Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

2535

Gelişen
Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın
Bence Techolay forumundaki imla ve yazı kuralları gevşetilmeli çok uzun bir yazı yazmayacağım fakat kısa ve öz olacağından emin olabilirsiniz hemen konuya geliyor olursak benim Technopat'taki hesabım imla kuralları sebebi ile yaklaşık her ceza alışımda 1 ay ekleniyor ve forumu kullanamaz hale geldim o yüzden bu foruma geldim ve Technopat'ta olduğu gibi imla kuralları Türkçe kuralları buradada sert evet Donanım Arşivi forumdaki gibi düzensiz ve imla kurallarına dikkat edilmeyen bir forum olmamalı bunda hemfikiriz ama hakaret algılanmasın Techolay yöneticileride yanlış anlamasın ama burası bir forum TDK kurumu değil ban yemeyeceksem benim görüşüm bu ve bence eğer bu kadar imla kurallarına önem verilecekse acayip gözle görülür bir hata olmadığı vakit mesajı modlar düzenleyip konuyu onaylayabilir 1 saat 1 ay ceza vermek bana mantıksız geliyor forum üyelerininde fikrini öğrenmek istiyorum.

Artı -81 Eksi
Yani bu forum sayesinde artık Türkçem düzeldi ve yazarken dikkat ediyorum bu çok değerli bir şey. O yüzden eksiledim 😄

Konudan anlayan adam çıkmamışki mesela konu açıyorsun hızlı bilgisayara bir şey oldu destek isteyeceksin konu açacaksın ve bazı yazım hataları yaptın ceza verip konuyu onaylamak etik değil bundan bahsediyordum ama şundan da eminim ki konumu onaylayan moderatöründe konuma kahkaha atanlrında türkçesi A1'in ötesine geçememiştir bana güleceğinize kendi halinize gülün çoluk çocuksunuz.

Noktalama olmadığı için 1 saat uyarı yediğimi hatırlıyorum. Şu an belki siz de uyarı alacaksınız "bildiginiz" değil bildiğiniz" yani kelimenin ortasına ğ koymadığınız için 1 saat hesap kısıtlanıyor. Kurallar bu kadar sert olmamalı bence.

Artık bir yorumu korkarak yazıyorum tekrar uyarı alır mıyım diye.

Aynen öyle hocam ama bu TDK kurumu sanan arkadaşlar beni eleştirmemiş bazıları hakaret etmiş el yazısı yazıpta burada mesaj düzenlemeyle türkçesini düzelten çocuk biliyorum düzeltmeden kastım yazım denetimi ile otomatik düzelten ama adamlar gelmiş kendi diline saygısı olmayanın fikirlerinede saygım yoktur diyenler olmuş konu apayrı yerlere çekilmiş neresinden okudu o neyse bir şey diyecektimde ban yemeyeyim.

İlk mesajımı bu konuya ekleyeyim. Gevşetilmemeli, gevşetilmesi teklif dahi edilmemeli.

İnsan kendi anadilini doğru konuşup yazmayı kendine neden böyle yük görür anlayamıyorum. Hiçbir yazdığına dikkat etmeden, klavyene kedi oturmuş gibi yazıp kazanacağın vakit ne kadar? Bu vakitle ne yapmayı planlıyorsun?

Önceliğin Türkçe öğrenmek olmalı.

Sanamı soracağım Türkçe öğrenip öğrenmemeyi yazım denetiminden Türkçeyi düzeltip yazan insansın burada bana dersmi veriyorsun sen kimsin peki hangi vasıfla bunu yazıyorsun edebiyat puanına baksak 50 üstü değildir burada bana laf kalabalığı yapıyor pardon edebiyat demişim Türkçe burada demek istediğmi anlamayacak kadar geri kafalısın.

Kısa ve öz deyip destan gibi yazmışsın, ilk eksini kazandın. 🥳
Moderasyon bile dayanamamış, not eklemiş.

İnşallah acil bir şey olur konu açarsında yazım kuralları sebebiyle ban yersin sonra anlarsın dediğimi.

Hocam bence bu gidişle buradan da böyle uyarılar yiyeceksiniz gibi. Sorunların kurallarda veya platformda olduğunu düşünmüyorum, doğru şekilde yazınca hiçbir yerden gereksiz ceza vermiyorlar. Sorun daha çok sizde diye düşünüyorum.

