Batarya sağligini korumak için bulunan bir seçenek. Telefonu uzun süre kullanacaksanız da ikinci elde sonradan satacaksanız da açık olması iyi olur. Pil sağlıginızı korur ama bir süre kapalı kalabilir. Açık tutmanız durumunda 1-2 saat arası ekran süresi oynama yapabilir belki.

Ben bu ayarı telefonu aldığımdan beri açmadım.

Screenshot_20240303_170831_edit_112322579662775.webp

Honor 90, şu şekilde benim ayarlar. Alttaki ayarı ilk defa görüyordum onu açık tuttum. Ne kadar işe yarar bilmem telefon özürlüsüyüm.

Bende açık, bi zararı yok ki batarya sağlığı aynı modelde ama tam şarj eden arkadaşıma göre biraz daha iyiydi. Elimde fotoğraf yok tabii bakalı 4-5 ay mı ne oldu.

Ne kadar etkili olur bilemedim. Etkisi olur illa ki ama çok az olur. Önemli olan pili 100'e dayamamak değil de 20'nin altına düşürmemek.
Onla kim uğraşacak o kadar yok 20 altına düşmesin yok 86 olmasın. Ayarı otomatik olduğu için 85 olanı yaparım da 20 altına düşürmemek için de uğraşmam yani uzay mekiği değil telefon.

Onla kim uğraşacak o kadar yok 20 altına düşmesin yok 86 olmasın. Ayarı otomatik olduğu için 85 olanı yaparım da 20 altına düşürmemek için de uğraşmam yani uzay mekiği değil telefon.
20 altına düşürmemek için ekstra uğraşmana gerek yok ki. Bakacaksın telefonun şarjı düşmüş, takacaksın. Lithium-ion pilleri 40'da da takarsın, 50'de de takarsın, 70'de de takarsın, bir zararı olmaz. Ben sana tam 20'de tak demiyorum, 20'nin altına düşmemeli diyorum. Pil sağlığını korumak için en önemli kural bu.

Ben bu ayarı telefonu aldığımdan beri açmadım.

Eki Görüntüle 24068

Honor 90, şu şekilde benim ayarlar. Alttaki ayarı ilk defa görüyordum onu açık tuttum. Ne kadar işe yarar bilmem telefon özürlüsüyüm.
Su anda sizde acik olan bu konuda bahsi gecen ayar hocam. ''Smart Charge'' dedigi ise %80'den sonra sarji yavaslatiyor, o da pil omrunu uzatmak icin bir ayar. Normalde acik geliyordu o ayar ama sizde kapali, alttaki acik, ilginc.

Arkadaşlar hiç şüphesiz ki bilgisi olan arkadaşlar bildiklerini paylaşarak bizleri aydınlatacaktır. Fakat benim naçizane fikrim pili %85 sınırlamak pili koruduğuna inanmayanlardanım. Bu şehir efsanesi diye düşünüyorum, pili ister sınırlayın ister ise %100 olarak şarj edin ne kadar şarj etmenizle alakalıdır.

@Kalenderadam Basit mantikla anlatayim, pillerde genelde %0-100 yapmadiginiz surece bir ''dongu'' sayilmamis oluyor, bu da pil omrunu uzatiyor. %20-80 yaptiginizda mesela 1 dongu degil de 0.5 dongu falan saymis oluyor piliniz, boylelikle omru uzamis oluyor. Tabii gunumuzde bu kadar teknolojik gelisme varken bu kadar ilkel sayilabilecek bir mantikla pil sagligini korumaya calismak icin ugrasmak biraz insani yorabilir ve sorgulatabilir.