çaput

Uzman
Arkadaşlar herkese selam, belki bazılarınız biliyordur; yaklaşık 1 yıl önce İtopya'dan aldığım Philips Evnia 24 inç beyaz monitörde ölü piksel çıkmıştı ve firma değişim yapmamıştı. Ben de bu nedenle firmayı THH'ye vermiştim ve lehime karar çıkmıştı. Yeni monitör geldikten sonra monitörde ışık sızması problemi vardı ve tekrar garantiye gönderdim. Bu süreçte yine belki biliyorsunuzdur; yine İtopya'dan aldığım Corsair HS80 kulaklıkta yaşadığım problemden dolayı teknik servis kullanıcı hatası raporu verip ücretli değişim vermişti. Yine bu karara THH yoluyla itiraz edip lehime karar çıkardım. Şimdi ise monitör ile ilgili servis kararı tarafıma iletildi. Verilen kararda şunu söylüyor; bende görmediğim ekranın sağ altında çatlak var mış ve ücretli onarım yapacaklarmış. Yani cidden rezil bir teknik servise sahipler, aynı şeyi kulaklığa da yaptılar. Bendeyken sağlam olan monitör teknik servisin elinde sağ altı çatlak oluyor, şaka gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek için ağır ceza ödemeli ilgili servis vs. Hakem heyeti vs. kararı ile haklılığı tespit edilince devlet, atıyorum 20 katı ederinde ceza kesmeli. Bu haliyle adam sadece ilgili ürünü yolluyor. Bir caydırıcılığı yok. Milleti yıldırıp mağdur ettikleri cabası. Önerdiğime benzer mali ceza kesseler bakalım yapabilirler mi böyle uygulama? Bir de değişim kararı olduğunda ürünü bir şekilde sağlam olarak kargoladığınızı belgelemek çok önemli. Maalesef bu firmalar tokatçı gibi. Bakmayın yayıncılara vs. sponsor olduklarına. Galax ekran kartında ve ASUS OLED monitörde hakem heyetliğim. Alayı rezil ve kanun tanımazlar. Vatan Bilgisayar gibi mağazadan alıp arıza durumunda mağazaya elden tutanaklı teslim etmek en garantisi gibi. İnternetten alışverişte de Inventuş gibisi yok sadece. Yıllardır klan olarak sistem toplamışlığımız var Inventuş'ta. Satış sonrası destekte bu kadar sağlamını görmedim ben.
Büyük paralara alınan ekipmanda bu firmalar en sağlamı, tabii fiyatları da bir tık pahalı bunların. O ücreti de satış sonrası destek için sigorta saymak lazım.

Geçmiş olsun hocam, ben de sistem dizme işlerine başlarken Trendyol üzerinden 14 günlük cayma hakkımı kullanmama rağmen sırf kutusu açıldı diye iade almadıkları RTX 5060'ın THH süreciyle ilgileniyorum. Sizin THH süreçleriniz ne kadar sürmüştü?

Geçmiş olsun hocam, ben de sistem dizme işlerine başlarken Trendyol üzerinden 14 günlük cayma hakkımı kullanmama rağmen sırf kutusu açıldı diye iade almadıkları RTX 5060'ın THH süreciyle ilgileniyorum. Sizin THH süreçleriniz ne kadar sürmüştü?
1 yıl sürdü ve değişim kararına alt model ekran kartıyla cevap verdiler. Şimdi avukata vekalet verdim. 4070 TI SUPER kartın muadili diye 5070 yollamışlar. Üstelik yalan beyanla aynısını yolluyoruz demişler ve bunu belgeledim. Gelen ürünün kargo açılışına da videoya çekip belgeledim.

Biri 3 ay diğeri 7 ay sürdü hocam. Eğer bilirkişi atanmaya gerek olmazsa 3 ayda çözülüyor.

Bu da monitör konusu:

1 yıl sürdü ve değişim kararına alt model ekran kartıyla cevap verdiler. Şimdi avukata vekalet verdim. 4070 TI SUPER kartın muadili diye 5070 yollamışlar. Üstelik yalan beyanla aynısını yolluyoruz demişler ve bunu belgeledim. Gelen ürünün kargo açılışına da videoya çekip belgeledim.
Ya şu an umrumda değil bu kart kenarda bekliyor gereksiz yere taksitlerini ödüyorum. Alt tarafı 2 jelatin takıp geri satacaklardı, bir de ben 16.999 TL'ye almıştım şimdi 19.999 TL'ye satıyorlar, kafayı yemelik fazlasında gözüm yok ben ne ödediysem geri istiyorum karı sizin olsun :D