Lütfen noktalama işareti kullanın, yoksa insanlar cümlelerinizi okumaya çalışırken nefes darlığı yaşıyorlar. Veya epilepsi krizi geçiriyorlar, her ikisinden birisi kesinlikle yaşanıyor.

Hocam forumu çok kullanmıyorum zaten.

Biraz daha ilerleseniz AYT paragraf sorularına dönecekmiş konu.

Hocam edebiyat notu 50 üstü olmayan klavye delikanlıları bana nokta nerede kullanılır onu öğretiyor.

Konudan anlayan adam çıkmamış ki. Mesela konu açıyorsun hızlı, bilgisayara bir şey oldu, destek isteyeceksin, konu açacaksın ve bazı yazım hataları yaptın; ceza verip konuyu onaylamak etik değil bundan bahsediyordum ama şundan da eminim ki konumu onaylayan moderatörün de konuma kahkaha atanların da Türkçesi A1'in ötesine geçememiştir. Bana güleceğinize kendi halinize gülün çoluk çocuksunuz.

Noktalama olmadığı için 1 saat uyarı yediğimi hatırlıyorum. Şu an belki siz de uyarı alacaksınız "bildiginiz" değil bildiğiniz" yani kelimenin ortasına ğ koymadığınız için 1 saat hesap kısıtlanıyor. Kurallar bu kadar sert olmamalı bence.

Artık bir yorumu korkarak yazıyorum tekrar uyarı alır mıyım diye.

Aynen öyle hocam ama bu TDK sanan arkadaşlar beni eleştirmemiş, bazıları hakaret etmiş. El yazısı yazıp da burada mesaj düzenlemeyle Türkçesini düzelten çocuk, biliyorum düzeltmeden kastım yazım denetimi ile otomatik düzelten ama adamlar gelmiş kendi diline saygısı olmayanın fikirlerine de saygım yoktur diyenler olmuş, konu apayrı yerlere çekilmiş. Neresinden okudu o?... Neyse bir şey diyecektim de ban yemeyeyim.

İlk mesajımı bu konuya ekleyeyim. Gevşetilmemeli, gevşetilmesi teklif dahi edilmemeli.

İnsan kendi anadilini doğru konuşup yazmayı kendine neden böyle yük görür anlayamıyorum. Hiçbir yazdığına dikkat etmeden, klavyene kedi oturmuş gibi yazıp kazanacağın vakit ne kadar? Bu vakitle ne yapmayı planlıyorsun?

Önceliğin Türkçe öğrenmek olmalı.

Sana mı soracağım Türkçe öğrenip öğrenmemeyi? Yazım denetiminden Türkçeyi düzeltip yazan insansın burada bana ders mi veriyorsun? Edebiyat puanına baksak 50 üstü değildir burada bana laf kalabalığı yapıyor. Pardon edebiyat demişim Türkçe.

Kısa ve öz deyip destan gibi yazmışsın, ilk eksini kazandın. 🥳
Moderasyon bile dayanamamış, not eklemiş.

İnşallah acil bir şey olur, konu açarsın da yazım kuralları sebebiyle ban yersin, sonra anlarsın dediğimi.

Hocam bence bu gidişle buradan da böyle uyarılar yiyeceksiniz gibi. Sorunların kurallarda veya platformda olduğunu düşünmüyorum, doğru şekilde yazınca hiçbir yerden gereksiz ceza vermiyorlar. Sorun daha çok sizde diye düşünüyorum.

Lütfen noktalama işareti kullanın, yoksa insanlar cümlelerinizi okumaya çalışırken nefes darlığı yaşıyorlar. Veya epilepsi krizi geçiriyorlar, her ikisinden birisi kesinlikle yaşanıyor.

Hocam forumu çok kullanmıyorum zaten.

Biraz daha ilerleseniz AYT paragraf sorularına dönecekmiş konu.

Hocam edebiyat notu 50 üstü olmayan klavye delikanlıları bana nokta nerede kullanılır onu öğretiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı bilgisayara bir şey oldu, destek isteyeceksin, konu açacaksın ve bazı yazım hataları yaptın; ceza verip konuyu onaylamak etik değil bundan bahsediyordum ama şundan da eminim ki konumu onaylayan moderatörün de konuma kahkaha atanların da Türkçesi A1'in ötesine geçememiştir. Bana güleceğinize kendi halinize gülün çoluk çocuksunuz.
Seviyeni insanların olası yaşına bağlayarak belli ettiğin için teşekkürler. Virgül yok, o kadar yazı yazmışsın bir virgül koymamışsın bize A1 Türkçeniz var diyorsun. Hadi oradan.

