Yer
Yalova/Merkez
Hocamlar merhaba,

18 yaşındayım, açık lise okuyorum ve evde boş oturuyorum ama işe girmek istiyorum. Kendim evde ayrı bir masa aldım, telefonlarla uğraşıyorum ve bu işten zevk alıyorum. Ekran değişimi, batarya değişimi, kamera değişimi gibi basit giriş seviyesi gibi bir şeyler biliyorum. Kasadan kasaya anakart değişebilirim ama sadece anakart. :)

Bu telefon tamirinden zevk alıyorum, hoşuma gidiyor ve bir telefoncunun yanına girip işi iyice öğrenmek istiyorum. İyice öğrendikten ve askerlik bittikten sonra kendi telefoncu dükkanımı açıp işletmek istiyorum. Kafamda böyle bir plan var. Sizce mantıklı mı?

Hiçbir telefoncunun eleman aradığını ben daha görmedim, sormadım gerçi ama eleman arayan bir telefoncu bulsam bana ilk ne gibi şeyler yaptırır veya ne kadar ücret verir? Hem işi iyice öğrenirim hem de cebimde harçlığım olur. İşkur'da vs. ilan koyan telefoncu var mıdır? Hiç görmedim, nasıl bulabilirim eleman arayan telefoncu?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her zaman sevdiğin işini yapacaksın güzel kardeşim, çalışılır neden çalışılmasın ki? Dışarıda onlarca genç işsiz, güçsüz. En azından sizde dediğiniz gibi boş durmamak için girip çalışın paranızı kazanın.

Diğer konuya değecek olursak tanıdık telefoncunuz varsa işiniz kolaylaşır elbet; ama şahsen telefoncuları eleman/stajer arıyor musunuz? Tarzında telefoncuları dolaşman lazım ki denk getirmen gerek. Adam mesela sana soru soracak nelerden anlıyorsun? Diye sen kendin teknik bilgini karşındakine söyleyeceksin.

Her zaman sevdiğin işini yapacaksın güzel kardeşim, çalışılır neden çalışılmasın ki? Dışarıda onlarca genç işsiz, güçsüz. En azından sizde dediğiniz gibi boş durmamak için girip çalışın paranızı kazanın.

Diğer konuya değecek olursak tanıdık telefoncunuz varsa işiniz kolaylaşır elbet; ama şahsen telefoncuları eleman/stajer arıyor musunuz? Tarzında telefoncuları dolaşman lazım ki denk getirmen gerek. Adam mesela sana soru soracak nelerden anlıyorsun? Diye sen kendin teknik bilgini karşındakine söyleyeceksin.

Tanıdık olarak alışveriş geçmişim olan 1-2 abim az buz muhabbetimde var onlara sormayı düşünüyorum birkaç yerde biliyorum burada soracağım, hayırlısı olur inşallah.

Tanıdık olarak alışveriş geçmişim olan 1-2 abim az buz muhabbetimde var onlara sormayı düşünüyorum birkaç yerde biliyorum burada soracağım, hayırlısı olur inşallah.

Parasını mutlaka sor, hani maaşı özellikle. Bazıları asgari ücret altı bile verebiliyor, öyle bir durum ile karşılaştığında muakkak şikayet et. Aklında bulunsun.

Çalışılır da başta elektronik tamir işi olan yerde adamı çok ezerler ya da iplemezler bunu da bilin (Tamirciler Bilgisayar, Yazıcı, Telefoncu hepsinde ayrı bir dümen vardır)

Her telefoncu tamir işinden anlamaz ki hocam. Onlar kontör yükler, telefon satar, abonelik yapar. Müşterilerin verdiği telefonları da çoğu kendisi tamir etmiyor başkasına tamir ettirip getiriyor. İş hanlarının içinde sadece tamir yapan yerler var, oralara sorabilirsin.

Bol bol dümen çeviririm, bol bol kazık atarım diyorsan girilir. En son telefoncuya 3 sene önce taşınma olaylarımız olduğunda maddi olarak sıkıntılı olduğumuz dönemde telefonum düşüp kırılmıştı, ailem de bir telefoncuya götürüp tamir etmesini istemişti. Adamlar ekranı tamir ettiler arkasına 2 tane de kılıf hediye etmişlerdi, o sıra anlayamamıştık ne kadar cömert insanlar diye ama meğersem akşam vakti telefonun kılıfını çıkarayım dediğim de kasa da balyozla vursan anca yamulacak bir yamukluk gördüm. O gün bugündür çok zorda kalmadığımda telefoncuya gitmem, arkadaşlar telefonculukta para var diyorlarda. Bu tür güven problemleri sebebiyle çok para kazanabileceğini sanmam, kazansan bile o para patronuna gider sana gelmez.