Makaleler
1
Merhaba. Bana mentörlük yapacak birilerini arıyorum ileride. Mesela takıldığım yerleri projeleri o insanlardan öğrenebileceğim birilerini arıyorum. Gerekirse ücretli gerekirse ücretsiz fark etmez. Şu anda Azerbaycan'da birine aylık para ödüyorum bu iş için ama bu dilde gerçekten ama gerçekten kendimi geliştirmek ileri düzey program yazmak istiyorum. Temelden başladık bu öğretmen ile ama yine de unutmamak adına devamlı proje yazarak kendimi geliştirmek istiyorum kısacası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birilerine ödeme yapmanız gerekmediğini düşünmekteyim. Bu iş için mentör arıyorsanız kendinize en iyi mentör siz olmalısınız. Yazılım öğrenme sürecinin en temel gereksinimleri de bu aslında. Yaparak öğrenmek. Bu şekilde daha iyi yol alacağınızı düşünüyorum. Oldu ki takıldığınız veya anlayamadığınız bir kısım oldu. Stack overflow, GitHub veya da Techolay sosyalde aradığınız şeyleri bulabilirsiniz. Yazılım öğrenme süreçleri sancılı ve bunaltıcı olabilir. Pes etmezseniz eğer gerçekten gelişme kaydettiğinizi göreceksiniz. Yaşınız hakkında bilgim olmasa da eğer gençseniz ve ileride bu işin içerisinde olmayı planlıyorsanız sizin için en iyi öğretmen sizsiniz. Python hakkında konuşmak gerekirse eğer yerli kaynakların oldukça yeterli olduğunu söyleyebilirim fakat her konuda yerli kaynaklar, dokümanlar ve makaleleri bulmanız pek mümkün olmayabilir. İngilizce öğrenmek şart diyebilirim. Global kaynaklarda aradığınız çoğu şeyi bulmanız mümkün. En son çare ChatGPT veya türevi AI'ler kullanabilirsiniz. Serüveninizde başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
Temelinizi sağlam tutmak için algoritmik problemler çözmeye yönelebilirsiniz, örneğin LeetCode'a bir göz atabilirsiniz. Pratik yapmak için biçilmiş kaftandır bu problemler çünkü eğlenceli bir amaç sunar.

Elinizdeki temel araçları kullanabilme konusunda yetkinlik kazandığınızda (döngüler, şartlar vb.) daha büyük yapılar kurabilmeniz rahat olacaktır.

Genel bir arayışta olmanıza gerek yok fikrimce. Gelişmek, zaman ister. Aklınıza takılan sorular için konu açabilirsiniz burada. Damlaya damlaya göl olur.

Programlama da yardım için birine para ödemeyin. Dili bile gönüllüler geliştiriyo. Yardıma ihtiyacınız olduğunda Python için bir sürü kaynağınız veya yardım için başvurabileceğiniz platformlar var.

Birilerine ödeme yapmanız gerekmediğini düşünmekteyim. Bu iş için mentör arıyorsanız kendinize en iyi mentör siz olmalısınız. Yazılım öğrenme sürecinin en temel gereksinimleri de bu aslında. Yaparak öğrenmek. Bu şekilde daha iyi yol alacağınızı düşünüyorum. Oldu ki takıldığınız veya anlayamadığınız bir kısım oldu. Stack overflow, GitHub veya da Techolay sosyalde aradığınız şeyleri bulabilirsiniz. Yazılım öğrenme süreçleri sancılı ve bunaltıcı olabilir. Pes etmezseniz eğer gerçekten gelişme kaydettiğinizi göreceksiniz. Yaşınız hakkında bilgim olmasa da eğer gençseniz ve ileride bu işin içerisinde olmayı planlıyorsanız sizin için en iyi öğretmen sizsiniz. Python hakkında konuşmak gerekirse eğer yerli kaynakların oldukça yeterli olduğunu söyleyebilirim fakat her konuda yerli kaynaklar, dokümanlar ve makaleleri bulmanız pek mümkün olmayabilir. İngilizce öğrenmek şart diyebilirim. Global kaynaklarda aradığınız çoğu şeyi bulmanız mümkün. En son çare ChatGPT veya türevi AI'ler kullanabilirsiniz. Serüveninizde başarılar diliyorum.
Yaş 25 hocam