Geçen bununla alakalı bir bilet açmıştım. Bana gelen cevap şu şekildeydi:

"Windows 10 ve 11, NT 10.0 olarak isimlendirilen kernel kullanıyor. Tarayıcılar da bu şekilde görüyor. İşletim sistemi ve tarayıcı bilgilerini gösteren eklenti, tarayıcıların gördüğü user agenttan yola çıkarak bu bilgileri gösteriyor. Sonuç olarak Windows 11, 10 ile aynı göründüğü için site üzerinde Windows 10 kullanıyor olarak gözüküyorsunuz."

Windows 10 ve 11, NT 10.0 olarak isimlendirilen kernel kullanıyor. Tarayıcılar da bu şekilde görüyor. İşletim sistemi ve tarayıcı bilgilerini gösteren eklenti, tarayıcıların gördüğü user agenttan yola çıkarak bu bilgileri gösteriyor. Sonuç olarak Windows 11, 10 ile aynı göründüğü için site üzerinde Windows 10 kullanıyor olarak gözüküyorsunuz."
Kernel kaynaklı değil bu. Tarayıcılar parmak izini azaltmak için sürüm numarasını kilitlediler. Mozilla'nın kaynak kodunu da iddiama kaynak olarak göstereceğim. dwMajorVersion 11 veya 12 değişse bile 10 olarak kilitlendi. Chrome'da da benzer bir kararın mevcut olması gerekiyor. İlerideki bir tarihte değiştirilebilir bu karar.

Windows 11'i algılamak için bazı hileler mevcut ancak sağlıklı bir karar olmaz.

1723815337134.webp

Kernel kaynaklı değil bu. Tarayıcılar parmak izini azaltmak için sürüm numarasını kilitlediler. Mozilla'nın kaynak kodunu da iddiama kaynak olarak göstereceğim. dwMajorVersion 11 veya 12 değişse bile 10 olarak kilitlendi. Chrome'da da benzer bir kararın mevcut olması gerekiyor. İlerideki bir tarihte değiştirilebilir bu karar.

Windows 11'i algılamak için bazı hileler mevcut ancak sağlıklı bir karar olmaz.

Eki Görüntüle 74833

Dediğim gibi, yönetimden gelen cevap tam olarak buydu. Sürüm numarası kilitlenmesi durumunu bilmiyordum, sizden öğrenmiş oldum.