Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

620

Uzman
Arkadaşlar, buraya yazacağım şeyler yüzünden eminim birçoğunuz bana laf atacak, eleştireceksiniz hatta bazıları yediremeyecekler bile fakat Technopat Sosyal artık kesinlikle 2011-18 zamanlarındaki gibi değil. Teknoloji forumu değil de sanki Donanım Haber, inci sözlük gibi bir yer haline gelmiş durumda.

Sorunu şöyle anlatayım: Technopat zamanında çok kaliteli ve bilgili kullanıcıları içerisinde barındıran; Türkiye'nin ve hatta belki Avrupa'nın en gelişmiş teknoloji forumlarından biriydi. Şöyle söyleyeyim 2015'li yıllarda bırakın Technopat'a girip abuk subuk sorular sormayı, fanboyluk yapmayı yorum yazmaya bile çekinirdik, çünkü yaptığımız en ufak noktalama yanlışında bile ayıplanırdık, utanırdık, yani kesinlikle yazdığınız içeriğin konu dışı olmaması, anlamsız olmaması gerekirdi, aksi takdirde ban yerdiniz, yazdığınız konuda sonuna kadar bilgi sahibi olmalıydınız.

Günümüz Technopat'ında ise teknolojik sorunlarınız hiçbir şekilde çözülmüyor, yaşadığınız yazılımsal ya da donanımsal sorun konusunda kimse size yardımcı olmuyor, genelde teknolojik konularda kimse yanıt alamıyor, onun yerine konu dışı kategorisinde başlık açıp hadi en alttaki şu an ne yapıyor tahmin edelim ya da alttaki cümlemizi devam ettirsin vs. vs. gibi tabiri caizse abidik gubidik deli saçması konularla ilgileniliyor. Eğer ki bunu belirtirseniz de sözde adminleri tarafından ban yiyorsunuz. Yine aynı şekilde "yeni" üyeleri tarafından kınanıyorsunuz.

Açıkçası Technopat'ı 2015'ten beri dönem dönem kullanıyordum, Mikail Fidan zamanlarını çok iyi hatırlarım, fakat sonunda hesabımı kapatma kararı aldım. Technopat artık tamamen işlevsiz bir forum haline gelmiş çoluk çocuk ve fanboylar tarafından işgal edilmiş; bazı kişilerin para ve adclick sevgisi yüzünden yok olup gitmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orada kaliteli icerikler pek kalmadi artik, Bir ben ve @Dutchman kaliteli icerik paylasiyoruz, Dutchman hocam genelde yardim ediyor insanlara, o da olmasa cokecek forum.

Bir de hocam neden konu acma geregi duydunuz? Ne desek bos şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
2019'dan beri Technopat'ı takip ediyorum ve o dönemin zirvesini de, çöküşünü de görmüştüm. Dediklerinizde haklısınız, en son oraya girmekten keyif almadığımı anladığımda hesabımı direkt kapadım.

Burada da neredeyse bir yıl olacak ama buranın kalitesi, Technopat'ta olduğu gibi aniden değişmedi. Git-gel her yerde normal karşılanır ama Technopat'ın olayı çok başkaydı. Prime dönemi göremesem de kaliteli bir zamanda keşfetmiştim orayı. Açıkçası bulduğum sorun çözümlerinin haddi hesabı yoktu. En son girdiğimde niteliksiz içeriklerle doluydu. Kayış bende koptuğunda zaten orayı da salmıştım.

Çok eskiden Sosyal'de moderatörlük yaptım. Sonrasında da bırakmam gerekmişti, forumu da tamamen bıraktım. İlerleyen zamanlarda da hesabimi tamamen sildim. Son Recep Baltas mevzulari vs. sonrasi da oradaki moderasyon ekibine hiç guvenmiyorum.

Biz zamanında çok konuştuk bunları, 6 senelik Technopat üyesiy(d)im. Bir kez yaranacağız diye ipin ucunu kaçırırsanız, Trollere bir kez müsamma gösterirseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir. Kuralların yumuşatılması en başından hataydı, hataların çok kez tolere edilmesi de. Mikail Fidan hiçbirini barındırmıyordu. Barındırırsan kanserli hücre gibi bütün oluşumu ele geçirir. Öyle de oldu, sağlıklı hücreler yerini tamamen kontrolsüz çoğalan kanser hücrelerine çevirdi. İletişimin olduğu alanda adalet işlemiyorsa, imtiyazlar geçiliyorsa amacından sapmış olur.

Katılıyorum, Technopat'a ilk kaydolduğumda ortaokula gidiyordum, 2013 veya 2014 yılıydı sanırım. Sadece noktalama yanlışı yaptığım için ceza almıştım. Ufak bir detay ama kullanıcı kalitesine ne kadar dikkat edildiğini gösteren bir detaydı. Şimdi noktalamayı geçtim büyük küçük harflere dikkat etmeden, İngilizce klavye kullanarak yazıyor insanlar. Normalde tabii olağan bir şey, ben de günlük hayatımda neredeyse hiç dikkat etmiyorum noktalama işaretlerine falan. Ama Technopat'ın o halini bilip dediğim tarz konuları görmek şaşırtıyor. Moderasyonun tabiri caizse "gevşediğini" bu şekilde bile görebiliriz sanırım.

Moderasyonun sürekli aynı soruların yeni konu olarak açılmasının tıklanmayı artırmadığını, üyelerin artık aynı konuya 50 kere aynı şeyi yazmaktan sıkıldığını ve forumu terk ettiklerini fark etmesi lazım.
Günde 20 tane aynı bütçede sistem önerisi, laptop-telefon önerisi konusu açılıyor, 3-5 tanesine cevap geliyor; diğerlerini gören yok. Gören olsa bile cevap vermeye hevesi yok kimsenin. Bazen 1 tane üye çıkıyor 1-2 hafta rozet alabilmek için her konuya cevap yazmaya çalışıyor ama o da bir süre sonra sıkılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.