xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Bunu fark eden tek kişi ben değilimdir herhalde? Ara sıra arkada videomu açıp forumlarda geziyorum ve yüzlerce insanın sorununun cevaplanmadığını görüyorum.

Genel baktığım zaman herkes son seviye sisteme %80 oranında yardım ediyor ama sistem hafif eskidikçe kimse seni takmıyor sende sorununla baş başa kalıyorsun.

Eski sistemlerde alınan hatalar genelde uygulamanın dışında API'lere spesifik de olma ihtimali daha yüksek. Çoğu kişi DirectX 9.0c 0x??????? hatasını gerçekten çözmeyi bilmiyor zaten. Eğer net bir sebebi varsa redistler yeniden kurulur; net bir sebebi yoksa muamma.

Eski bilgisayarımda Rocket League açamıyordum, Internet'te o donanıma sahip kimsenin sorunu çözdüğünü gösteren bir konu göremedim, kendim Technopat'a konu açtım. Orada da kimse çözemedi :(

Bunu fark eden tek kişi ben değilimdir herhalde? Ara sıra arkada videomu açıp forumlarda geziyorum ve yüzlerce insanın sorununun cevaplanmadığını görüyorum.

Genel baktığım zaman herkes son seviye sisteme %80 oranında yardım ediyor ama sistem hafif eskidikçe kimse seni takmıyor sende sorununla baş başa kalıyorsun.
Bizim insanlar çözüm bulamayınca konuyu açanı linçliyorlar ilginç bir şekilde.

Eski bilgisayarımda Rocket League açamıyordum, Internet'te o donanıma sahip kimsenin sorunu çözdüğünü gösteren bir konu göremedim, kendim Technopat'a konu açtım. Orada da kimse çözemedi :(

Aha aynı sorunu ben de yaşıyorum.

PC sektörünü uzun zaman önce terk ettim, Android cephesinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum :).

Oyun kasma sorunları artık geliştiricilerin oyunu optimize etmeyi unutmasından ve beklentilerin yükselmesinden kaynaklanıyor. Stabil 60-30 FPS vermek stabil 120+ FPS vermekten çok daha kolay.

Bilgili insan sayısı da az, e karşılaştığın sorun da fazla bilindik, insanların fazla karşılaştığı bir sorun olmayınca kimse sana yardım edemiyor.

Edemiyor değil de etmiyor gibi, bildiğim bir konu ise yardımcı olmaktan çekinmem bir sürü kişi ile DC geçip saatlerce konuşup sorununu çözmüşümdür ama bazıları var bilsem de yazasım gelmiyor. En büyük örneği sistem ile ilgili soru sorup i5 yazıp geçen ya da onu bile yazmayan.

Eski sistemlerde alınan hatalar genelde uygulamanın dışında API'lere spesifik de olma ihtimali daha yüksek. Çoğu kişi DirectX 9.0C 0x??????? hatasını gerçekten çözmeyi bilmiyor zaten. Eğer net bir sebebi varsa Redist'ler yeniden kurulur; net bir sebebi yoksa muamma.

Eski bilgisayarımda Rocket League açamıyordum, ınternet'te o donanıma sahip kimsenin sorunu çözdüğünü gösteren bir konu göremedim, kendim Technopat'a konu açtım. Orada da kimse çözemedi :(

Düşün ki ben o kadar eskiden bile bahsetmemiştim, kendimden örnek vereyim R5 5600 ve GTX 1070 kullanıyorum 10 yıllık değil ama yine de ne zaman soru sorsam konu boş kalıyor ve kendim çözmek durumunda kalıyorum.

Aha aynı sorunu ben de yaşıyorum.

Eski laptopumda aynı işlemci var sorun işlemciden kaynaklı, yetmiyor kankam. O işlemcili bir laptopun artık yapabildiği tek şey RekOS kurup aileden birine vermek.

Normal değil mi?
Windows ve oyun söz konusu olunca saçma hatalar ortaya çıkıyor.

Hocam aslında birçoğunun çözümü nispeten basit oluyor bazıları var cidden çözmek imkansız, elemanda her şey son seviye ama oyunu drop yiyor ve sen fiziksel olarak test edemediğin için çözemiyorsun.

Oyun kasma sorunları artık geliştiricilerin oyunu optimize etmeyi unutmasından ve beklentilerin yükselmesinden kaynaklanıyor. Stabil 60-30 FPS vermek stabil 120+ FPS vermekten çok daha kolay.

En büyük örneği CS2 ve Valorant, sistemim ile piyasadaki tüm oyunları oynayabilirim ama bu 2 oyuna gelince hep bir drop hep bir kasma, garip işler.

Çoğu problemin aşırı değişik çözümleri oluyor, o yüzden sorunların çözülmemesi normal.

Kendimden örnek vereyim, Windows 8.1 kullandığım zamanda bilgisayar açılıp kapanınca Firefox toptan sıfırlanıyordu. Bir ara format atınca düzelmişti.

Formattan sonra admin olmama rağmen admin şeylerini yapamadığım değişik bir hata çıkmıştı. İkisinin de hala nedenlerini bilmiyorum.