Halledin abi şu siteyi, neşemiz kaçıyor.

Azerbaycan'da neşe sözü uyuşturucu yani direkt e*srar demektir.
İlk eee'yi uzatıp dersen cuk oturur. :hehehe:

Bu arada, umarım sosyalde hesaplar güvendedir. Şu saldırılar bence yapay zeka yardımıyla yapılıyor. Bir şeyler deniyorlar sanırım. Yapay zeka olmadan önce hiç böyle güçlü saldırı görmemiştim. Eskiden olsa bile kendi halinde takılan sitelere pek yapılmıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Netvay PHP ile sürekli spam istek atanları tespit edebilirsiniz diye düşünüyorum. Az önce benim sunucuma da saldırı gerçekleşti. Bu saldırıyı yapanların Techolay'dan da gelmiş olma ihtimali var ve bana spam atan 2 IP adresini rahatlıkla tespit ettim.

Bakınız:

Bu arada, umarım sosyalde hesaplar güvendedir.
Gelen saldırı bir spam istek saldırısı. Veritabanını etkileyen bir durum yok. Bu konuda içiniz rahat olabilir. Ayrıca çift adımlı doğrulama da kullanabilirsiniz.

Şu saldırılar bence yapay zeka yardımıyla yapılıyor. Bir şeyler deniyorlar sanırım. Yapay zeka olmadan önce hiç böyle güçlü saldırı görmemiştim.
Yapay zekâ döneminden önce de bu tarz saldırılar sıkça gerçekleşirdi. Pek alakası olduğunu sanmıyorum.

@Netvay PHP ile sürekli spam istek atanları tespit edebilirsiniz diye düşünüyorum. Az önce benim sunucuma da saldırı gerçekleşti. Bu saldırıyı yapanların Techolay'dan da gelmiş olma ihtimali var ve bana spam atan 2 IP adresini rahatlıkla tespit ettim.

Bakınız:

Gelen saldırı bir spam istek saldırısı. Veritabanını etkileyen bir durum yok. Bu konuda içiniz rahat olabilir. Ayrıca çift adımlı doğrulama da kullanabilirsiniz.

Yapay zekâ döneminden önce de bu tarz saldırılar sıkça gerçekleşirdi. Pek alakası olduğunu sanmıyorum.

Merhaba,

Saldırgan tekil bir saldırı yapması durumunda, evet, basitçe yakalayabilir ve işlem yapabiliriz. Ancak şu anda gelen saldırı spoof olarak gelmektedir; eş zamanlı olarak Layer 4 ve Layer 7 tipte saldırılar gerçekleştiriliyor. Layer 4 katmanında bir sorun yaşanmıyor. Saldırgan 72 saattir, günde sadece 5-6 saat ara vererek aralıksız saldırı gerçekleştiriyor.

Saldırı milyonlarca IP adresinden spoof olarak geliyor; yani Türk Telekom, Gıbır, Vega, Vodafone ve diğer benzer operatör IP adreslerinden yüksek boyutlu trafik oluşuyor. Genel anlamda Layer 7 katmanında olan saldırıları da Techolay için absorbe ettik. Saldırgan zaman zaman farklı saldırı yöntemleri deniyor ve kısa süreli sorunlara sebebiyet verebiliyor. Ancak şu anda Techolay sitesini 7/24 monitör üzerinden izliyor ve aksiyon alıyoruz.

Bu süreçte Techolay yöneticileri ve moderasyon ekibi ile yakın iletişim halindeyiz.