Bence Techolay forumundaki imla ve yazı kuralları gevşetilmeli çok uzun bir yazı yazmayacağım fakat kısa ve öz olacağından emin olabilirsiniz hemen konuya geliyor olursak benim Technopat'taki hesabım imla kuralları sebebi ile yaklaşık her ceza alışımda 1 ay ekleniyor ve forumu kullanamaz hale geldim o yüzden bu foruma geldim ve Technopat'ta olduğu gibi imla kuralları Türkçe kuralları burada da sert evet Donanım Arşivi forumdaki gibi düzensiz ve imla kurallarına dikkat edilmeyen bir forum olmamalı bunda hemfikiriz ama hakaret algılanmasın Techolay yöneticileri de yanlış anlamasın ama burası bir forum TDK kurumu değil ban yemeyeceksem benim görüşüm bu ve bence eğer bu kadar imla kurallarına önem verilecekse acayip gözle görülür bir hata olmadığı vakit mesajı modlar düzenleyip konuyu onaylayabilir 1 saat 1 ay ceza vermek bana mantıksız geliyor forum üyelerinin de fikrini öğrenmek istiyorum.

Ceza verilmesi gayet iyi ve normal bir durum. Ne yazdığını kim nasıl anlasın? Madem kurallardan memnun değilsin ve noktalama işaretleri ile sorunlar yaşıyorsun, gidip belirttiğiniz forumlarda vakit geçir. Sen noktalama işaretlerini kullanamıyorsun diye forumun kimin ne yazdığı anlaşılmayan bir platforma dönüşmesine gerek yok.

Bence Techolay forumundaki imla ve yazı kuralları gevşetilmeli çok uzun bir yazı yazmayacağım fakat kısa ve öz olacağından emin olabilirsiniz hemen konuya geliyor olursak benim Technopat'taki hesabım imla kuralları sebebi ile yaklaşık her ceza alışımda 1 ay ekleniyor ve forumu kullanamaz hale geldim o yüzden bu foruma geldim ve Technopat'ta olduğu gibi imla kuralları Türkçe kuralları burada da sert evet Donanım Arşivi forumdaki gibi düzensiz ve imla kurallarına dikkat edilmeyen bir forum olmamalı bunda hemfikiriz ama hakaret algılanmasın Techolay yöneticileri de yanlış anlamasın ama burası bir forum TDK kurumu değil ban yemeyeceksem benim görüşüm bu ve bence eğer bu kadar imla kurallarına önem verilecekse acayip gözle görülür bir hata olmadığı vakit mesajı modlar düzenleyip konuyu onaylayabilir 1 saat 1 ay ceza vermek bana mantıksız geliyor forum üyelerinin de fikrini öğrenmek istiyorum.

Moderatörler yapılan her yazım kuralları hatasına ihlal atmıyor zaten. Ben senin yazdığın cümleyi 5. okuyuşumda anlıyorsam kusura bakma ama cezayı hak ediyorsun.

@2535 Eğer Türksen ve Türkiye'de yaşıyorsan bir zahmet kendi dilini öğren.

İnşallah acil bir şey olur konu açarsında yazım kuralları sebebiyle ban yersin sonra anlarsın dediğimi.
Senin gibi kötü Türkçesiyle konu açmayacağı için senin gibi de ban yemez merak etme.

Sanamı soracağım Türkçe öğrenip öğrenmemeyi yazım denetiminden Türkçeyi düzeltip yazan insansın burada bana dersmi veriyorsun sen kimsin peki hangi vasıfla bunu yazıyorsun edebiyat puanına baksak 50 üstü değildir burada bana laf kalabalığı yapıyor pardon edebiyat demişim Türkçe burada demek istediğmi anlamayacak kadar geri kafalısın.
Yaşının kaç olduğu belli zaten. İnsanlara durduk yere iftira atmak falan. Madem o yazım denetiminden Türkçeyi düzeltip yazıyor, sen de yap o zaman. En azından gözlerimiz kanamaz.

• Beğendim
İfadeler: 144