 KB · Görüntüleme: 64
  • kutu hassar.webp
    kutu hassar.webp
    53,2 KB · Görüntüleme: 74
  • kasa hasar.webp
    kasa hasar.webp
    77,4 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
  • AIDA64 CPU çalışırken Furmark testi yapamazsınız. İşlemci darboğazı olur ve kasma olması normaldir.
  • Ekran kartını ASUS'un kendi servisine yollayın derim. Sıcaklıklara baktım, o kartın genelde 60 derece civarında çalışması lazım.
    • Oyunda test eder misiniz benim gibi. Bakalım oyunda değerler nasıl?

• Lexar ile Kingston arasında iddia ettiğiniz gibi bir kalite farkı olduğunu düşünmüyorum. Lexar RAM'li sistem de test ettim.
  • Anakart modeliniz nedir? Intel'in 13. ve 14. Nesil için sunduğu BIOS güncellemesini yaptınız mı?

• AIDA64 CPU çalışırken FurMark testi yapamazsınız. İşlemci darboğazı olur ve kasma olması normaldir.
  • Ekran kartını ASUS'un kendi servisine yollayın derim. Sıcaklıklara baktım, o kartın genelde 60 derece civarında çalışması lazım.
    • Oyunda test eder misiniz benim gibi. Bakalım oyunda değerler nasıl?

• Lexar ile Kingston arasında iddia ettiğiniz gibi bir kalite farkı olduğunu düşünmüyorum. Lexar RAM'li sistem de test ettim.
  • Anakart modeliniz nedir? Intel'in 13. ve 14. Nesil için sunduğu BIOS güncellemesini yaptınız mı?

Evet BIOS Güncelleme Yaptım B760M K ASUS Prime anakart 1659 BIOS güncellemesi vardı en son. Şu an test edemiyorum Tebilon bilişime gönderdim geri.